Wojciech Lawin

Kierownik salonu, Avans Sp. z o.o.
Poznań, wielkopolskie

Języki

angielski
biegły

Doświadczenie zawodowe

Avans Sp.z o.o.
Kierownik salonu
- operacyjne zarządzanie salonem sprzedaży,
- optymalizacja kosztów działania salonu,
- zapewnienie wysokich standardów obsługi klienta,
- zarządzanie podległym zespołem (5 osób),
- raportowanie wyników pracy,
- wykonywanie nałożonych planów ilościowych i jakościowych.
Logo
- Kierownik Rozlewni, - Koordynator Systemu Zarządzania Jakością BRC (dot. bezpieczeństwa produkcji)
FEAX Sp. z o.o.
Kierownik Rozlewni – zakres odpowiedzialności:

PLANOWANIE:
- planowanie i optymalizacja procesów produkcyjnych,
- organizacja czasu pracy podległego Zespołu (4 zmiany/60 osób),
- tworzenie planów produkcyjnych pod kątem prognozowanych zamówień,
- zamawianie surowców i półproduktów,
- przygotowywanie planów wydatków na bieżące i przyszłe naprawy maszyn oraz urządzeń,
- planowanie logistyczne dostaw do klientów.
ORGANIZACJA:
- koordynowanie pracy pionów: produkcyjnego, technicznego i logistycznego
– sprawdzanie poprawności funkcjonowania w zakresie powierzonych obowiązków,
- przygotowywanie raportów i zestawień rozliczania produkcji poszczególnych działów,
- przygotowywanie raportów produkcyjnych (dziennych i miesięcznych),
- tworzenie i rewizja harmonogramów ewidencji czasu pracy,
- nadzór nad przestrzeganiem zasad BHP, Ppoż oraz regulaminu pracy.
WSPÓŁPRACA Z PODMIOTAMI WEWNĘTRZNYMI:
- kierowanie pracami oraz kontrola wykonywania powierzonych zadań,
- organizacja i przeprowadzanie szkoleń wstępnych i okresowych z zakresu
zagadnień zarządzania jakością, GHP, GMP oraz HACCP,
- planowanie harmonogramów szkoleń oraz ich przeprowadzanie w zakresie systemu BRC,
- udział w procesie rekrutacyjnym pracowników działu technicznego, produkcyjnego i logistycznego.
WSPÓŁPRACA Z PODMIOTAMI ZEWNĘTRZNYMI:
- reprezentowanie spółki przed organami kontroli (Sanepid, PIH, PIP, UDT, auditorzy zewnętrzni firm współpracujących),
- przeprowadzanie auditów zewnętrznych,
- utrzymywanie kontaktów z kupcami sieci handlowych w zakresie dokumentacji BRC,
- uczestnictwo w procesie reklamacyjnym (decyzyjność w zakresie uznania reklamacji).

Koordynator Systemu Zarządzania Jakością BRC - zakres odpowiedzialności:
- zarządzanie Systemem Zarządzania Jakością poprzez jego wdrażanie, utrzymywanie
i rozwój a w szczególności :
- współpraca z liderami zespołów w zakresie zgodności opracowywanych dokumentów systemowych,
- ustalanie harmonogramów prac oraz egzekwowanie zaplanowanych działań,
- zapewnienie zgodności procesów realizowanych w organizacji zgodnie z założeniami Systemu Zarządzania Jakością,
- czynny udział w działaniach związanych z wdrażaniem i funkcjonowaniem oraz doskonaleniem Systemu Zarządzania Jakością,
- przewodnictwo w pracach zakładowego zespołu HACCP,
- pomoc w wykonywaniu zaleceń związanych z SZJ w określonych komórkach organizacyjnych,
- organizacja i przeprowadzanie szkoleń wstępnych i okresowych z zakresu zagadnień zarządzania jakością, GHP, GMP oraz HACCP,
- planowanie i organizacja oraz prowadzenie auditów Systemu Zarządzania Jakością,
- podnoszenie wiedzy z zakresu SZJ poprzez kontakty z firmami wdrażającymi
Zintegrowany Systemy Zarządzania oraz uczestnictwo w szkoleniach, konferencjach z zakresu problematyki zarządzania jakością,
- monitorowanie i implementacja wymagań prawnych i normatywnych z zakresu bezpieczeństwa żywnościowego,
- nadzór nad zapisami i dokumentacją SZJ,
- opiniowanie propozycji zmian w dokumentacji SZJ,
- opracowywanie i kierowanie planami kontroli jakości produktów oraz współpraca w tym zakresie z zewnętrznymi laboratoriami,
- utrzymywanie kontaktu z klientami, jednostkami nadzoru sanitarnego i
jednostką certyfikującą w sprawach związanych z SZJ,
- przekazywanie informacji kierownictwu odnośnie wdrażania, funkcjonowania i
doskonalenia SZJ w tym sporządzenie i przedstawienie pracodawcy, co
najmniej raz w roku, okresowych analiz i materiałów na przegląd kierownictwa
( w tym weryfikacja systemu HACCP),
- prowadzenie statystyk i sprawozdawczości związanej z w/w zagadnieniami i
wynikającymi z regulacji prawnych i normatywnych w tym zakresie.
Logo
Z-ca Kierownika Rozlewni
FEAX Sp. z o.o.
wspieranie Kierownika Rozlewni w w/w czynnościach
Logo
Szef Kontroli Jakości
Feax Sp. z o.o.
- kontrola wytwarzanych produktów pod względem jakościowym,
- raportowanie z przebiegu kontroli oraz proponowanie działań korygujących,
- przygotowywanie i wdrażanie systemu HACCP w celu certyfikacji zakładu.

Szkolenia i kursy

- kurs BHP dla pracodawców i innych osób kierujących pracownikami
- kurs „Auditor wewnętrzny systemu BRC – HACCP, GHP, GMP”
- kurs kierowców wózków jezdniowych z napędem silnikowym w transporcie
wewnątrzzakładowym

Edukacja

Logo
Zarządzanie i Marketing, magisterskie
Akademia Ekonomiczna im. Oskara Langego we Wrocławiu

Specjalizacje

Sprzedaż - Sieci handlowe
Zarządzanie sprzedażą – sieci handlowe

Zainteresowania

Pływanie, siatkówka, snowboard

Inne

- znajomość środowiska Windows 9x, Me, XP
- bardzo dobra znajomość pakietu MS Office (Word, Excel, PowerPoint)
- Internet, poczta elektroniczna
- prawo jazdy kat. B