Umiejętności
Zapewnienia Jakości
Audyty jakości
8D Problem Solving
Kontrola jakości
Języki
angielski
biegły
niemiecki
dobry
Doświadczenie zawodowe
Dyrektor Zarządzający
EQS International
- prowadzenie i rozwijanie własnej działalności gospodarczej,
- audytowanie systemów zarządzania jakością,
- zarządzanie projektami poprawy jakości,
- prowadzenie szkoleń i doradztwo biznesowe.
Kluczowe projekty:
- autorski program szkoleń pt. „skuteczne rozwiązywanie problemów jakościowych w branży mięsnej”
- prowadzenie audytów dostawców zgodnie ze standardem TESCO w Polsce, Niemczech, Holandii i Danii
- prowadzenie audytów doskonałości operacyjnej w restauracjach Burger King w regionie EMEA: Polska, Szwecja, Norwegia, Dania
- prowadzenie inspekcji sklepów Marks and Spencer w Polsce, Litwie i Estonii
- prowadzenie audytów dostawców Hershey w Polsce, Niemczech i Holandii
- prowadzenie audytów produkcyjnych i etycznych dla klientów tj. Sephora, Tottus, Umbro, Carrefour, Woolworths
- audytowanie systemów zarządzania jakością,
- zarządzanie projektami poprawy jakości,
- prowadzenie szkoleń i doradztwo biznesowe.
Kluczowe projekty:
- autorski program szkoleń pt. „skuteczne rozwiązywanie problemów jakościowych w branży mięsnej”
- prowadzenie audytów dostawców zgodnie ze standardem TESCO w Polsce, Niemczech, Holandii i Danii
- prowadzenie audytów doskonałości operacyjnej w restauracjach Burger King w regionie EMEA: Polska, Szwecja, Norwegia, Dania
- prowadzenie inspekcji sklepów Marks and Spencer w Polsce, Litwie i Estonii
- prowadzenie audytów dostawców Hershey w Polsce, Niemczech i Holandii
- prowadzenie audytów produkcyjnych i etycznych dla klientów tj. Sephora, Tottus, Umbro, Carrefour, Woolworths
Audytor ds. Jakości
- zarządzanie programem audytów jakości i bezpieczeństwa żywności wewnątrz organizacji oraz koordynowanie audytów zewnętrznych,
- ocena zakładów w zakresie doskonalenia jakości produktów,
- koordynacja i prowadzenie audytów dostawców materiałów i surowców,
- analiza i raportowanie wskaźników jakościowych,
- prowadzenie szkoleń jakościowych z wykorzystaniem metody case study,
- tworzenie metodologii audytów linii produkcyjnych i standardu Animex.
- ocena zakładów w zakresie doskonalenia jakości produktów,
- koordynacja i prowadzenie audytów dostawców materiałów i surowców,
- analiza i raportowanie wskaźników jakościowych,
- prowadzenie szkoleń jakościowych z wykorzystaniem metody case study,
- tworzenie metodologii audytów linii produkcyjnych i standardu Animex.
Szkolenia i kursy
- Studium pedagogiczne, pięcio-semestralne, Centrum Edukacji Nauczycielskiej i Doradztwa Zawodowego, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie.
- Przeszkolenie wojskowe, Centrum Szkolenia Wojsk Lądowych im. Hetmana Polnego Koronnego Stefana Czarnieckiego w Poznaniu, przeniesiony do rezerwy w st. kapral podchorąży.
- Kurs szybkiego czytania i technik pamięciowych. Akademia Nauki, Olsztyn.
- Studium specjalistyczne w zakresie: Zarządzanie bezpieczeństwem w łańcuchu żywnościowym; Auditor wewnętrzny ISO 9001:2000; ISO 22000:2005; HACCP oraz wykorzystywanie oprogramowania iDelfi Manager. Marek Zadernowski Business Consulting i Wydział Medycyny Weterynaryjnej. Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie.
- Auditor wewnętrzny ISO 9001:2008; Audytowanie systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli HACCP wg ISO 22000 - auditor wewnętrzny. BSI Group Polska Sp. z o.o., Warszawa.
- Zarządzanie i organizacja produkcji. Certyfikat Zarządzania Personelem i Organizacji Procesu Produkcji AMC. Advanced Manufacturing Consulting&Training, Warszawa.
- Akademia Trenerów Biznesu. Marschall Polska Sp. z o.o., Warszawa
- Szkolenie audytorskie Tesco Food Manufacturing Standard v5, SAI Global
- Food Defence i HACCP poziom zaawansowany, Bureau Veritas Polska
- Audytor Wiodący ISO 9001, Bureau Veritas Polska
- Audytor BRC, SAI Global, Madryt, Hiszpania
- Audytor Burger King, SAI Global, Madryt, Hiszpania
- Audytor Marks and Spencer, SAI Global, Milton Keynes, UK
- Poultry Welfare Officer and Animal Welfare Officer, Animal Welfare Training Ltd., Bristol, UK
- Przeszkolenie wojskowe, Centrum Szkolenia Wojsk Lądowych im. Hetmana Polnego Koronnego Stefana Czarnieckiego w Poznaniu, przeniesiony do rezerwy w st. kapral podchorąży.
- Kurs szybkiego czytania i technik pamięciowych. Akademia Nauki, Olsztyn.
- Studium specjalistyczne w zakresie: Zarządzanie bezpieczeństwem w łańcuchu żywnościowym; Auditor wewnętrzny ISO 9001:2000; ISO 22000:2005; HACCP oraz wykorzystywanie oprogramowania iDelfi Manager. Marek Zadernowski Business Consulting i Wydział Medycyny Weterynaryjnej. Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie.
- Auditor wewnętrzny ISO 9001:2008; Audytowanie systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli HACCP wg ISO 22000 - auditor wewnętrzny. BSI Group Polska Sp. z o.o., Warszawa.
- Zarządzanie i organizacja produkcji. Certyfikat Zarządzania Personelem i Organizacji Procesu Produkcji AMC. Advanced Manufacturing Consulting&Training, Warszawa.
- Akademia Trenerów Biznesu. Marschall Polska Sp. z o.o., Warszawa
- Szkolenie audytorskie Tesco Food Manufacturing Standard v5, SAI Global
- Food Defence i HACCP poziom zaawansowany, Bureau Veritas Polska
- Audytor Wiodący ISO 9001, Bureau Veritas Polska
- Audytor BRC, SAI Global, Madryt, Hiszpania
- Audytor Burger King, SAI Global, Madryt, Hiszpania
- Audytor Marks and Spencer, SAI Global, Milton Keynes, UK
- Poultry Welfare Officer and Animal Welfare Officer, Animal Welfare Training Ltd., Bristol, UK
Edukacja
Specjalizacje
Edukacja/Szkolenia
Coaching
Łańcuch dostaw
Zarządzanie łańcuchem dostaw
Zarządzanie jakością
Kontrola jakości
Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości
Zarządzanie jakością
QA
Zainteresowania
- podróże
- rozwój osobisty
- rozwój osobisty
Organizacje
- American Society for Quality
- Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej
- Klub Polskie Forum ISO 9000
- Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej
- Klub Polskie Forum ISO 9000
Inne
Osiągnięcia:
- Opracowanie pierwszego na świecie zintegrowanego raportu dla Krajowej Spółki Cukrowej S.A. zgodnie z wytycznymi raportowania nowej generacji G4 organizacji Global Reporting Initiative, podczas warsztatów organizowanych przez AGRIMBA w Warszawie, SGGW.
- Pierwsze miejsce za opracowanie biznes planu dla gospodarstwa wiejskiego zajmującego się produkcją mleka, podczas warsztatów organizowanych przez AGRIMBA w Pradze, SGGW.
- Stworzenie metodologii audytów jakościowych i technologicznych oraz systemu raportowania opartego na systemie share point dla Grupy Animex S.A.
Publikacje:
Raportowanie kwestii zrównoważonego rozwoju oraz integrowanie danych finansowych i pozafinansowych – prawne uwarunkowania w Polsce i na świecie. Ruch Prawniczy, Ekonomiczny i Socjologiczny, Vol 77 Nr 4/2015 (współautor)
Konferencje:
- 2011, udział w konferencji pt. „Wzrost efektywności zakładów mięsnych.” Konferencja zorganizowana przez Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP.
- 2016, udział w konferencji pt. „20 lat programu MBA Zarządzanie w Agrobiznesie”. Konferencja zorganizowana przez Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Wygłoszenie referatu pt. „Zrównoważony rozwój, idea, raportowanie i budowanie wartości organizacji.” Artykuł wysłany do publikacji w czasopiśmie APSTRACT, Applied Studies In Agribusiness And Commerce.
- Opracowanie pierwszego na świecie zintegrowanego raportu dla Krajowej Spółki Cukrowej S.A. zgodnie z wytycznymi raportowania nowej generacji G4 organizacji Global Reporting Initiative, podczas warsztatów organizowanych przez AGRIMBA w Warszawie, SGGW.
- Pierwsze miejsce za opracowanie biznes planu dla gospodarstwa wiejskiego zajmującego się produkcją mleka, podczas warsztatów organizowanych przez AGRIMBA w Pradze, SGGW.
- Stworzenie metodologii audytów jakościowych i technologicznych oraz systemu raportowania opartego na systemie share point dla Grupy Animex S.A.
Publikacje:
Raportowanie kwestii zrównoważonego rozwoju oraz integrowanie danych finansowych i pozafinansowych – prawne uwarunkowania w Polsce i na świecie. Ruch Prawniczy, Ekonomiczny i Socjologiczny, Vol 77 Nr 4/2015 (współautor)
Konferencje:
- 2011, udział w konferencji pt. „Wzrost efektywności zakładów mięsnych.” Konferencja zorganizowana przez Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP.
- 2016, udział w konferencji pt. „20 lat programu MBA Zarządzanie w Agrobiznesie”. Konferencja zorganizowana przez Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Wygłoszenie referatu pt. „Zrównoważony rozwój, idea, raportowanie i budowanie wartości organizacji.” Artykuł wysłany do publikacji w czasopiśmie APSTRACT, Applied Studies In Agribusiness And Commerce.
Grupy
sggw
SGGW to jedna z najstarszych polskich uczelni. Zawsze wysoko w rankingach. Otrzymała tytuł „Najbardziej innowacyjnej i kreatywnej uczelni w Polsce”.