Języki
angielski
dobry
rosyjski
dobry
Doświadczenie zawodowe
Kierownik Linii Produkcyjnej / Szef Zmiany
• zarządzanie ok. 20 osobowym zespołem ludzkim (bieżący nadzór na grafikiem i obsadą maszyn),
• nadzór rozlewu napojów (3 linie: 2 linie PET, 1 linia CAN),
• nadzór zautomatyzowanej linii kompletująco – pakującej (MULTIPACER)
• bezpośrednio odpowiedzialny za jedną linię rozlewu w butelki PET,
• sporządzanie dziennych raportów wydajnościowych linii rozlewniczych,
• wdrażanie nowych projektów oszczędnościowych, modernizacyjnych i jakościowych,
• zapewnienie osiągania celów wydajnościowych i jakościowych,
• wdrażanie, utrzymywanie i udoskonalanie wewnętrznego systemu jakościowego.
• nadzór rozlewu napojów (3 linie: 2 linie PET, 1 linia CAN),
• nadzór zautomatyzowanej linii kompletująco – pakującej (MULTIPACER)
• bezpośrednio odpowiedzialny za jedną linię rozlewu w butelki PET,
• sporządzanie dziennych raportów wydajnościowych linii rozlewniczych,
• wdrażanie nowych projektów oszczędnościowych, modernizacyjnych i jakościowych,
• zapewnienie osiągania celów wydajnościowych i jakościowych,
• wdrażanie, utrzymywanie i udoskonalanie wewnętrznego systemu jakościowego.
Dyrektor / Kierownik Zakładu
• nadzór pracy zakładu produkcyjnego, magazynu półproduktów i wyrobów gotowych,
• zarządzanie zespołem ludzkim (od 35 do 90 w sezonie osób),
• odpowiedzialny za osiąganie celów wydajnościowych, finansowych i oszczędnościowych,
• odpowiedzialny za utrzymanie standardów jakościowych, czystości oraz zasad BHP na obszarze zakładu i magazynów,
• odpowiedzialny za terminowe relokacje półproduktów i wyrobów gotowych do centrali firmy.
• zarządzanie zespołem ludzkim (od 35 do 90 w sezonie osób),
• odpowiedzialny za osiąganie celów wydajnościowych, finansowych i oszczędnościowych,
• odpowiedzialny za utrzymanie standardów jakościowych, czystości oraz zasad BHP na obszarze zakładu i magazynów,
• odpowiedzialny za terminowe relokacje półproduktów i wyrobów gotowych do centrali firmy.
Kierownik Linii Kompletacji Zamówień PTL
• nadzór pracy linii pakującej i podległego magazynu,
• zarządzanie 50 osobowym zespołem ludzkim,
• analizowanie i opiniowanie reklamacji klienta,
• nadzorowanie prawidłowej i czasowej realizacji zamówień klienta,
• odpowiedzialny za osiąganie celów wydajnościowych, finansowych i oszczędnościowych,
• odpowiedzialny za utrzymanie standardów jakościowych, czystości oraz zasad BHP na obszarze linii i podległego do niej magazynu,
• odpowiedzialny za modernizację linii o dział wstępnej kompletacji próbek i pakietów reklamowych,
• odpowiedzialny za wdrożenie systemu HACCP w sekcji produktów suplementów żywności.
• zarządzanie 50 osobowym zespołem ludzkim,
• analizowanie i opiniowanie reklamacji klienta,
• nadzorowanie prawidłowej i czasowej realizacji zamówień klienta,
• odpowiedzialny za osiąganie celów wydajnościowych, finansowych i oszczędnościowych,
• odpowiedzialny za utrzymanie standardów jakościowych, czystości oraz zasad BHP na obszarze linii i podległego do niej magazynu,
• odpowiedzialny za modernizację linii o dział wstępnej kompletacji próbek i pakietów reklamowych,
• odpowiedzialny za wdrożenie systemu HACCP w sekcji produktów suplementów żywności.
Kierownik Obszaru Produkcyjnego - Dział Pakownia (06/2006 – 10/2007), Dział Proces (11/2007 – 10/20
PepsiCo International - Frito Lay Polska
• nadzór pracy linii pakujących (4 linie) i linii produkcyjnych (5 linii)
• bezpośrednio odpowiedzialny za 3 linie wyrobów ekstrudowanych,
• zarządzanie 25-120 osobowym zespołem ludzkim (bieżący nadzór na grafikiem, obsadą maszyn i stanowisk pracy),
• nadzorowanie prawidłowej realizacji planu produkcyjnego,
• realizacja założonych celów produkcyjnych, finansowych i oszczędnościowych,
• nadzór nad prawidłowym obiegiem dokumentów: dokumentacji produkcyjnej i kadrowo-płacowej,
• nadzór nad wdrażaniem zatwierdzonych programów modernizacyjnych,
• analiza i ocena ryzyka modernizacji, przebudowy i rozbudowy maszyn oraz urządzeń produkcyjnych,
• czynny udział w projekcie zachowania wysokich standardów bezpieczeństwa pracy (bezpośrednio odpowiedzialny za moduł „Zagrożenia skaleczeniem na stanowisku pracy”),
• odpowiedzialny za comiesięczne prowadzenie Programu Poprawy Wyników w dwóch zespołach zmianowych.
• bezpośrednio odpowiedzialny za 3 linie wyrobów ekstrudowanych,
• zarządzanie 25-120 osobowym zespołem ludzkim (bieżący nadzór na grafikiem, obsadą maszyn i stanowisk pracy),
• nadzorowanie prawidłowej realizacji planu produkcyjnego,
• realizacja założonych celów produkcyjnych, finansowych i oszczędnościowych,
• nadzór nad prawidłowym obiegiem dokumentów: dokumentacji produkcyjnej i kadrowo-płacowej,
• nadzór nad wdrażaniem zatwierdzonych programów modernizacyjnych,
• analiza i ocena ryzyka modernizacji, przebudowy i rozbudowy maszyn oraz urządzeń produkcyjnych,
• czynny udział w projekcie zachowania wysokich standardów bezpieczeństwa pracy (bezpośrednio odpowiedzialny za moduł „Zagrożenia skaleczeniem na stanowisku pracy”),
• odpowiedzialny za comiesięczne prowadzenie Programu Poprawy Wyników w dwóch zespołach zmianowych.
Szef Zmiany
• zarządzanie 15–35 osobowym zespołem ludzkim (bieżący nadzór na grafikiem i obsadą maszyn),
• nadzór rozlewu napojów (4 linie: 2 linie PET, 1 linia CAN i 1 linia aseptyczna),
• bezpośrednio odpowiedzialny za linię rozlewu puszek,
• sporządzanie dziennych raportów wydajnościowych linii rozlewniczych,
• wdrażanie nowych projektów oszczędnościowych, modernizacyjnych i jakościowych,
• kontrola zużycia chemicznych środków higienicznych oraz środków wspomagających rozlew napojów,
• zapewnienie osiągania celów wydajnościowych i jakościowych,
• wdrażanie, utrzymywanie i udoskonalanie wewnętrznego systemu jakościowego.
• nadzór rozlewu napojów (4 linie: 2 linie PET, 1 linia CAN i 1 linia aseptyczna),
• bezpośrednio odpowiedzialny za linię rozlewu puszek,
• sporządzanie dziennych raportów wydajnościowych linii rozlewniczych,
• wdrażanie nowych projektów oszczędnościowych, modernizacyjnych i jakościowych,
• kontrola zużycia chemicznych środków higienicznych oraz środków wspomagających rozlew napojów,
• zapewnienie osiągania celów wydajnościowych i jakościowych,
• wdrażanie, utrzymywanie i udoskonalanie wewnętrznego systemu jakościowego.
Piwowar / Kierownik Zmiany
Brau Union - Browar Warszawski
• zarządzanie 5–10 osobowym zespołem ludzkim,
• bezpośredni nadzór produkcji na dziale Tankofermentorów,
• koordynacja harmonogramu produkcji piwa na działach: warzelnia, fermentownia, leżakownia, filtracja w ścisłej współpracy z kierownikami tych linii oraz Kierownikiem Piwnic,
• ocena jakościowa piwa,
• sporządzanie raportów produkcji dziennej oraz raportów miesięcznych i kwartalnych,
• prowadzenie dokumentacji akcyzowej,
• raportowanie wyników produkcji do Kierownika Piwnic oraz Dyrektora Browaru
• bezpośrednio odpowiedzialny za podręczny magazynek części zapasowych,
• odpowiedzialny za rozliczanie zużytych środków i zamawianie środków chemicznych potrzebnych do produkcji piwa,
• aktywny udział w modernizacji automatycznego mycia CIP tankofermentorów – system jednofazowego mycia,
• udział we wdrażaniu systemu HACCP.
• bezpośredni nadzór produkcji na dziale Tankofermentorów,
• koordynacja harmonogramu produkcji piwa na działach: warzelnia, fermentownia, leżakownia, filtracja w ścisłej współpracy z kierownikami tych linii oraz Kierownikiem Piwnic,
• ocena jakościowa piwa,
• sporządzanie raportów produkcji dziennej oraz raportów miesięcznych i kwartalnych,
• prowadzenie dokumentacji akcyzowej,
• raportowanie wyników produkcji do Kierownika Piwnic oraz Dyrektora Browaru
• bezpośrednio odpowiedzialny za podręczny magazynek części zapasowych,
• odpowiedzialny za rozliczanie zużytych środków i zamawianie środków chemicznych potrzebnych do produkcji piwa,
• aktywny udział w modernizacji automatycznego mycia CIP tankofermentorów – system jednofazowego mycia,
• udział we wdrażaniu systemu HACCP.
Szkolenia i kursy
2011 Szkolenie Udzielania Pomocy Przedmedycznej
2009 Efektywne Zarządzanie Zespołem
2007 Kurs „Zarządzanie zespołem”- Nowe Motywacje
2006 Kurs „Doskonalenie umiejętności kierowniczych” – Nowe Motywacje
2006 Kurs „Efektywne prowadzenie spotkań PPW” – Nowe Motywacje
2006 Kurs „Fleksodruk, proces produkcyjny i przygotowawczy etykiet”
2005 Kurs operatora wózków jezdniowych i bezpiecznej wymiany butli gazowej
2005 Szkolenie wewnętrzne „Efektywny coaching”
2005 Szkolenie wewnętrzne „Zarządzanie w sytuacjach kryzysowych”
2005 Szkolenie wewnętrzne „Zarządzanie projektami”
2004 Szkolenie „Audytor Wewnętrzny systemu HACCP”
2003 Szkolenie „TQM (Total Quality Management) – Zarządzanie Jakością w produkcji żywności”
2003 Kurs Degustatorski I stopnia – Instytut Piwowarstwa
2002 Kurs Ratownika Drogowego I stopnia
2009 Efektywne Zarządzanie Zespołem
2007 Kurs „Zarządzanie zespołem”- Nowe Motywacje
2006 Kurs „Doskonalenie umiejętności kierowniczych” – Nowe Motywacje
2006 Kurs „Efektywne prowadzenie spotkań PPW” – Nowe Motywacje
2006 Kurs „Fleksodruk, proces produkcyjny i przygotowawczy etykiet”
2005 Kurs operatora wózków jezdniowych i bezpiecznej wymiany butli gazowej
2005 Szkolenie wewnętrzne „Efektywny coaching”
2005 Szkolenie wewnętrzne „Zarządzanie w sytuacjach kryzysowych”
2005 Szkolenie wewnętrzne „Zarządzanie projektami”
2004 Szkolenie „Audytor Wewnętrzny systemu HACCP”
2003 Szkolenie „TQM (Total Quality Management) – Zarządzanie Jakością w produkcji żywności”
2003 Kurs Degustatorski I stopnia – Instytut Piwowarstwa
2002 Kurs Ratownika Drogowego I stopnia
Edukacja
Specjalizacje
Produkcja
Zarządzanie produkcją
Zainteresowania
Piwowarstwo domowe i winiarstwo, literatura sensacyjna i przygodowa, turystyka motocyklowa.
Inne
Znajomość obsługi komputera:
• środowisko Windows i pakiet Ms Office: bardzo dobra
• środowisko Linuks i pakiet Star Office: bardzo dobra
• PRMS dobra
• SAP dobra
• RCP dobra
• SAFO dobra
• INFOBEST dobra
• środowisko Windows i pakiet Ms Office: bardzo dobra
• środowisko Linuks i pakiet Star Office: bardzo dobra
• PRMS dobra
• SAP dobra
• RCP dobra
• SAFO dobra
• INFOBEST dobra
Grupy
sggw
SGGW to jedna z najstarszych polskich uczelni. Zawsze wysoko w rankingach. Otrzymała tytuł „Najbardziej innowacyjnej i kreatywnej uczelni w Polsce”.
Anioły Pracy
Jesteśmy społecznością ludzi pomagających sobie nawzajem w znalezieniu pracy zgodnej z naszymi umiejętnościami, predyspozycjami (talentami) i indywidualnymi priorytetami.