Umiejętności
Laboratorium
Produkcja
Microsoft Office
SAP
Zarządzanie zespołem
współpraca w zespole
organizacja pracy
opracowywanie procedur
nadzór nad jakością i bezpieczeństwem produktów HACCP BRC IFS
Dział Jakości
Języki
angielski
dobry
Doświadczenie zawodowe
p.o.Kierownika Działu Jakości
Równolegle z pełnieniem obowiązków jako kierownika laboratorium powierzono mi tę funkcję.
W ramach obowiązków: nadzór nad dokumentacją systemową w całym zakładzie. Opracowywanie dokumentacji Działu Jakości. Nadzór nad reklamacjami, obchodami , audytami. Podejmowanie działań korygujących i zapobiegawczych , nadzór nad ich terminową realizacją. Inicjowanie prac zespołu HACCP. Przeprowadzanie szkoleń na temat bezpieczeństwa żywności. Przedstawianie na zebraniach z kierownictwem wskaźników jakościowych.Nadzór nad DDD. Kontakt ze służbami nadzorowymi.
W ramach obowiązków: nadzór nad dokumentacją systemową w całym zakładzie. Opracowywanie dokumentacji Działu Jakości. Nadzór nad reklamacjami, obchodami , audytami. Podejmowanie działań korygujących i zapobiegawczych , nadzór nad ich terminową realizacją. Inicjowanie prac zespołu HACCP. Przeprowadzanie szkoleń na temat bezpieczeństwa żywności. Przedstawianie na zebraniach z kierownictwem wskaźników jakościowych.Nadzór nad DDD. Kontakt ze służbami nadzorowymi.
kierownik twarożkarni
Równolegle z pełnieniem obowiązków jako kierownika laboratorium powierzono mi tę funkcję.
W ramach obowiązków: nadzór nad pracą działu twarożkarni: stany surowców, nadzór nad produkcją, rozliczanie produkcji. Opracowywanie dokumentacji systemowej w podległym dziale. Reprezentowanie działu na audytach IFS i BRC prowadzonych przez audytorów zagranicznych.Rozwiązywanie problemów jakościowych.
W ramach obowiązków: nadzór nad pracą działu twarożkarni: stany surowców, nadzór nad produkcją, rozliczanie produkcji. Opracowywanie dokumentacji systemowej w podległym dziale. Reprezentowanie działu na audytach IFS i BRC prowadzonych przez audytorów zagranicznych.Rozwiązywanie problemów jakościowych.
kierownik laboratorium
Nadzór nad pracą laboratorium chemicznym i mikrobiologicznych w zakładzie, kontrola surowców, międzyoperacyjna, środowiska i produktów gotowych. Wystawianie certyfikatów zgodności ze specyfikacjami.Opracowywanie dokumentacji systemowej. Praca w grupie HACCP. Praca jako audytor wewnętrzny i zewnętrzny.Odpowiedzialność za dział podczas kontroli i audytów IFS i BRC.Rozwiązywanie problemów jakościowych. Przedstawianie na zebraniach z kierownictwem wyników badań.
laborant, z-ca kierownika kontroli jakości, kierownik kontroli jakości
SM Krajna
Nadzór nad pracą laboratorium zakładowym, Kontrola procesów technologicznych na zgodność z normami. Wprowadzanie w zakładzie dokumentacji systemu HACCP. Nadzór nad skupem mleka : kontrola zlewni oraz nadzór nad badaniami mleka surowego . Rozwiązywanie problemów jakościowych w zakładzie.
Szkolenia i kursy
Znakowanie żywności.Szkolenie na audytora wewnęrznego systemu IFS i BRC. Budowa maszyn a warunki higieniczne w przemyśle spożywczym. Szkolenia z badań mikrobiologicznych i fizykochemicznych żywności.Ocena organoleptyczna.
Edukacja
Specjalizacje
Badania i rozwój
Inne
Badania i rozwój
Zarządzanie badaniami i rozwojem
Zainteresowania
Jazda na rowerze, aerobik, słuchanie muzyki, wędrówki.
Organizacje
Hamilton Poland, Silliker, Merck, Foss Polska,Uniwersytet Warmińsko-Mazurski, IHJARS , Gdańska Fundacja Wody.
Inne
Prawo jazdy kat.B.
Grupy
Eventy i animacja czasu wolnego
STAGEMAN jest dumny ze swoich Animatorów - dołącz do nas na www.stageman.pl i odważ się, by wejść do świata animacji czasu wolnego!
Przemysł spożywczy
Dla wszystkich, którzy pracują w branży spożywczej, zarówno w sektorach produkcji jak również w handlu
Technolodzy Żywności
Grupa dla technologów i inżynierów pracujących w przemyśle spożywczym oraz dla osób zainteresowanych produkcją i jakością żywności.
Zarządzanie Jakością
Grupa dla osób zawodowo zajmujących się zarządzaniem jakością (m.in. konsultantów, trenerów, pełnomocników ds. zarządzania jakością)