Tomasz Koprowski

Szef kuchni
Gdynia, pomorskie

Umiejętności

Budżety Catering Event Management planowanie eventów Żywność oraz napoje Zarządzanie hotelem Restaurants Turystyka kuchnia włoska,kuchnia polska,nowoczesne techniki gotowania, kuchnia francuska

Języki

angielski
dobry

Doświadczenie zawodowe

Logo
Executive Chef
Hotel Sofitel Grand Sopot *****
Logo
Executive Chef
Hotel Tristan ****
- Umiejętne wykorzystywanie regionalnych i sezonowych produktów przy tworzeniu menu,
- Tworzenie działu gastronomii, kalkulacji i rozliczeń produkcji gastronomicznej oraz imprez cateringowych, działu kreowania produktu i marketingu,
- Tworzenie bazy recepturowej oraz bazy menu z uwzględnieniem najnowszych trendów
w gastronomii,
- Znajomość metodyki usług gastronomicznych i zasad całodziennego wyżywienia, znajomość logistyki w branży spożywczej,
- Planowanie zaopatrzenia kuchni i baru
- Uczestnictwo i organizacja dużych imprez eventowych oraz małych przyjęć okolicznościowych według tradycyjnych polskich receptur, a podanych we współczesnej, finezyjnej aranżacji,
- Organizacja pracy działu gastronomii
- Zastosowanie kuchni molekularnej
- Znajomość kuchni z różnych regionów świata ( włoska, chińska, francuska )
- Ocena jakości przygotowywanych potraw,
- Umiejętność zarządzania dużym personelem,
- Śledzenie i wdrażanie nowych trendów kulinarnych
- Znajomość i wdrażanie systemu HACCP
Logo
Szef Kuchni
Yacht Club Tiffi
Chef de cuisine– uruchomienie restauracji hotelowej (wprowadzenie menu, dobór i wyszkolenie personelu)
Grand Hotel Tiffi ***** - Iława
Stanowisko: Chef de cuisine– Pomoc organizacyjna do czasu otwarcia hotelu (Pre-opening )

Specjalizacje

Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Katering/Restauracje/Gastronomia