Umiejętności
Budżety
Catering
Event Management
planowanie eventów
Żywność oraz napoje
Zarządzanie hotelem
Restaurants
Turystyka
kuchnia włoska,kuchnia polska,nowoczesne techniki gotowania,
kuchnia francuska
Języki
angielski
dobry
Doświadczenie zawodowe
Executive Chef
Hotel Tristan ****
- Umiejętne wykorzystywanie regionalnych i sezonowych produktów przy tworzeniu menu,
- Tworzenie działu gastronomii, kalkulacji i rozliczeń produkcji gastronomicznej oraz imprez cateringowych, działu kreowania produktu i marketingu,
- Tworzenie bazy recepturowej oraz bazy menu z uwzględnieniem najnowszych trendów
w gastronomii,
- Znajomość metodyki usług gastronomicznych i zasad całodziennego wyżywienia, znajomość logistyki w branży spożywczej,
- Planowanie zaopatrzenia kuchni i baru
- Uczestnictwo i organizacja dużych imprez eventowych oraz małych przyjęć okolicznościowych według tradycyjnych polskich receptur, a podanych we współczesnej, finezyjnej aranżacji,
- Organizacja pracy działu gastronomii
- Zastosowanie kuchni molekularnej
- Znajomość kuchni z różnych regionów świata ( włoska, chińska, francuska )
- Ocena jakości przygotowywanych potraw,
- Umiejętność zarządzania dużym personelem,
- Śledzenie i wdrażanie nowych trendów kulinarnych
- Znajomość i wdrażanie systemu HACCP
- Tworzenie działu gastronomii, kalkulacji i rozliczeń produkcji gastronomicznej oraz imprez cateringowych, działu kreowania produktu i marketingu,
- Tworzenie bazy recepturowej oraz bazy menu z uwzględnieniem najnowszych trendów
w gastronomii,
- Znajomość metodyki usług gastronomicznych i zasad całodziennego wyżywienia, znajomość logistyki w branży spożywczej,
- Planowanie zaopatrzenia kuchni i baru
- Uczestnictwo i organizacja dużych imprez eventowych oraz małych przyjęć okolicznościowych według tradycyjnych polskich receptur, a podanych we współczesnej, finezyjnej aranżacji,
- Organizacja pracy działu gastronomii
- Zastosowanie kuchni molekularnej
- Znajomość kuchni z różnych regionów świata ( włoska, chińska, francuska )
- Ocena jakości przygotowywanych potraw,
- Umiejętność zarządzania dużym personelem,
- Śledzenie i wdrażanie nowych trendów kulinarnych
- Znajomość i wdrażanie systemu HACCP
Specjalizacje
Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Katering/Restauracje/Gastronomia