Tomasz Filip Bogdan

Technolog żywienia-Cukiernik DO & CO Poland Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie
Warszawa, mazowieckie

Umiejętności

HCCP ISO 22000 Microsoft Office

Języki

angielski
dobry
norweski
dobry
chiński
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Logo
Chef De Partie (Pastry)
The Swan Hotel & Spa, Newby Bridge, Cumbria:
· Responsible for the running of the pastry section
· Responsible for all prep on the pastry section
· Responsible for service on the pastry section
· Responsible for stock rotation on the pastry section
· Responsible for the ordering on the pastry section
· Responsible for the completion of all food safety documentation on the pastry section
· Responsible for ensuring that the pastry section and all related equipment is kept clean and tidy at all times
Logo
Technolog żywienia Cukiernik
DO & CO Poland Sp. Z o.o. z siedzibą w Warszawie
 Obsługa najważniejszych portów lotniczych w kraju i kilkudziesięciu linii lotniczych m.in. Polskie Linie Lotnicze LOT, EuroLOT, TAP Portugal, Emirates Airlines, Qataraiweys
 Zakres Cateringu lotniczego od produkcji ciast oraz deserów poprzez kompletację i dostawę posiłków na pokłady samolotów
 Obsługa cateringu naziemnego m.in. Coffe Haven, Thibo Coffe, Starbucks Coffe Company, oraz sieć Biscuiterie ekskluzywne wyroby cukiernicze
Logo
Pastry chef
Bankiet na zakończenie wizyty prezydenta Bronisława Komorowskiego w Chinach w Polskiej Ambasadzie RP
Logo
Pastry chef manager
Restaurant SARMATIA Creative Park, Foshan, China.
- Codzienny nadzór nad prawidłowym funkcjonowaniem i organizowaniem pracowni cukierniczej, działu bankietów, sklepu cukierniczego z kawiarnią, oraz nad działem zaopatrzenia i magazynem.
- Koordynacja działań, oraz nadzór nad prawidłowym przepływem informacji pomiędzy powyższymi działami.
- Dbanie o optymalizację kosztów (food cost) i analizowanie zamówień produktów spożywczych oraz ich dystrybucji.
- Kreowanie nowych receptur oraz kart menu w kawiarni.
- Wdrażanie nowych wyrobów cukierniczych, rozpisywanie receptur, sporządzanie zdjęć, wyliczenie kosztów wyrobów, oraz omówienie i wprowadzanie ich wspólnie z szefem Kuchni w życie.
- Nadzór nad bezpieczeństwem wydawanych wyrobów.
- Przeprowadzanie codziennych audytów wewnętrznych i okresowych szkoleń z systemu HACCP dla wszystkich pracowników cukierni.
- Sprawdzanie przygotowania półproduktów w poszczególnych punktach gastronomicznych pod kątem asortymentu, jakości, i świeżości oraz maksymalnie ekonomicznego ich wykorzystania.
- Nadzorowanie i czynny udział w produkcji, ich ekspedycji, oraz sprawdzanie estetyki.
- Codzienne oględziny, kontrola i zamawianie produktów łatwo psujących oraz nadzór i kontrola nad, jakością przyjętych artykułów oraz ich prawidłowym składowaniem w magazynach.
- Kontrola i podpisywanie codziennych zamówień na towar pobierany z magazynu.
- Sporządzanie codziennych zamówień pieczywa, innych produktów spożywczych, technicznych i środków czystości potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania gastronomii.
- Czynny udział w prezentacjach kulinarnych.
- Sprawdzanie stanu technicznego sprzętu używanego w kuchni, ewentualne zgłaszanie go do napraw.
- Czynne wprowadzanie tzw. „Dobrych praktyk sanitarnych” związanych z nowymi przepisami dotyczącymi higieny w gastronomii.
- Udział w szkoleniach wewnętrznych i zewnętrznych.
LOT Catering
Cukiernik
 końcowa kontrola jakośći produktów,
 współpraca z działem prudukcji,
 nadzór nad wykończeniem produktu,
 nadzór nad przygotowaniem dostaw zgodnie z zamówieniem klienta,
 przygotowanie dokumentów i przekazanie wysyłki do działu spedycji

Szkolenia i kursy

Praktyczna znajomość Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności ISO 22000/HACCP
Prawo jazdy kategorii B
Obsługa komputera: Microsoft Office

Edukacja

Logo
Hotelarstwo i gastronomia, licencjackie
Wyższa Szkoła Ekonomiczna w Warszawie

Specjalizacje

Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Hotelarstwo

Zainteresowania

Muzyka, kultura, podróże, taniec, moda, turystyka zdrowotna, psychologia społeczna

Grupy

Business Marketing
Business Marketing
Marketing Sekrety. Social Media Marketing. Marketing wirusowy, marketing szeptany, event marketing, experiential marketing, guerilla marketing, marketing doświadczeń, content marketing.
CASTING
CASTING
Informacje o castingach do filmów, spektakli, reklam, teledysków i zespołów muzycznych i tanecznych
Castingi
Castingi
MODA I CASTINGI fashion vogue mode fangle style
Darmowe szkolenia
Darmowe szkolenia
Po prostu wymiana informacji na temat darmowych szkoleń..
Hotel & Hotelarze
Hotel & Hotelarze
To miejsce spotkań wszystkich których istotną część w życiu stanowi praca w Hotelu. Zaproś znajomych.
moda
moda
Moda - ciekawostki, trendy.
moda a mężczyzna
moda a mężczyzna
Wszystko co dotyczy mody męskiej i jej aktualnych trendów zaprezentowanych na www.kreatyf.pl . - moda męska w ekskluzywnym wydaniu, - moda a przyzwyczajenia, - mężczyzna a pielęgnacja ciała, - but
Przedsiębiorczość
Przedsiębiorczość
Przedsiębiorcy, osoby przedsiębiorcze, współpraca biznesowa, przyjaciele biznesowi, rozwój osobisty i firmowy, pomoc, dotacje, biznesplany. Przedsiębiorczość
Turystyka i hotelarstwo
Turystyka i hotelarstwo
Turystyka i hotelarstwo wiąże się z podróżami, to ciągły kontakt z ludźmi, głównie obcokrajowcami. Dlatego do najbardziej pożądanych cech w tej branży należy znajomość przynajmniej kilku języków obcyc
Własna firma. Odkrywamy przepisy na sukces.
Własna firma. Odkrywamy przepisy na sukces.
Jesteśmy przedsiębiorcami aktywnymi...albo jeszcze nieujawnionymi:). Wierzymy, że warto pracować na własny rachunek. Dzielimy się inspiracjami i doświadczeniami. Razem odkrywamy przepisy na...