Sylwia Śmietana

Technolog, Sokołów S.A.
Bochnia, małopolskie

Umiejętności

GHP GMP Microsoft Office Kontrola jakości praca w zespole Praca pod presją czasu i wyników kontrola produkcji analizy fizyko-chemiczne kontrola jakości dostaw Impuls BPSC analiza mikrobiologiczna

Języki

angielski
dobry

Doświadczenie zawodowe

Sokołów S.A.
Technolog
- Prowadzenie prób trwałościowych dla nowych asortymentów oraz bieżących asortymentów pakowanych w nowe rodzaje opakowań,
- Przygotowywanie specyfikacji produktów,
- Kontakt z dostawcami materiałów pomocniczych,
- Prowadzenie testów z zastosowaniem nowych rodzajów opakowań,
- Opracowywanie wskaźników technologicznych, tj. uzyski, zużycie, itp. dla wydziałów produkcyjnych,
- Wprowadzanie do systemu informatycznego receptur asortymentów oraz wprowadzanie zmian w normatywach wyrobów,
- Opracowywanie i wdrażanie nowych asortymentów,
- Sporządzanie dokumentacji technologicznej dla wdrażanych asortymentów wraz z opracowaniem receptur produkcyjnych i przygotowywaniem wycen.
Contimax S.A.
pracownik Działu Jakości
- Nadzór nad liniami produkcyjnymi,
- Pomiar zawartości resztki tlenowej w wyrobach pakowanych w MAP,
- Obliczanie wartości odżywczych wyrobów na podstawie receptur,
- Przygotowywanie tekstów ze składem na etykiety wyrobów gotowych wraz z ich późniejszą kontrolą zgodności z obowiązującymi przepisami, oraz zatwierdzanie etykiet do wydruku,
- Kontrola dostaw surowców, dodatków i opakowań, oraz sporządzanie reklamacji w przypadku wad i niezgodności dostaw,
- Nadzór nad specyfikacjami surowców i opakowań,
- Przeprowadzanie szkoleń pracowników,
- Przygotowywanie dokumentacji do testów identyfikowalności wyrobów gotowych,
- Nadzór nad prowadzeniem raportów produkcyjnych,
- Rozpatrywanie reklamacji produktów,
- Nadzór nad kontrolą krytycznych wartości granicznych CCP,
FoodCare Sp. z o.o.
Specjalista ds. kontroli jakości
- Kontrola jakości dostaw surowców i opakowań, oraz dopuszczenie ich do produkcji,
- Kontrola jakości wyrobów w trakcie produkcji poprzez analizy fizyko-chemiczne i mikrobiologiczne,
- Nadzór nad linią produkcyjną, kontrola pakowania i kontrola jakości wyrobu gotowego,
- Prowadzenie zapisów z kontroli linii produkcyjnej i analiz fizyko-chemicznych i mikrobiologicznych,
- Archiwizacja oraz kontrola prób przechowalniczych,
- Badania fizyko-chemiczne i mikrobiologiczne wody miejskiej oraz uzdatnianej,
- Nadzór nad postępowaniem z wyrobem niezgodnym,
- Przeprowadzanie okresowych testów identyfikowalności surowców, opakowań i wyrobów gotowych,
- Kontrola jakości wyrobów od poddostawców produktów,
- Kontrola skuteczności mycia linii produkcyjnych w systemach: CIP i COP,

Szkolenia i kursy

11.2017 r. J. S, Hamilton Poland S.A., Warszawa,
„Termin przydatności do spożycia- czynniki wpływające na jego określenie. Nowoczesne metody badań przechowalniczych i obciążeniowych.”,

12.2014 r. Intertek Poland Sp. z o. o., Brzesko,
„Zasady znakowania produktów spożywczych”,

12.2010 r. dr inż. M. R. Zadernowski, FRIPH, Kraków:
• szkolenie „Audytor ISO 9001:2008 i ISO 22000:2005”,
• szkolenie „Audytor GMP, GHP, HACCP”,
• szkolenie „Wdrażanie dokumentacji systemowej (GMP, GHP, HACCP, ISO 9001, ISO 22000)”,

06.2010 r. dr inż. M. R. Zadernowski, FRIPH, Kraków:
• szkolenie „Wdrażanie i audytowanie ISO 9001:2000 (2008)”,
• szkolenie „Wdrażanie i audytowanie ISO 22000:2005”.

Edukacja

Logo
Technologia żywności i żywienie człowieka, specjalność: Przetwórstwo mięsa, magisterskie
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Logo
Technologia żywności i żywienie człowieka, inżynierskie
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie

Specjalizacje

Zarządzanie jakością
Kontrola jakości
Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości
Produkcja
Technologia

Zainteresowania

Siatkówka, sport

Organizacje

Zarząd AZS Klubu Uczelnianego Uniwersytetu Rolniczego- październik 2009 - czerwiec 2012

Grupy

Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Uczelnia wywodzi się z Uniwersytetu Jagiellońskiego, gdzie od 1890 r. rozwijały się nauki rolnicze i leśne.