Języki
angielski
dobry
Doświadczenie zawodowe
Specjalista ds. Klientów Horeca
Praca dotycząca opracowania i wdrożenia standardów w ramach projektu Wine Concept
Opracowanie i wdrożenie zasad pracy dla nowo powołanego stanowiska specjalisty ds. wina w sieci MCC PL
Przygotowanie i koordynacja szeregu działań marketingowych dotyczących zwiększenia sprzedaży wina w halach Makro CC
Opracowanie i realizacja programu szkoleń winiarskich dla pracowników oraz Klientów Makro CC
Udział w utworzeniu stanowiska i szkoleniu grupy Konsultantów ds. Klientów Horeca
Współpraca w przygotowanie materiału operacyjnego do projektu – Delivery
Stała współpraca z kluczowymi Klientami Horeca Makro CC
Autor wielu artykułów do prasy branżowej wydawanej przez Makro CC
Opracowanie i wdrożenie zasad pracy dla nowo powołanego stanowiska specjalisty ds. wina w sieci MCC PL
Przygotowanie i koordynacja szeregu działań marketingowych dotyczących zwiększenia sprzedaży wina w halach Makro CC
Opracowanie i realizacja programu szkoleń winiarskich dla pracowników oraz Klientów Makro CC
Udział w utworzeniu stanowiska i szkoleniu grupy Konsultantów ds. Klientów Horeca
Współpraca w przygotowanie materiału operacyjnego do projektu – Delivery
Stała współpraca z kluczowymi Klientami Horeca Makro CC
Autor wielu artykułów do prasy branżowej wydawanej przez Makro CC
Dyrektor Gastronomii
Best Western Hotel Mazurkas
Zarządzanie i organizacja pracy pionu gastronomii w hotelu. W tym czasie w wyniku głębokiej restrukturyzacji doprowadziłem do optymalizacji szeregu wskaźników F&B Cost dotyczących sprzedaży gastronomicznej oraz znacznego zwiększenia jakości usług. Powyższe działania pozwoliły m.in. na zmianę kategorii hotelu z 3 na 4 gwiazdki.
Project Manager ds. restrukturyzacji barów i bufetów w sieci hoteli
Autor wielu projektów i opracowań dotyczących standaryzacji pracy:
- Podręcznik Standardów Barowych.
- Zasady Pracy Sommeliera.
- Instrukcja rozliczania barów i restauracji na podstawie kosztu surowca.
Wszystkie projekty zostały wdrożone
Autor programów nauczania oraz wykładowca na kursach barmańskich organizowanych przez:
- Ośrodek Szkolenia POLSKIE HOTELE Sp. z o. o.
- Ośrodek Doskonalenia Kadr – ORBIS S. A.
- Ośrodek Szkolenia Przedsiębiorstwa Hotelarsko – Turystycznego.
- Podręcznik Standardów Barowych.
- Zasady Pracy Sommeliera.
- Instrukcja rozliczania barów i restauracji na podstawie kosztu surowca.
Wszystkie projekty zostały wdrożone
Autor programów nauczania oraz wykładowca na kursach barmańskich organizowanych przez:
- Ośrodek Szkolenia POLSKIE HOTELE Sp. z o. o.
- Ośrodek Doskonalenia Kadr – ORBIS S. A.
- Ośrodek Szkolenia Przedsiębiorstwa Hotelarsko – Turystycznego.
Kierownik Klubu
Klub Nocny „CUL-DE-SAC” Warszawa
Praca nad rozwojem i promocją klubu. W przeciągu trzech lat pracy nad zwiększeniem zakresu i jakości świadczonych usług kilkukrotnie wzrosła frekfencja i obroty klubu. Klub stał się popularnym i chętnie odwiedzanym miejscem w większości przez stałych klientów
Szef baru
„John Bull Pub” Warszawa
Praca w nowo otwartym pubie nad organizacją sprzedaży i obiegiem dokumentów. Budowanie optymalnej oferty dla klientów, dającej maksymalny wynik finansowy.
Organizacja i prowadzenie szkoleń dla pracowników obsługi w zakresie technik aktywnej sprzedaży oraz metod pozyskiwania gości.
Organizacja i prowadzenie szkoleń dla pracowników obsługi w zakresie technik aktywnej sprzedaży oraz metod pozyskiwania gości.
Szkolenia i kursy
Zarządzanie, marketing oraz organizacja usług gastronomicznych – cert. MEN
Metodyka przygotowania i prowadzenia zajęć szkoleniowych – certyfikat MEN
Międzynarodowy Certyfikat Sommeliera – MSS
Studium Miksologii – certyfikat SPB-IBA
Metodyka przygotowania i prowadzenia zajęć szkoleniowych – certyfikat MEN
Międzynarodowy Certyfikat Sommeliera – MSS
Studium Miksologii – certyfikat SPB-IBA
Grupy
MUZYKA , ZESPOŁY, GRANIE, SPIEW
Witam grupa osób interesujacych sie muzyka od strony praktycznej w szerokim tego slowa rozumieniu praktyczne wykonywanie muzyki jako pasja, przyjemnosc, praca