Wpis na grupie
Gdynia - moje miasto w temacie
Sushi
16.12.2008, 21:12
10% taniej na dowoz.. natomiast jest to strona naszej knajpki ale jeszcze w przygotowaniu, powinna sie otworzyc strona startowa
Pzdr
Kilka moich uwag na temat sushi na Mściwoja.
1/ Super, że otworzyliście bar w Gdyni. Jak ktoś ma ochotę i lubi polecam.
2/ Jeśli mam porównywać do najlepszych (a za takich uważam Dom Sushi z Sopotu i sushi jedzone w Warszawie) to moje uwagi (zalet nie opisuję bo w pierwszym punkcie polecam czyli warto):
- dowóz: pytałem o dowiezienie na Witomino i usłyszałem odpowiedź że przy zamówieniu ... 200zł!!! Trochę przesada - zadzwoniłem, zamówiłem i przyjechałem osobiście odebrać. Dojechałem w 5 min. Ale żeby nie dowozić na Witomino?!?! Przecież to 10 minut od baru a wieczorem to 5 min. Warto pomyśleć o zmainie myślenia.
- ryż: jakoś się mało klei. jest to upierdliwe bo większe kawałki rozpadają się. zobaczcie jak robi konkurencja w Sopocie, poćwiczcie i będzie git ;)
- chrzan: z tego co się zorientowałem to robi się go z proszku. panowie!!jak wy go rozrabiacie?? w Sopocie wystarczy go odrobina i "czuć moc"! u Was nakładam pół łyżeczki i dopiero czuję. no fakt, że uwielbiam go i lubię go czuć ale zdecydowanie lepiej nałożyć jego odrobinkę a nie jak u was kilka łyżek.
Krytyka powyższa nie przeszkodziła mi już kilkukrotnie rozkoszować się sushi na Mściwoja. Krytyka ma służyć polepszeniu jakości bo z pewnością niejednokrotnie jeszcze Was odwiedzę ;) Napiszcie tutaj jak coś w powyższych kwestiach się poprawi. Przyjadę, przetestuję i nie omieszkam zweryfikować mojej opinii ;)
A no i może jeszcze o cenach. Rzeczywiście w "Domu sushi" w Sopocie można wydać fortunę ale spowodowane jest to umiejętnością serwujących sushi, potrafą oni robić "cuda" no i wtedy cena szybko rośnie. Jak porównywałem gotowe zestawy to nie ma wielkiej różnicy jednak w tej kwestii nie oczekuję zmian. Stawiajcie na jakość a będzie dobrze.
Sławek Lewandowski edytował(a) ten post dnia 16.12.08 o godzinie 21:13