Sławek Lewandowski

Information Services Department, Gdynia Container Terminal S.A.

Wypowiedzi

  • Sławek Lewandowski
    Wpis na grupie Gdynia - moje miasto w temacie Sushi
    19.12.2008, 19:09

    Jakub Hartman:

    Tak sie sklada ze otwierałem "Dom Sushi" w Sopocie a wiekszosc chlopakow ktorzy tam pracuja to mi uczniowie... Natomiast co do Panskich uwag.. sa one jak najbardziej cenne. Dziekuje za nie.

    PS. Moze akurat trafil Pan na feralny dzien. Choc nie jest to usprawiedliwienie.

    Pozdrawiam

    Cieszę się że moje uwagi są "cenne" ale jeszcze bardziej cieszyłbym się jakby przełozyły się one na jakieś zmiany w serwowanym sushi. Niestety na dzień dzisiejszy bez zmian w jakości a wymagania po każdej wizycie rosną. Jestem po kolejnej uczcie w barze na Mściwoja i ... jednak "Dom Sushi" z Sopotu wymiata. Rzeczywiście istota jakości nie zależy to od umiejętności serwującego w Pańskim barze ale w produktach. O ile nie można się przyczepić do różnorodności serwowanych sushi to ryż i chrzan psują wszystko. Chrzan jest wręcz beznadziejny a ryż ciągle rozpadający się. Nie jest to tylko moja opinia. Ja w każdym razie po miłym początku i zachwycie teraz troche pokapryszę. Na dzień dzisiejszy będę wybierał Sopot. Jak coś się zmieni w powyższych aspektach proszę o informację a wtedy przyjadę, posmakuję i mam nadzieję, że zweryfikuję to co napisałem.Sławek Lewandowski edytował(a) ten post dnia 19.12.08 o godzinie 19:09

  • Sławek Lewandowski
    Wpis na grupie Gdynia - moje miasto w temacie Sushi
    16.12.2008, 21:12

    10% taniej na dowoz.. natomiast jest to strona naszej knajpki ale jeszcze w przygotowaniu, powinna sie otworzyc strona startowa

    Pzdr
    Kilka moich uwag na temat sushi na Mściwoja.
    1/ Super, że otworzyliście bar w Gdyni. Jak ktoś ma ochotę i lubi polecam.
    2/ Jeśli mam porównywać do najlepszych (a za takich uważam Dom Sushi z Sopotu i sushi jedzone w Warszawie) to moje uwagi (zalet nie opisuję bo w pierwszym punkcie polecam czyli warto):
    - dowóz: pytałem o dowiezienie na Witomino i usłyszałem odpowiedź że przy zamówieniu ... 200zł!!! Trochę przesada - zadzwoniłem, zamówiłem i przyjechałem osobiście odebrać. Dojechałem w 5 min. Ale żeby nie dowozić na Witomino?!?! Przecież to 10 minut od baru a wieczorem to 5 min. Warto pomyśleć o zmainie myślenia.
    - ryż: jakoś się mało klei. jest to upierdliwe bo większe kawałki rozpadają się. zobaczcie jak robi konkurencja w Sopocie, poćwiczcie i będzie git ;)
    - chrzan: z tego co się zorientowałem to robi się go z proszku. panowie!!jak wy go rozrabiacie?? w Sopocie wystarczy go odrobina i "czuć moc"! u Was nakładam pół łyżeczki i dopiero czuję. no fakt, że uwielbiam go i lubię go czuć ale zdecydowanie lepiej nałożyć jego odrobinkę a nie jak u was kilka łyżek.

    Krytyka powyższa nie przeszkodziła mi już kilkukrotnie rozkoszować się sushi na Mściwoja. Krytyka ma służyć polepszeniu jakości bo z pewnością niejednokrotnie jeszcze Was odwiedzę ;) Napiszcie tutaj jak coś w powyższych kwestiach się poprawi. Przyjadę, przetestuję i nie omieszkam zweryfikować mojej opinii ;)

    A no i może jeszcze o cenach. Rzeczywiście w "Domu sushi" w Sopocie można wydać fortunę ale spowodowane jest to umiejętnością serwujących sushi, potrafą oni robić "cuda" no i wtedy cena szybko rośnie. Jak porównywałem gotowe zestawy to nie ma wielkiej różnicy jednak w tej kwestii nie oczekuję zmian. Stawiajcie na jakość a będzie dobrze.Sławek Lewandowski edytował(a) ten post dnia 16.12.08 o godzinie 21:13

Dołącz do GoldenLine

Oferty pracy

Sprawdź aktualne oferty pracy

Aplikuj w łatwy sposób

Aplikuj jednym kliknięciem

Wyślij zaproszenie do