Sebastian Krauzowicz

Szef Kuchni | Executive Chef | Coach of the Poland National Culinary Team OSSKIC at IKA 2020 /Culinary Olympics
Zakopane, małopolskie

Umiejętności

Microsoft Excel Micros fidelio Materials Control

Języki

angielski
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Logo
Szef kuchni
Restauracja Monte
Przygotowanie restauracji do otwarcia , nadzór na technologią zaplecza gastronomi .
Logo
Patron Chef
"Maison Tomasz" Brasserie Polonaise ( Noyelles-Godault France )
Od roku 2018 współpracuję z francuskim inwestorem z którym wspólnie pracujemy nad stworzeniem sieci Polskich restauracji we Francji, Belgii i Holandii, o nazwie "Maison Tomasz" Brasserie Polonaise

PIERWSZA RESTAURACJA ZOSTAŁA OTWARTA W GRUDNIU 2019 W MIEŚCIE Noyelles-Godault

Wybór dostawcy sprzętu | Opracowanie technologi kuchni | Opracowanie receptur i szkolenie francuskiego Szefa Kuchni | Dobór i produktów regionalnych i polskich | Nadzór jako Patron Chef
Logo
Szef Kuchni/Executive Chef
Radisson Blu Hotel & Residences Zakopnae
Przygotowanie kuchni Restauracji z autorskim menu kuchni polskiej w stylu Brasserie, z oparciu o piec węglowy "JOSPER"
Przygotowanie kuchni hotelowej do otwarcia/Bankiety/Konferencje/ Imprezy okolicznościowe.
Opracowanie menu według obecnie panujących trendów w gastronomii w oparciu o zdrowe i ekologiczne produkty. Organizowanie i obsługa imprez, konferencji ,bankietów ,cateringów Opracowywanie grafików pracy i prowadzenie kart ewidencji czasu pracy podległego personelu.
Przyg otowywanie norm i receptur technolog icznych potraw.
Nadzór nad pracownikami kuchni w zakresie jakości wydawanych potraw Zamawianietowaruikontrolastanówmagazynowych
Negocjowanie kontraktów na dostawy towarów i surowców
Wdrażanie systemu bezpieczeństwa żywności HACCP
Wdrażanie BHP
Wdrażanie FIFO Utrzymanie odpowiedniego wskaźnika FC oraz całkowitych kosztów food cost
Rekrutacja i kierowanie podległym zespołem 20/25 osób
Ścisła współprca z działem marketingu i sprzedaży
Logo
Szef kuchni
"Drukarnia Smaku" Zakopane
TWÓRCA KONCEPTU, KTÓRY W NIESPEŁNA OSIEM MIESIĘCY ZOSTAŁ UZNANY ZA NAJLEPSZĄ RESTAURACJE W ZAKOPANEM WEDŁUG OPINII KLIENTÓW, NAJMOCNIEJSZĄ STRONĄ KONCEPTU BYŁA KUCHNIA I JAKOŚĆ SERWOWANYCH DAŃ.

Pomoc w opracowaniu technologi kuchni i doborze sprzętu
Szkolenie personelu
Opracowanie autorskich receptur w oparciu o kuchni polską, regionalną , europejską
Otwarcie restauracji
Pomysł na nazwę
Nadzór autorski
Pomoc w znalezieniu Szefa Kuchni i przekazanie kontroli nad kuchnią w restauracji
Przygotowywanie norm i receptur technologicznych potraw
Wdrażanie systemu bezpieczeństwa żywności HACCP
Wdrażanie BHP
Utrzymanie odpowiedniego wskaźnika FC oraz całkowitych kosztów food cost
American Trading Company
ambasador marki
Standaryzacja sieci restauracji franczyzowych, wizerunkowe i techniczne wsparcie marki.
Copernicus Toruń Hotel
Szef Kuchni/Executive Chef
Przygotowanie kuchni autorskiej Restauracji "Sfera by Sebastian Krauzowicz"
Przygotowanie kuchni hotelowej do otwarcia / Bankiety / Konferencje / Imprezy okolicznościowe
Udział w tworzeniu projektu technologicznego kuchni,
Wyposażenie kuchni w sprzęt ciężki
Opracowanie menu według obecnie panujących trendów w gastronomii / gastronomia molekularna / Sous Vide itd...
Organizowanie i obsługa imprez, konferencji, bankietów, cateringów
Opracowywanie grafików pracy i prowadzenie kart ewidencji czasu pracy podległego personelu
Przygotowywanie norm i receptur technologicznych potraw
Nadzór nad pracownikami kuchni w zakresie jakości wydawanych potraw
Zamawianie towaru i kontrola stanów magazynowych
Negocjowanie kontraktów na dostawy towarów i surowców
Wdrażanie systemu bezpieczeństwa żywności HACCP
Wdrażanie BHP
Wdrażanie FIFO
Utrzymanie odpowiedniego wskaźnika FC oraz całkowitych kosztów food cost
Rekrutacja i kierowanie podległym zespołem 25/30 osób
Kierowanie restauracją oraz zespolem obsługi kelnerskiej
Ścisła współpraca z działem marketingu i sprzedaży
Żywiec Zdrój S.A.
Kucharz/Twarz kampanii
Od maja 2010 roku kucharz, a zarazem twarzą kampanii koncernu Żywiec Zdrój “Pasuje do obiadu”.
Pokazy, szkolenia, prezentację. Udział w nagraniach oraz sesjach kulinarnych.
Logo
Executive Chef / Nadzór sezonowy nad obiektem
Hotel Masovia ***
Przygotowanie kuchni hotelowej do otwarcia
Udział w tworzeniu projektu technologicznego kuchni.
Wyposażenie kuchni w sprzęt ciężki.
Opracowanie menu według obecnie panujących trendów w gastronomii dostosowanych do regionu.
Przygotowywanie norm i receptur technologicznych potraw
Wdrażanie systemu bezpieczeństwa żywności HACCP
Wdrażanie BHP
Utrzymanie odpowiedniego wskaźnika FC oraz całkowitych kosztów food cost
Bongrain Polska sp z o.o.
Kucharz/Twarz kampanii koncernu
Pokazy, szkolenia, prezentację. Udział w nagraniach oraz sesjach kulinarnych.
Hotel Crocus****
Szef Kuchni/Executive Chef
Przygotowanie kuchni hotelowej do otwarcia
Udział w tworzeniu projektu technologicznego kuchni,
Wyposażenie kuchni w sprzęt ciężki
Opracowanie menu według obecnie panujących trendów w gastronomii / gastronomia molekularna.
Organizowanie i obsługa imprez, konferencji, bankietów, cateringów
Opracowywanie grafików pracy i prowadzenie kart ewidencji czasu pracy podległego personelu
Przygotowywanie norm i receptur technologicznych potraw
Nadzór nad pracownikami kuchni w zakresie jakości wydawanych potraw
Zamawianie towaru i kontrola stanów magazynowych
Negocjowanie kontraktów na dostawy towarów i surowców
Wdrażanie systemu bezpieczeństwa żywności HACCP
Wdrażanie BHP
Utrzymanie odpowiedniego wskaźnika FC oraz całkowitych kosztów food cost
Logo
Szef kuchni/Doradca kulinarny
F.P.H.STESKAL
Przygotowanie kuchni do otwarcia
Udział w tworzeniu projektu technologicznego kuchni,
Wyposażenie kuchni w sprzęt ciężki
Opracowanie menu według obecnie panujących trendów w gastronomii / gastronomia molekularna.
Organizowanie i obsługa imprez, konferencji, bankietów,
Opracowywanie grafików pracy i prowadzenie kart ewidencji czasu pracy podległego personelu
Przygotowywanie norm i receptur technologicznych potraw
Nadzór nad pracownikami kuchni w zakresie jakości wydawanych potraw
Zamawianie towaru i kontrola stanów magazynowych
Negocjowanie kontraktów na dostawy towarów i surowców
Wdrażanie systemu bezpieczeństwa żywności HACCP
Wdrażanie BHP
Utrzymanie odpowiedniego wskaźnika FC oraz całkowitych kosztów food cost
Logo
Kucharz
Catering Bracia Wiśniewscy
Praca na zlecenie przy organizacji bankietów, imprez masowych.
Radisson SAS Centrum Hotel, Warszawa
kucharz
Kucharz Restauracja Ferdys
Logo
Szef zmiany / Restauracja Markiza
Hotel bryza ****
Logo
Uczeń/Kucharz
Hotel Kasprowy Wierch ***

Projekty

Poland National Culinary Team OSSKIC
TRENER I SELEKCJONER KULINARNEJ KADRY NARODOWEJ - OD 2016 ROKU DO CHWILI OBECNEJ

Specjalizacje

Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Katering/Restauracje/Gastronomia

Organizacje

-Członek "Poland Culinary Team"
-Członek: Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni
-Członek: The World Association of Cooks Societies

Grupy

1 wszystkich wypowiedzi
0 plusów
Bezpłatne porady wnętrzarskie
Bezpłatne porady wnętrzarskie
Poszukujesz porady w zakresie aranżacji wnętrz ? A może czujesz w sobie nieprzepartą chęć do niesienia pomocy ? No to tutaj możesz się wykazać. Dla firm i osób prywatnych
Dress Code czyli Etykieta Ubioru
Dress Code czyli Etykieta Ubioru
Zasady dobierania odpowiedniego ubioru w sytuacjach biznesowych i nie tylko. Co wolno, a czego nie wypada założyć?
Fotoreportaż ślubny
Fotoreportaż ślubny
Grupa dla osób zajmujących się [b]ZAWODOWO[/b] fotoreportażem ślubnym. Amatorów, pasjonatów, podglądaczy i ciekawskich nie przyjmujemy.
SMAKOWITY
SMAKOWITY
Tak od lat se gotujemy :D Przyjmujemy TYLKO pełne profile, więc bez fotki nie wpuścimy !!!!!!! a co ? ;)
Hotel & Hotelarze
Hotel & Hotelarze
To miejsce spotkań wszystkich których istotną część w życiu stanowi praca w Hotelu. Zaproś znajomych.
Hotel Marketing
Hotel Marketing
Jak skutecznie promować hotel? Jakie są potrzeby klientów hoteli, jak je spełnić?
Hotel Remes Sport and Spa
Hotel Remes Sport and Spa
Dla wszystkich przyszłych sympatyków, najlepszego centrum konferencyjno sportowego w Polsce. Członkowie otrzymują atrakcyjne rabaty na usługi oraz free upgrades ;-)
LUKSUS      LUXUS
LUKSUS LUXUS
z najwyższej półki, najlepsze marki, godne polecenia...
Tylko dla Hotelarzy
Tylko dla Hotelarzy
Grupa Tylko dla Hotelarzy to nowa zamknięta dla zewnętrznych użytkowników platforma wymiany myśli, poglądów i doświadczeń z zakresu Hotelarstwa. To miejsce wirtualnego świętowania czyjegoś sukcesu, z