Umiejętności
Wyroby cukiernicze
Przemysł spożywczy
Food Processing
Technologia Żywności
ISO 14001
ISO 22000
Iso 9000
Microsoft Office
Rozwój produktu
Zarządzanie jakością
Research and development
Znajomość systemów zarządzania jakością w produkcji żywności (HACCP, GMP, GHP).
Tworzenie nowych produktów
Zapewnianie jakości
technologia żywności i żywienia człowieka
Prawo jazdy kat. B z dużym doświadczeniem praktycznym
Języki
angielski
biegły
niemiecki
podstawowy
Doświadczenie zawodowe
Technolog R&D ds. Cukiernictwa
- opracowywanie receptur nowych produktów cukierniczych/ modyfikacji receptur istniejących
- dobór surowców (mając na względzie: jakość, GMP, prawo żywnościowe, wytyczne organizacji żywnościowych, cechy organoleptyczne, możliwości produkcyjne oraz ograniczenia technologiczne)
- prace rozwojowe nad nowymi produktami
- testy wypiekowe produktów cukierniczych wraz z oceną fizyko-chemiczną, organoleptyczną
- zmiany receptur produktów ze względu na wymiany surowców
- poszukiwanie nowych, alternatywnych surowców
- tworzenie raportów z ocen nowych produktów
- przygotowywanie dokumentacji dla wdrażanych produktów oraz administrowanie bazą danych
- tworzenie opisów oraz kalkulacji produktów
- współpraca z działej kontroli jakości podczas tworzenia specyfikacji oraz etykiet produktów
- nadzór technologiczny nad produkcją (wdrażanie nowych produktów)
- wprowadzanie ostatecznych receptur do systemu
- wprowadzanie receptur produktowych do systemu np. promocje marketingowe, inne
- aktualizacja statusu projektów R&D
- kontakt z dostawcami surowców
- doradztwo technologiczne
- dobór surowców (mając na względzie: jakość, GMP, prawo żywnościowe, wytyczne organizacji żywnościowych, cechy organoleptyczne, możliwości produkcyjne oraz ograniczenia technologiczne)
- prace rozwojowe nad nowymi produktami
- testy wypiekowe produktów cukierniczych wraz z oceną fizyko-chemiczną, organoleptyczną
- zmiany receptur produktów ze względu na wymiany surowców
- poszukiwanie nowych, alternatywnych surowców
- tworzenie raportów z ocen nowych produktów
- przygotowywanie dokumentacji dla wdrażanych produktów oraz administrowanie bazą danych
- tworzenie opisów oraz kalkulacji produktów
- współpraca z działej kontroli jakości podczas tworzenia specyfikacji oraz etykiet produktów
- nadzór technologiczny nad produkcją (wdrażanie nowych produktów)
- wprowadzanie ostatecznych receptur do systemu
- wprowadzanie receptur produktowych do systemu np. promocje marketingowe, inne
- aktualizacja statusu projektów R&D
- kontakt z dostawcami surowców
- doradztwo technologiczne
Stażysta Technolog R&D ds. Cukiernictwa
- opracowywanie receptur nowych produktów cukierniczych/ modyfikacji receptur istniejących pod nadzorem Starszego Technologa
- dobór surowców (mając na względzie: jakość, GMP, prawo żywnościowe, wytyczne organizacji żywnościowych, cechy organoleptyczne, możliwości produkcyjne oraz ograniczenia technologiczne)
- prace rozwojowe nad nowymi produktami
- testy wypiekowe produktów cukierniczych wraz z oceną fizyko-chemiczną, organoleptyczną
- zmiany receptur produktów ze względu na wymiany surowców
- tworzenie raportów z ocen nowych produktów
- dobór surowców (mając na względzie: jakość, GMP, prawo żywnościowe, wytyczne organizacji żywnościowych, cechy organoleptyczne, możliwości produkcyjne oraz ograniczenia technologiczne)
- prace rozwojowe nad nowymi produktami
- testy wypiekowe produktów cukierniczych wraz z oceną fizyko-chemiczną, organoleptyczną
- zmiany receptur produktów ze względu na wymiany surowców
- tworzenie raportów z ocen nowych produktów
Koordynator ds. zarządzania jakością
- zarządzanie i rozwój podległych pracowników, koordynowanie ich pracy, egzekwowanie realizacji wyznaczonych zadań
- nadzór nad przestrzeganiem zasad GMP i GHP
- odpowiedzialność za efektywność pracy oraz jakość wytwarzanych produktów
- zapewnienie terminowej realizacji zadań produkcyjnych
- prace administracyjne, w tym tworzenie zamówień i dokumentacji
- nadzór nad przestrzeganiem zasad GMP i GHP
- odpowiedzialność za efektywność pracy oraz jakość wytwarzanych produktów
- zapewnienie terminowej realizacji zadań produkcyjnych
- prace administracyjne, w tym tworzenie zamówień i dokumentacji
technik - laborant
- kontrola parametrów produkcji
- kontrola i ocena dostaw surowców i opakowań
- określanie zgodności etykiet z prawem polskim i UE
- prowadzenie analiz mikrobiologicznych dotyczących higieny produkcji: maszyny i urządzenia produkcyjne, powietrze
- realizacja badań fizyko - chemicznych
- -realizacja działań korygujących przy wynikach niezgodnych
- sporządzanie dokumentacji jakościowej (karty produktów, specyfikacje)
- kontrola i ocena dostaw surowców i opakowań
- określanie zgodności etykiet z prawem polskim i UE
- prowadzenie analiz mikrobiologicznych dotyczących higieny produkcji: maszyny i urządzenia produkcyjne, powietrze
- realizacja badań fizyko - chemicznych
- -realizacja działań korygujących przy wynikach niezgodnych
- sporządzanie dokumentacji jakościowej (karty produktów, specyfikacje)
Szkolenia i kursy
"Weryfikacja Wrażliwości Sensorycznej. Zasady i metodyka prowadzenia ocen sensorycznych". - Silliker Polska Sp. z o.o.
"Znakowanie produktów piekarskich i cukierniczych - przekazywanie konsumentom informacji na temat żywności". - Silliker Polska Sp. z o. o.
"Znakowanie produktów piekarskich i cukierniczych - przekazywanie konsumentom informacji na temat żywności". - Silliker Polska Sp. z o. o.
Edukacja
Specjalizacje
Zarządzanie jakością
Kontrola jakości
Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości
Produkcja
Technologia
Zainteresowania
Rysunek ołówkiem
Fotografia
Gry planszowe
Fotografia
Gry planszowe
Inne
Wolontariat: Fundacja Mam Marzenie
Wzięcie udziału w programie „Mam Haka na Raka”, który jest ogólnopolskim programem edukacyjnym skierowanym do młodzieży szkół ponadgimnazjalnych w całej Polsce. W ramach programu zorganizowanie koncertu charytatywnego, w wyniku którego zebrano środki na pomoc podopiecznej fundacji Mam Marzenie - Joasi. Asia chorująca na białaczkę wymarzyła swój własny plac zabaw.
http://www.mammarzenie.org/marzyciele/97-Joasia/
http://www.tvn24.pl/wideo/z-anteny/plac-zabaw,195847.html?playlist_id=20451mniej
Wzięcie udziału w programie „Mam Haka na Raka”, który jest ogólnopolskim programem edukacyjnym skierowanym do młodzieży szkół ponadgimnazjalnych w całej Polsce. W ramach programu zorganizowanie koncertu charytatywnego, w wyniku którego zebrano środki na pomoc podopiecznej fundacji Mam Marzenie - Joasi. Asia chorująca na białaczkę wymarzyła swój własny plac zabaw.
http://www.mammarzenie.org/marzyciele/97-Joasia/
http://www.tvn24.pl/wideo/z-anteny/plac-zabaw,195847.html?playlist_id=20451mniej
Grupy
EXCEL w praktyce
Pytania, wskazówki, odpowiedzi, komentarze, usprawnienie pracy w EXCELu. Cel: wzajemna pomoc, wymiana doświadczeń, propozycje usprawnień pracy
Jakość
Grupa osób związanych z zarządzaniem jakością, a także środowiskiem i bezpieczeństwem w organizacjach oraz auditowaniem systemów.
Zapewnienie Jakości
Celem grupy jest integracja środowiska związanego z Zapewnieiem Jakości i wymiana informacji z nim związanych
Zarządzanie Jakością
Grupa dla osób zawodowo zajmujących się zarządzaniem jakością (m.in. konsultantów, trenerów, pełnomocników ds. zarządzania jakością)