Sandra Gramsa

Starszy Technolog R&D ds. Cukiernictwa
Poznań, wielkopolskie

Umiejętności

Wyroby cukiernicze Przemysł spożywczy Food Processing Technologia Żywności ISO 14001 ISO 22000 Iso 9000 Microsoft Office Rozwój produktu Zarządzanie jakością Research and development Znajomość systemów zarządzania jakością w produkcji żywności (HACCP, GMP, GHP). Tworzenie nowych produktów Zapewnianie jakości technologia żywności i żywienia człowieka Prawo jazdy kat. B z dużym doświadczeniem praktycznym

Języki

angielski
biegły
niemiecki
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Zeelandia sp. z o. o.
Starszy Technolog R&D ds. Cukiernictwa
Zeelandia sp. z o. o.
Technolog R&D ds. Cukiernictwa
- opracowywanie receptur nowych produktów cukierniczych/ modyfikacji receptur istniejących
- dobór surowców (mając na względzie: jakość, GMP, prawo żywnościowe, wytyczne organizacji żywnościowych, cechy organoleptyczne, możliwości produkcyjne oraz ograniczenia technologiczne)
- prace rozwojowe nad nowymi produktami
- testy wypiekowe produktów cukierniczych wraz z oceną fizyko-chemiczną, organoleptyczną
- zmiany receptur produktów ze względu na wymiany surowców
- poszukiwanie nowych, alternatywnych surowców
- tworzenie raportów z ocen nowych produktów
- przygotowywanie dokumentacji dla wdrażanych produktów oraz administrowanie bazą danych
- tworzenie opisów oraz kalkulacji produktów
- współpraca z działej kontroli jakości podczas tworzenia specyfikacji oraz etykiet produktów
- nadzór technologiczny nad produkcją (wdrażanie nowych produktów)
- wprowadzanie ostatecznych receptur do systemu
- wprowadzanie receptur produktowych do systemu np. promocje marketingowe, inne
- aktualizacja statusu projektów R&D
- kontakt z dostawcami surowców
- doradztwo technologiczne
Zeelandia sp. z o. o.
Stażysta Technolog R&D ds. Cukiernictwa
- opracowywanie receptur nowych produktów cukierniczych/ modyfikacji receptur istniejących pod nadzorem Starszego Technologa
- dobór surowców (mając na względzie: jakość, GMP, prawo żywnościowe, wytyczne organizacji żywnościowych, cechy organoleptyczne, możliwości produkcyjne oraz ograniczenia technologiczne)
- prace rozwojowe nad nowymi produktami
- testy wypiekowe produktów cukierniczych wraz z oceną fizyko-chemiczną, organoleptyczną
- zmiany receptur produktów ze względu na wymiany surowców
- tworzenie raportów z ocen nowych produktów
Millano Sp. z o .o. S.K.A.
Koordynator ds. zarządzania jakością
- zarządzanie i rozwój podległych pracowników, koordynowanie ich pracy, egzekwowanie realizacji wyznaczonych zadań
- nadzór nad przestrzeganiem zasad GMP i GHP
- odpowiedzialność za efektywność pracy oraz jakość wytwarzanych produktów
- zapewnienie terminowej realizacji zadań produkcyjnych
- prace administracyjne, w tym tworzenie zamówień i dokumentacji
Logo
Pracownik biurowy
Eco-Bon Ton Sp. z o.o.
- prace administracyjno-biurowe
- sporządzanie korespondencji, organizacja i kontrola obiegu dokumentów między działami
- sporządzanie raportów i zestawień
Pepsi Cola General Bottlers Poland Sp. z o.o.
technik - laborant
- kontrola parametrów produkcji
- kontrola i ocena dostaw surowców i opakowań
- określanie zgodności etykiet z prawem polskim i UE
- prowadzenie analiz mikrobiologicznych dotyczących higieny produkcji: maszyny i urządzenia produkcyjne, powietrze
- realizacja badań fizyko - chemicznych
- -realizacja działań korygujących przy wynikach niezgodnych
- sporządzanie dokumentacji jakościowej (karty produktów, specyfikacje)

Projekty

Produkty z serii E - Limited / "Clean Label"

Szkolenia i kursy

"Weryfikacja Wrażliwości Sensorycznej. Zasady i metodyka prowadzenia ocen sensorycznych". - Silliker Polska Sp. z o.o.

"Znakowanie produktów piekarskich i cukierniczych - przekazywanie konsumentom informacji na temat żywności". - Silliker Polska Sp. z o. o.

Edukacja

Logo
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, magisterskie
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Logo
Towaroznawstwo, inżynierskie
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

Specjalizacje

Zarządzanie jakością
Kontrola jakości
Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości
Produkcja
Technologia

Zainteresowania

Rysunek ołówkiem
Fotografia
Gry planszowe

Inne

Wolontariat: Fundacja Mam Marzenie

Wzięcie udziału w programie „Mam Haka na Raka”, który jest ogólnopolskim programem edukacyjnym skierowanym do młodzieży szkół ponadgimnazjalnych w całej Polsce. W ramach programu zorganizowanie koncertu charytatywnego, w wyniku którego zebrano środki na pomoc podopiecznej fundacji Mam Marzenie - Joasi. Asia chorująca na białaczkę wymarzyła swój własny plac zabaw.

http://www.mammarzenie.org/marzyciele/97-Joasia/
http://www.tvn24.pl/wideo/z-anteny/plac-zabaw,195847.html?playlist_id=20451mniej

Grupy

Darmowe szkolenia
Darmowe szkolenia
Po prostu wymiana informacji na temat darmowych szkoleń..
EXCEL w praktyce
EXCEL w praktyce
Pytania, wskazówki, odpowiedzi, komentarze, usprawnienie pracy w EXCELu. Cel: wzajemna pomoc, wymiana doświadczeń, propozycje usprawnień pracy
Jakość
Jakość
Grupa osób związanych z zarządzaniem jakością, a także środowiskiem i bezpieczeństwem w organizacjach oraz auditowaniem systemów.
Normy ISO
Normy ISO
wszystko o ISO i normach - wdrażanie, zastosowanie, nadzór, zarządzanie jakością
Technologia Żywnośći
Technologia Żywnośći
Grupa osób, które chcą rozwijać swoją wiedzę i dzielić się doświadczeniem.
Zapewnienie Jakości
Zapewnienie Jakości
Celem grupy jest integracja środowiska związanego z Zapewnieiem Jakości i wymiana informacji z nim związanych
Zarządzanie Jakością
Zarządzanie Jakością
Grupa dla osób zawodowo zajmujących się zarządzaniem jakością (m.in. konsultantów, trenerów, pełnomocników ds. zarządzania jakością)