Umiejętności
Microsoft Excel
Microsoft Word
rekrutacja
Zarządzanie zespołem
Umiejętność ustalania priorytetów
Prawo jazdy kat B
odpowiedzialność
Kontrolowanie jakości i postępu prac
Wdrażanie rozwiązań i opracowanie nowych procedur
Planowanie i koordynowanie, delegowanie zadań, zarządzanie zespołem, organizacja pracy
Znajomość systemu HACCP w tym GMP i GHP
Umiejętność słuchania, obserwacji
Języki
angielski
podstawowy
Doświadczenie zawodowe
Kierownik produkcji
Królewieckie sp zoo
-tworzenie szczegółowych receptur i wdrażanie do produkcji potraw sezonowych
-analiza, przedstawianie wniosków i ewentualna poprawa receptur
-nadzór nad jakością i smakiem potraw
-sprawne organizowanie pracy własnej, delegowanie zadań podwładnych, tworzenie procedur pracy w kuchni, analiza ewentualnych nieprawidłowości i wprowadzanie zmian. Ustalanie grafiku dla pracowników i planowanie urlopów.
-nadzorowanie i koordynowanie zadań realizowanych przez zespół kucharzy i personelu pomocniczego. Włączenie pracowników w rozwój firmy – pytanie ich o sugestie, wspólne rozwiązywanie problemów
-rozwiązywanie problemów technicznych, organizacja zaopatrzenia opakowań, gazu, materiałów eksploatacyjnych itp.
-organizowanie i nadzór nad zaopatrzeniem w surówce i półfabrykaty
-przestrzeganie norm i zasad bezpieczeństwa żywności w tym:
- GMP - Dobrej Praktyki Produkcyjnej
- GHP - Dobrej Praktyki Higienicznej
- HACCP – Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli
-analiza, przedstawianie wniosków i ewentualna poprawa receptur
-nadzór nad jakością i smakiem potraw
-sprawne organizowanie pracy własnej, delegowanie zadań podwładnych, tworzenie procedur pracy w kuchni, analiza ewentualnych nieprawidłowości i wprowadzanie zmian. Ustalanie grafiku dla pracowników i planowanie urlopów.
-nadzorowanie i koordynowanie zadań realizowanych przez zespół kucharzy i personelu pomocniczego. Włączenie pracowników w rozwój firmy – pytanie ich o sugestie, wspólne rozwiązywanie problemów
-rozwiązywanie problemów technicznych, organizacja zaopatrzenia opakowań, gazu, materiałów eksploatacyjnych itp.
-organizowanie i nadzór nad zaopatrzeniem w surówce i półfabrykaty
-przestrzeganie norm i zasad bezpieczeństwa żywności w tym:
- GMP - Dobrej Praktyki Produkcyjnej
- GHP - Dobrej Praktyki Higienicznej
- HACCP – Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli
Corporate Chef
Foodio Concepts i Investments sp zoo - kuchnia meksykańska i hotdogeria
-aktywny udział w tworzeniu oferty restauracji zgodnego z założeniami konceptów.
-nadzór nad bezpieczeństwem żywności oraz wdrożenie standardów HACCP oraz innych standardów zwiększających bezpieczeństwo żywności.
-zarządzanie kuchnią produkcyjną (zbudowanie jej od podstaw: receptury, produkcja, dystrybucja)
-współudział we wdrożeniu i nadzór nad systemami kontroli jakości produktów/potraw
-audytowanie lokali (Best Practice Evaluation) i pełne raportowanie
-kontrola kosztów, w szczególności kosztów zakupów produktów, kosztu pracowniczego oraz wszystkich dodatkowych wydatków.
-aktywne poszukiwanie optymalnych dostawców surowców oraz nadzór na bieżącą współpracą z Nimi.
-nadzór nad pracą zespołu kuchni we wszystkich lokalizacjach.
-aktywny udział w procesie otwierania nowych restauracji poprzez:
a. Współtworzenie technologii kuchni
b. Organizowaniu łańcucha dostaw
c. Udział w rekrutacji personelu oraz szkolenie
-współtworzenie, utrzymywanie oraz egzekwowanie wszystkich standardów operacyjnych kuchni
-nadzór nad gospodarką magazynową oraz przeprowadzanymi inwentaryzacjami magazynów
-nadzór nad bezpieczeństwem żywności oraz wdrożenie standardów HACCP oraz innych standardów zwiększających bezpieczeństwo żywności.
-zarządzanie kuchnią produkcyjną (zbudowanie jej od podstaw: receptury, produkcja, dystrybucja)
-współudział we wdrożeniu i nadzór nad systemami kontroli jakości produktów/potraw
-audytowanie lokali (Best Practice Evaluation) i pełne raportowanie
-kontrola kosztów, w szczególności kosztów zakupów produktów, kosztu pracowniczego oraz wszystkich dodatkowych wydatków.
-aktywne poszukiwanie optymalnych dostawców surowców oraz nadzór na bieżącą współpracą z Nimi.
-nadzór nad pracą zespołu kuchni we wszystkich lokalizacjach.
-aktywny udział w procesie otwierania nowych restauracji poprzez:
a. Współtworzenie technologii kuchni
b. Organizowaniu łańcucha dostaw
c. Udział w rekrutacji personelu oraz szkolenie
-współtworzenie, utrzymywanie oraz egzekwowanie wszystkich standardów operacyjnych kuchni
-nadzór nad gospodarką magazynową oraz przeprowadzanymi inwentaryzacjami magazynów
kitchen manager
-utrzymanie odpowiedniej jakości korporacyjnej przy określonym labor cost i food cost
-rekrutacja
-tworzeniem budżetu
-koordynowanie zamówień surowców produkcyjnych do bieżącej działalności kuchni
-nadzór nad prawidłowym ewidencjonowaniem procesu przyjmowania zamówień w systemie magazynowym oraz gospodarką magazynową
-udział przy otwieraniu nowych obiektów
-przygotowywanie dań tex-mex
-rekrutacja
-tworzeniem budżetu
-koordynowanie zamówień surowców produkcyjnych do bieżącej działalności kuchni
-nadzór nad prawidłowym ewidencjonowaniem procesu przyjmowania zamówień w systemie magazynowym oraz gospodarką magazynową
-udział przy otwieraniu nowych obiektów
-przygotowywanie dań tex-mex
SZEF KUCHNI
Ministrerstwo Spraw Zagranicznych (kantyna / catering / delegacje rządowe)
-organizacja pracy podległego personelu
-przygotowanie menu do bufetu pracowniczego MSZ (350-500 osób dziennie)
-planowanie zaopatrzenia kuchni
-przyrządzanie menu i obsługa delegacji rządowych w MSZ
-organizacja cateringów zewnętrznych i wewnętrznych w MSZ, Teatrze Wilekim, PKiN
-przygotowywanie dań międzynarodowych
-przygotowanie menu do bufetu pracowniczego MSZ (350-500 osób dziennie)
-planowanie zaopatrzenia kuchni
-przyrządzanie menu i obsługa delegacji rządowych w MSZ
-organizacja cateringów zewnętrznych i wewnętrznych w MSZ, Teatrze Wilekim, PKiN
-przygotowywanie dań międzynarodowych
SZEF KUCHNI
JAZZ BISTRO GROUP
-organizacja pracy podległego personelu
-przygotowanie oferty gastronomicznej, gramatur i kontrola food cost
-stosowanie prawidłowej technologii sporządzania potraw
-nadzór nad wydawaniem dań do konsumpcji o określonej wadze, zgodnie z przyjętymi recepturami
-zarządzanie zapasami i zamówieniami
-szkolenie personelu ze znajomości menu i sposobu przygotowania dań
-przygotowywanie dań kuchni polskiej i włoskiej
-przygotowanie oferty gastronomicznej, gramatur i kontrola food cost
-stosowanie prawidłowej technologii sporządzania potraw
-nadzór nad wydawaniem dań do konsumpcji o określonej wadze, zgodnie z przyjętymi recepturami
-zarządzanie zapasami i zamówieniami
-szkolenie personelu ze znajomości menu i sposobu przygotowania dań
-przygotowywanie dań kuchni polskiej i włoskiej
Edukacja
Specjalizacje
Finanse/Ekonomia
Zarządzanie finansami
Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Katering/Restauracje/Gastronomia
Produkcja
Optymalizacja procesu produkcji
Produkcja
Zarządzanie produkcją
Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości
Grupy
Business Lunch
Szukasz lokalu na spotkania z klientami, chcesz podzielić się swoimi spostrzeżeniami z lokali gdzie byłeś. Przyłącz się do nas :)
CATERING
Grupa zrzeszająca event menagerów oraz ludzi związanych z organizacją wszelkiego rodzaju imprez z udziałem cateringu. Celem forum jest wymiana doświadczeń ze współpracy z firmami cateringowymi...
SMAKOWITY
Tak od lat se gotujemy :D Przyjmujemy TYLKO pełne profile, więc bez fotki nie wpuścimy !!!!!!! a co ? ;)
humor - dowcip
grupa jest dla osób, które uwielbiają się śmiać - wpisz tylko zasłyszany, otrzymany (mail,gg) kawał, nie komentuj innych i baw się dobrze. BEZ MODEROWANIA
Jamie Olivier
Dla wszystkich wielbicieli talentu do gotowania, który zwykłemu chłopakowi pomógł w zdobyciu serca pięknej kobiety, pieniędzy i sławy.