Umiejętności
Łatwość adaptacji w nowym otoczeniu i warunkach
praca w systemie SAP
MS Offce
Znajomość systemu HACCP w tym GMP i GHP
tworzenie instrukcji i procedur
jakościowe podejście do produkcji
koordynacja projektów B+R
praktyczna znajomość ISO 9001
analiza problemów jakościowych RCA CAPA
praca w wielonarodowym zespole
doświadczenie w laboratorium-badania,testy
Języki
polski
ojczysty
angielski
biegły
hiszpański
dobry
Doświadczenie zawodowe
Koordynator Działu Badań i Rozwoju
PPHU "Sady-Trzebnica" Sp. z o.o.
koordynacja projektów badawczo-rozwojowych
prowadzenie badań przy współpracy z jednostką naukową oraz opracowywanie głównych założeń linii technologicznych nowego produktu (parametry technologiczne, dobór maszyn i urządzeń)
współpraca z zewnętrzną jednostką badawczą
udział w tworzeniu wniosków o dofinansowanie (RPO, NCBR) oraz dokumentacji projektowej
prowadzenie badań przy współpracy z jednostką naukową oraz opracowywanie głównych założeń linii technologicznych nowego produktu (parametry technologiczne, dobór maszyn i urządzeń)
współpraca z zewnętrzną jednostką badawczą
udział w tworzeniu wniosków o dofinansowanie (RPO, NCBR) oraz dokumentacji projektowej
Specjalista ds. Jakości i Technologii
analiza i rozwiązywanie problemów technologicznych i jakościowych (reklamacje wewnętrzne dot. niezgodności produkcyjnych czy bezpieczeństwa żywności)
współpraca z działem R&D w sprawach modyfikacji receptur oraz badań dotyczących reklamowanych produktów, przeprowadzanie badań laboratoryjnych, analiza i raportowanie wyników
gospodarowanie problematycznymi surowcami i wyrobami gotowymi
nadzór prób technologicznych i produkcji szczególnego ryzyka
koordynacja wdrażania GQMS (Global Quality Management System) we współpracy z jednostką centralną Grupy Kerry – weryfikacja i aktualizacja istniejących oraz tworzenie nowych procedur i instrukcji
współpraca z działem R&D w sprawach modyfikacji receptur oraz badań dotyczących reklamowanych produktów, przeprowadzanie badań laboratoryjnych, analiza i raportowanie wyników
gospodarowanie problematycznymi surowcami i wyrobami gotowymi
nadzór prób technologicznych i produkcji szczególnego ryzyka
koordynacja wdrażania GQMS (Global Quality Management System) we współpracy z jednostką centralną Grupy Kerry – weryfikacja i aktualizacja istniejących oraz tworzenie nowych procedur i instrukcji
Quality Assurance Supervisor
analiza reklamacji wyrobów gotowych (RCA), podejmowanie działań korygujących i zapobiegawczych, odpowiedzi na reklamacje klientów
przeprowadzanie obchodów jakościowych i higienicznych, rozwiązywanie wykrytych niezgodności, monitorowanie działań naprawczych i prowadzenie dokumentacji
współpraca z Pest Control, dysponowanie zadań dot. niezgodności do działu utrzymania ruchu i inspektora ds. higieny
raportowanie miesięcznych wskaźników jakościowych (KPI) dot. problemów jakościowych, reklamacji, niezgodności wewnętrznych
planowanie harmonogramów audytów wewnętrznych
przygotowywanie zakładu do audytów klientów oraz organów certyfikujących
przeprowadzanie obchodów jakościowych i higienicznych, rozwiązywanie wykrytych niezgodności, monitorowanie działań naprawczych i prowadzenie dokumentacji
współpraca z Pest Control, dysponowanie zadań dot. niezgodności do działu utrzymania ruchu i inspektora ds. higieny
raportowanie miesięcznych wskaźników jakościowych (KPI) dot. problemów jakościowych, reklamacji, niezgodności wewnętrznych
planowanie harmonogramów audytów wewnętrznych
przygotowywanie zakładu do audytów klientów oraz organów certyfikujących
Specjalista ds. Zapewnienia Jakości
analiza reklamacji oraz podejmowanie działań korygujących i zapobiegawczych (CAPA), odpowiedzi na reklamacje
przeprowadzanie obchodów jakościowych i higienicznych oraz raportowanie niezgodności
nadzorowanie reklamacji surowców do dostawców
analiza i rozwiązywanie bieżących problemów jakościowych
uczestnictwo w audytach zewnętrznych klientów oraz organów certyfikujących
raportowanie aktualnego stanu reklamacji
przeprowadzanie obchodów jakościowych i higienicznych oraz raportowanie niezgodności
nadzorowanie reklamacji surowców do dostawców
analiza i rozwiązywanie bieżących problemów jakościowych
uczestnictwo w audytach zewnętrznych klientów oraz organów certyfikujących
raportowanie aktualnego stanu reklamacji
Pracownik uniwersytecki, w ramach programu wymiany międzynarodowej Leonardo da Vinci
The Miguel Hernandez University of Elche
kompleksowe uczestnictwo w pracy grupy badawczej „Jakość i Bezpieczeństwo Żywności”
planowanie i przeprowadzanie doświadczeń, analiza fizykochemiczna żywności
analiza statystyczna oraz porównywanie wyników prowadzonych badań i przygotowywanie raportów
organizacja konsumenckich paneli degustacyjnych surowców oraz gotowych produktów
analiza sensoryczna i opisowa produktów spożywczych
planowanie i przeprowadzanie doświadczeń, analiza fizykochemiczna żywności
analiza statystyczna oraz porównywanie wyników prowadzonych badań i przygotowywanie raportów
organizacja konsumenckich paneli degustacyjnych surowców oraz gotowych produktów
analiza sensoryczna i opisowa produktów spożywczych
Specjalista ds. Kontroli Jakości
analiza fizyko-chemiczna oraz ocena organoleptyczna wyrobów gotowych i surowców
rozwiązywanie problemów dotyczących niezgodności produkcyjnych
zwalnianie lub blokowanie partii surowców oraz produktów
analiza i ocena reklamowanych produktów, tworzenie raportów
wizualna i mikrobiologiczna ocena czystości maszyn linii produkcyjnych oraz pakujących
rozwiązywanie problemów dotyczących niezgodności produkcyjnych
zwalnianie lub blokowanie partii surowców oraz produktów
analiza i ocena reklamowanych produktów, tworzenie raportów
wizualna i mikrobiologiczna ocena czystości maszyn linii produkcyjnych oraz pakujących
Specjalista, Dział Technologiczny
dobór surowców, dodatków do żywności oraz środków chemicznych do produkcji
przeprowadzanie prób technologicznych środków myjących oraz dodatków do żywności
dobór opakowań jednostkowych oraz zbiorczych, optymalizacja aktualnych oraz poszukiwanie nowych rozwiązań
uczestnictwo w łańcuchu dostaw surowców oraz opakowań, spotkania z dostawcami dotyczące nowych rozwiązań
koordynacja wdrażania nowych produktów oraz opakowań
przeprowadzanie prób technologicznych środków myjących oraz dodatków do żywności
dobór opakowań jednostkowych oraz zbiorczych, optymalizacja aktualnych oraz poszukiwanie nowych rozwiązań
uczestnictwo w łańcuchu dostaw surowców oraz opakowań, spotkania z dostawcami dotyczące nowych rozwiązań
koordynacja wdrażania nowych produktów oraz opakowań
Szkolenia i kursy
• MS Excel – poziom średniozaawansowany, Edukey (Wrocław, 2017)
• Zarządzanie Projektami – B+R, Avenhansen (Wrocław, 2016)
• Internal QMS Auditing, LRQA, (Abingdon, 2015)
• The Psychology of Service, The Language & Action of Service, Mary Grober course (Birmingham, 2014)
• Testy na wrażliwość sensoryczną, Hamilton, (Wrocław, 2014)
• Stypendium ERASMUS na uniwersytecie w (Lleida - Hiszpania, 2011)
• DEKRA Certyfikat Wewnętrznego Auditora Systemu Zarządzania Jakością, ISO 9001:2008, LUQUAM (Wrocław, 2010)
• Zarządzanie Projektami – B+R, Avenhansen (Wrocław, 2016)
• Internal QMS Auditing, LRQA, (Abingdon, 2015)
• The Psychology of Service, The Language & Action of Service, Mary Grober course (Birmingham, 2014)
• Testy na wrażliwość sensoryczną, Hamilton, (Wrocław, 2014)
• Stypendium ERASMUS na uniwersytecie w (Lleida - Hiszpania, 2011)
• DEKRA Certyfikat Wewnętrznego Auditora Systemu Zarządzania Jakością, ISO 9001:2008, LUQUAM (Wrocław, 2010)
Edukacja
Specjalizacje
Badania i rozwój
Zarządzanie badaniami i rozwojem
Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości
Produkcja
Technologia
Zainteresowania
• wspinaczka sportowa
• turystyka górska
• terrarystyka
• piwowarstwo domowe
• turystyka górska
• terrarystyka
• piwowarstwo domowe
Grupy
Praca we Wrocławiu
Grupa stworzona dla ludzi związanych z tematyką pracy, dla Pracodawców, Pracowników, Agencji Pośrednictwa Pracy itp. Oczywiście "tematykę" poruszamy w obrębie Wrocławia. NIE ZAMIESZCZAMY OFERT PRACY
Technolodzy Żywności
Grupa dla technologów i inżynierów pracujących w przemyśle spożywczym oraz dla osób zainteresowanych produkcją i jakością żywności.