Spółka EWG Eberswalder Wurst z o.o. jest wschodnioniemieckim rodzinnym producentem kiełbas i wyrobów mięsnych. Obecnie produkuje się tu do 500 ton kiełbasy i mięsa tygodniowo.
"Naprawdę dobra kiełbasa" - tak mówią mieszkańcy wschodnich Niemiec, gdy pytają o markę "Eberswalder", co czyni ją najbardziej znaną firmą w branży wędliniarskiej we wschodnich Niemczech. Spółka EWG Eberswalder Wurst GmbH zatrudnia prawie 500 pracowników i jest największym producentem kiełbas i wyrobów mięsnych w Brandenburgii. Spółka EWG Eberswalder Wurst GmbH jest jednym z najważniejszych pracodawców w północno-wschodnich Niemczech.
Ze względu na położenie przy autostradzie A11, w środku drogi między Szczecinem a Berlinem, a tym samym bliskość Polski, w naszej firmie pracuje już około 150 polskich pracowników. Z radością przyjmujemy nowych pracowników z Polski. Małżeństwa lub inne pary również mogą ubiegać się o wolne miejsca.
Przejścia graniczne na odległość:
Pomellen - Kołbaskowo (Szczecin) ok. 70 km
Schwedt - Krajnik Dolny ok. 40 km
Hohenwutzen - Osinów Dolny ok. 30 km
Poszukujemy osoby na stanowisko rozbieracz mięsa / rzeźnik (m/f/d) na pełny etat od zaraz.
Czy lubisz wykonywać pracę z mięsem, nie masz problemu z pracą w systemie zmianowym i lubisz pracować w zespole? W takim razie daj nam szansę, abyśmy mogli Cię poznać i stałeś się częścią naszego zespołu.
Rozbieracz mięsa / rzeźnik (m/f/d)
Miejsce pracy: Britz (Niemcy - blisko granicy polsko-niemieckiej)
Wymagania:
- Preferowane jest ukończenie szkolenia zawodowego w zawodzie rzeźnika, masarza, mistrza rzeźnictwa lub zdobycie porównywalnego doświadczenia zawodowego w dziedzinie rozbioru mięsa
- Możliwość zmiany zawodu, szkolenia będą prowadzone przez przeszkolony personel
- Wcześniejsza wiedza i doświadczenie w dziedzinie mięsa i produktów mięsnych
- Zdolności manualne
- Głównie wczesne zmiany, gotowość do pracy w weekendy
- Praca w pozycji stojącej w klimatyzowanych pomieszczeniach
- Silne poczucie czystości, niezawodność i zdolność do samodzielnej pracy
- Staranność, dokładność
- Pewny siebie wygląd Dobre zdolności organizacyjne i elastyczność
- Pasja do zawodu (/powołania) i wysokie standardy jakości
- Świadome, poważne i pełne szacunku traktowanie mięsa jako surowca
- Duch pracy zespołowej, zaangażowanie i zdolność do adaptacji
- Mile widziana komunikatywna znajomość języka niemieckiego i polskiego
Zadania:
- Profesjonalne cięcie zgrubne i dokładne boków wołowych i wieprzowych
- Odkostnianie i usuwanie kości
- Rozbiór mięsa na części składowe do dalszego przetwarzania
- Krojenie kawałków mięsa zgodnie z wymaganiami
- Zgodność ze specyfikacjami cięcia w celu maksymalizacji wartości dodanej
- Obróbka i porcjowanie mięsa
- Zapewnienie jakości produktu podczas przetwarzania
- Zgodność z wymogami prawnymi i przepisami dotyczącymi higieny
Oferujemy:
- Uczciwe i uzależnione od wyników pracy wynagrodzenie zgodnie z układem zbiorowym pracy, a także dodatek wakacyjny i premia świąteczna
- 33% miesięcznego wynagrodzenia dodatek świąteczny
- 150 €/rok dodatek urlopowy
- Dodatki za pracę w nocy i w niedziele
- Rozliczanie płacy co do minuty
- 6 minut czasu na dzień na przebieranie się (co odpowiada ok. 3 dodatkowym dniom wolnym w ciągu roku)
- Elastyczny czas pracy
- Okres próbny: 6 miesięcy
- Podczas okresu próbnego 11,57 €/h - 13,40 €/h, pod warunkiem posiadania predyspozycji i spełnienia określonych wymagań
- Po czasie próbnym 12,18 €/h - 14,90 €/h w zależności od predyspozycji i spełnienia określonych warunków
- Terminowe, prawidłowe i przejrzyste płatności
- 30 dni urlopu rocznie
- Możliwości rozwoju osobistego
- Oczywiście chętnie pomożemy w załatwieniu wszystkich formalności związanych z nową pracą, a w razie potrzeby także z przeprowadzką:
- Znalezienie zakwaterowania (mamy własne mieszkania oraz szerokie kontakty z lokalnymi organizatorami).
- Otwarcie rachunku bankowego
- Rejestracja w lokalnym biurze meldunkowym
- Rejestracja w towarzystwie ubezpieczeń zdrowotnych
- itd.
Kontakt:
Jeśli pojawią się jakiekolwiek pytania lub sugestie, prosimy o kontakt.
Przy przyjmowaniu zgłoszeń preferowane będą zgłoszenia w języku niemieckim, ale przyjmowane będą również zgłoszenia w języku polskim.
Prosimy o przesłanie aplikacji na adres:
EWG Eberswalder Wurst GmbH
Personalabteilung
Joachimsthaler Straße 100
16230 Britz
Deutschland
lub na adres mailowy:
personal@eberswalder.de