Rozbieracz mięsa / rzeźnik (m/f/d), Britz (Niemcy - blisko granicy polsko-niemieckiej) - oferta pracy - GoldenLine.plRozbieracz mięsa / rzeźnik (m/f/d)

Oferta archiwalna

Spółka EWG Eberswalder Wurst z o.o. jest wschodnioniemieckim rodzinnym producentem kiełbas i wyrobów mięsnych. Obecnie produkuje się tu do 500 ton kiełbasy i mięsa tygodniowo.

"Naprawdę dobra kiełbasa" - tak mówią mieszkańcy wschodnich Niemiec, gdy pytają o markę "Eberswalder", co czyni ją najbardziej znaną firmą w branży wędliniarskiej we wschodnich Niemczech. Spółka EWG Eberswalder Wurst GmbH zatrudnia prawie 500 pracowników i jest największym producentem kiełbas i wyrobów mięsnych w Brandenburgii. Spółka EWG Eberswalder Wurst GmbH jest jednym z najważniejszych pracodawców w północno-wschodnich Niemczech.

Ze względu na położenie przy autostradzie A11, w środku drogi między Szczecinem a Berlinem, a tym samym bliskość Polski, w naszej firmie pracuje już około 150 polskich pracowników. Z radością przyjmujemy nowych pracowników z Polski. Małżeństwa lub inne pary również mogą ubiegać się o wolne miejsca.

Przejścia graniczne na odległość:
Pomellen - Kołbaskowo (Szczecin) ok. 70 km
Schwedt - Krajnik Dolny ok. 40 km
Hohenwutzen - Osinów Dolny ok. 30 km

Poszukujemy osoby na stanowisko rozbieracz mięsa / rzeźnik (m/f/d) na pełny etat od zaraz.

Czy lubisz wykonywać pracę z mięsem, nie masz problemu z pracą w systemie zmianowym i lubisz pracować w zespole? W takim razie daj nam szansę, abyśmy mogli Cię poznać i stałeś się częścią naszego zespołu.

Rozbieracz mięsa / rzeźnik (m/f/d)

Miejsce pracy: Britz (Niemcy - blisko granicy polsko-niemieckiej)

Wymagania:

  • Preferowane jest ukończenie szkolenia zawodowego w zawodzie rzeźnika, masarza, mistrza rzeźnictwa lub zdobycie porównywalnego doświadczenia zawodowego w dziedzinie rozbioru mięsa
  • Możliwość zmiany zawodu, szkolenia będą prowadzone przez przeszkolony personel
  • Wcześniejsza wiedza i doświadczenie w dziedzinie mięsa i produktów mięsnych
  • Zdolności manualne
  • Głównie wczesne zmiany, gotowość do pracy w weekendy
  • Praca w pozycji stojącej w klimatyzowanych pomieszczeniach
  • Silne poczucie czystości, niezawodność i zdolność do samodzielnej pracy
  • Staranność, dokładność
  • Pewny siebie wygląd Dobre zdolności organizacyjne i elastyczność
  • Pasja do zawodu (/powołania) i wysokie standardy jakości
  • Świadome, poważne i pełne szacunku traktowanie mięsa jako surowca
  • Duch pracy zespołowej, zaangażowanie i zdolność do adaptacji
  • Mile widziana komunikatywna znajomość języka niemieckiego i polskiego

Zadania:

  • Profesjonalne cięcie zgrubne i dokładne boków wołowych i wieprzowych
  • Odkostnianie i usuwanie kości
  • Rozbiór mięsa na części składowe do dalszego przetwarzania
  • Krojenie kawałków mięsa zgodnie z wymaganiami
  • Zgodność ze specyfikacjami cięcia w celu maksymalizacji wartości dodanej
  • Obróbka i porcjowanie mięsa
  • Zapewnienie jakości produktu podczas przetwarzania
  • Zgodność z wymogami prawnymi i przepisami dotyczącymi higieny

Oferujemy:

  • Uczciwe i uzależnione od wyników pracy wynagrodzenie zgodnie z układem zbiorowym pracy, a także dodatek wakacyjny i premia świąteczna
  • 33% miesięcznego wynagrodzenia dodatek świąteczny
  • 150 €/rok dodatek urlopowy
  • Dodatki za pracę w nocy i w niedziele
  • Rozliczanie płacy co do minuty
  • 6 minut czasu na dzień na przebieranie się (co odpowiada ok. 3 dodatkowym dniom wolnym w ciągu roku)
  • Elastyczny czas pracy
  • Okres próbny: 6 miesięcy
  • Podczas okresu próbnego 11,57 €/h - 13,40 €/h, pod warunkiem posiadania predyspozycji i spełnienia określonych wymagań
  • Po czasie próbnym 12,18 €/h - 14,90 €/h w zależności od predyspozycji i spełnienia określonych warunków
  • Terminowe, prawidłowe i przejrzyste płatności
  • 30 dni urlopu rocznie
  • Możliwości rozwoju osobistego
  • Oczywiście chętnie pomożemy w załatwieniu wszystkich formalności związanych z nową pracą, a w razie potrzeby także z przeprowadzką:
    • Znalezienie zakwaterowania (mamy własne mieszkania oraz szerokie kontakty z lokalnymi organizatorami).
    • Otwarcie rachunku bankowego
    • Rejestracja w lokalnym biurze meldunkowym
    • Rejestracja w towarzystwie ubezpieczeń zdrowotnych
    • itd.

Kontakt:

Jeśli pojawią się jakiekolwiek pytania lub sugestie, prosimy o kontakt.

Przy przyjmowaniu zgłoszeń preferowane będą zgłoszenia w języku niemieckim, ale przyjmowane będą również zgłoszenia w języku polskim.

Prosimy o przesłanie aplikacji na adres:

EWG Eberswalder Wurst GmbH
Personalabteilung
Joachimsthaler Straße 100
16230 Britz
Deutschland

lub na adres mailowy:
personal@eberswalder.de