Dyrektor Zakładu Zbożowego (technolog młynarstwa)

Zakres zadań:

Zarządzanie, koordynacja i nadzór nad operacyjnymi procesami produkcyjnymi w Zakładzie Zbożowym i zapewnianie maksymalizacji ich efektywności, w tym:

  • Opracowywanie i wdrażanie strategii produkcyjnej oraz zapewnienie realizacji planu produkcji zgodnie z przyjętymi założeniami.
  • Organizowanie działalności Zakładu w zakresie utrzymania niezawodności procesów produkcji od momentu planu do przekazania produktów do magazynu wyrobów gotowych (terminowość, jakość, zgodność z procedurami, przepisami i normami).
  • Kierowanie zespołem w obszarach produkcji, gospodarki magazynowej i surowcowej, badań i kontroli jakości, ochrony środowiska. Nadzór nad szkoleniem, motywacją i rozwijaniem personelu.
  • Monitorowanie i kontrola budżetu Zakładu, identyfikowanie obszarów do oszczędności i optymalizacji kosztów.
  • Zapewnienie przestrzegania przepisów i standardów związanych z produkcją spożywczą, w tym kwestii bezpieczeństwa, ochrony środowiska i zrównoważonego rozwoju.
  • Zapewnienie prawidłowej realizacji procesów produkcyjnych pod kątem jakościowym i technologicznym, aby wszystkie produkty spełniały ustalone standardy.
  • Wdrażanie systemów zarządzania jakością, zapewniając zgodność z normami i standardami branżowymi.
  • Zarządzanie inwestycjami w zakładzie produkcyjnym, identyfikując i oceniając nowe możliwości inwestycyjne oraz monitorując istniejące inwestycje.
  • Optymalizacja działań w zakresie gospodarki magazynowej i surowcowej, w tym odpowiedzialność za prawidłowy przebieg skupu, przyjęcia i składowania surowca, zarządzanie zaopatrzeniem i zapasami, aby zapewnić ciągłość produkcji.
  • Współpraca z innymi działami, takimi jak sprzedaż, finanse, w celu koordynacji działań i osiągnięcia celów firmy.
  • Wprowadzanie wskaźników efektywności, analizowanie danych operacyjnych i finansowych w celu oceny wydajności oraz dostosowywania strategii.

Nasze oczekiwania:

  • Doświadczenie zawodowe w branży produkcji spożywczej na analogicznym stanowisku - minimum 3 lata.
  • Wykształcenie wyższe, preferowane o kierunku technolog młynarstwa.  
  • Umiejętność zarządzania zespołem oraz doskonałe umiejętności interpersonalne.
  • Nastawienia na wspieranie rozwoju pracowników.
  • Znajomość przepisów i standardów dotyczących produkcji spożywczej.
  • Doskonałe umiejętności planowania, organizacji i podejmowania decyzji.
  • Umiejętność pracy pod presją i podejmowania szybkich decyzji.
  • Zdolność do analizy danych i wyciągania wniosków
  • Umiejętność negocjacji i rozwiązywania konfliktów.
  • Umiejętność zarządzania inwestycjami i wprowadzania wskaźników efektywności.
  • Znajomość języka angielskiego na poziomie minimum komunikatywnym.
  • Znajomość przepisów ppoż., BHP i Ochrony Środowiska dla zakładów produkcyjnych.
  • Prawo jazdy kat. B.

Oferujemy:

  • Stabilne zatrudnienie na podstawie umowy o pracę w stabilnym przedsiębiorstwie nastawionym na ciągły rozwój.
  • Opieka medyczna. 
  • Narzędzia pracy - telefon, laptop, samochód służbowy.
  • Możliwość udziału w szkoleniach i kursach finansowanych przez pracodawcę.

BZK i Wspólnicy w ramach Grupy BZK świadczy usługi między innymi w obszarach handlu, logistyki, zakupów, HR oraz finansów dla podmiotów powiązanych takich jak: Bakoma, Komagra, Bioagra, Bioagra-Oil, Staoil, Polskie Młyny, BZK Alco. Spółki należące do grupy BZK są wiodącymi podmiotami na rynku produktów spożywczych, rolnych oraz biopaliw. Wraz z dynamicznym rozwojem Naszego Zespołu poszukujemy kandydata/tki na stanowisko:



Prosimy o dopisanie do CV oraz listu motywacyjnego następującej klauzuli:
"Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawąz dn. 29.08.97 roku o Ochronie Danych Osobowych Dz. Ust Nr 133 poz. 883)".

BZK Sp z oo i Wspólnicy Sp.k.


Teresin, mazowieckie

Umowa o pracę

Dyrektor

Cały etat

CV jest wymagane


Ważna jeszcze: 35 dni