Philippe Taffin De Givenchy

konsultant ds. wina i kuchni
Warszawa, mazowieckie

Języki

angielski
dobry
francuski
dobry
polski
dobry

Doświadczenie zawodowe

Logo
współtwórca
Akademia kulinarna w Konstancinie
Logo
doradztwo i udoskonalenie działalności
bar bistro « Le Bellevue » w Montmorency.
Logo
właściciel
Pensjonat "le matin" w Konstancinie
Logo
pisanie tekstów w stałej rubryce « Kuchnia ».
Czasopismo dla kobiet "Uroda"
Logo
właściciel
« la Timonerie » w Paryżu
prowadzenie uznanej restauracji w Paryżu wielokrotnie nagradzanej * michelin
Logo
właściciel
bar bistro winiarskie w Paryżu
bar bistro winiarskie z butelkami win, które wyszukiwałem i odkrywałem moim klientom wraz z nietypową kuchnią
Logo
pracownik kuchni
Relais de Margaux w Margaux - * Michelin
Logo
pracownik kuchni
Royal Gray (1986) Cannes - **Michelin
Pozostałe doświadczenie:
-Archestrate, Lucas Carton(1983- 1985)Paris ***Michelin
-Bourgogne (1983) Paris : *Michelin
-Château de Locguénolé (1982) Hennebont :**Michelin
-L’Escu de Runfao (1981) Rennes :*Michelin
-Le Relais de la poste (1980) Thury-Harcourt :*Michelin

Edukacja

Logo
marketing, licencjackie
Uniwersytet Sorbone

Specjalizacje

Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Katering/Restauracje/Gastronomia

Zainteresowania

-sport: karate, pływanie, narty
-pisanie poezji