Paweł Rapacz

kierownik produkcji
Skawa, małopolskie

Umiejętności

5S Zarządzanie zespołem zdolności organizacyjne zdolności przywódcze Angielski B2 Pakiet Office - bardzo dobry efektywne kierowanie zespołem Continouos Improvement praw jazdy kat. B Zarządzanie produkcją TPM, LEAN, KAIZEN Integrated Work System

Języki

angielski
dobry

Doświadczenie zawodowe

Intersnack Poland Sp. z o.o.
Kierownik Obszaru Produkcyjnego
-odpowiedzialny za pracę obszaru produkcji (7 linii produkcyjnych w tym trzy procesowe i 4 linie pakujące)
nadzór i planowanie oraz efektywne wykorzystanie pracy ok 50 osób (w tym dwóch inżynierów, czterech brygadzistów, oraz operatorów i pakowaczy)
-realizacja celów BHP (zero wypadków) , jakościowych (reklamacje, wyrób niezgodny) wydajnościowych (produktywność, rate, OEE, ilość stopów, MTBF) oraz odpadowych na wszystkich liniach produkcyjnych w obszarze
Monitorowanie i raportowanie istotnych wskaźników produkcyjnych w ujęciu dziennym (DDDS) tygodniowym (WDDS), miesięcznym(MDDS) oraz rocznym (Master Plan)
przywracanie i utrzymanie warunków bazowych na maszynach (MP&S, DH, Autonomous Maintanance)
wprowadzanie usprawnień procesowych oraz maszynowych mających na celu poprawę głównych KPI'ów tj (CI, Eureka)
odpowiedzialny za implementację systemu IWS z firmy P&G na obszarze produkcji
Intersnack Poland Sp. z o.o.
Kierownik zmiany
zarządzanie ok 60 osobowym zespołem w systemie mieszanym ( cztero- , oraz trzyzmianowym)
Monitorowanie i raportowanie istotnych wskaźników produkcyjnych w ujęciu dziennym tygodniowym, miesięcznym oraz rocznym (Master Plan)
odpowiedzialność za produkcję zgodnie z normami jakościowymi a także za podejmowanie analiz oraz działań mających na celu usuwanie oraz zapobieganie pojawiającym się niezgodnością
Określanie wszystkich priorytetów działań operacyjnych z uwzględnieniem nieplanowanych zadań,
Optymalizacja i doskonalenie procesów produkcyjnych oraz wsparcie w realizacji kluczowych celów biznesowych, (Green Beltowy projekt poprawy wydajności linii pakującej)
Royal Canin Polska
kierownik zmiany
Zarządzanie zespołem zmiany produkcyjnej w systemie 4 – brygadowym,
Monitorowanie i raportowanie wydajności produkcji w odniesieniu do planu produkcyjnego na zmianie,
Nadzór nad jakością i zgodnością produktów w celu zapewnienia działań korygujących na zmianie produkcyjnej,
Określanie wszystkich priorytetów działań operacyjnych z uwzględnieniem nieplanowanych zadań,
Optymalizacja i doskonalenie procesów produkcyjnych oraz wsparcie w realizacji kluczowych celów biznesowych,
Logo
kierownik rozbioru i przetwórstwa mięsa czerwonego
PCD Salami Nowy Targ
-nadzór nad rozruchem działu rozbioru i przetwórstwa mięsa czerwonego
-odpowiedzialny za utworzenie systemu kontroli i rozliczenia produkcji
-współudział w tworzeniu i nadzór nad całą dokumentacją HACCP dla zakładu
-tworzenie receptur dla przetworów mięsnych
-odpowiedzialny za odpowiedni dobór wszystkich maszyn i urządzeń z ujęciem aspektu ekonomicznego
Hilton Foods Ltd.
Lider zespołu
udział w rozruchu fabryki – tworzenie dokumentacji i standardów produkcyjnych
udział we wdrożeniu do zakładu systemu HACCP i BRC (członek zespołu BŻ, HACCP, BRC)
uruchamianie produkcji na trzy kraje Europy dla Ahold oraz na cztery kraje Europy środkowej dla Tesco
przeprowadzanie rekrutacji, szkoleń (BHP, stanowiskowe) oraz przeprowadzanie ocen okresowych podległych pracowników
obsługa i analiza systemu TMS oraz PUF – analiza czasu pracy ludzi i maszyn
zarządzanie i koordynowanie produkcją na podległych liniach
Hoop Polska Sp. z o.o.
Mistrz produkcji
kierowanie i organizowanie pracy na stanowiskach zgodnie z bieżącymi potrzebami
szkolenia podległych pracowników w zakresie BHP oraz obsługi maszyn i urządzeń
nadzór nad przyjętym planem produkcji
odpowiedzialność za ciągłość i terminowość produkcji
nadzorowanie i przestrzeganie procesu produkcyjnego zgodnie z obowiązującymi standardami
udział we wdrażaniu nowych wyrobów
prowadzenie auditów z zakresu HACCP
prowadzenie i analiza systemu CUTE - narzędzia do analizy czasu pracy maszyn

Szkolenia i kursy

dużo i różne
prawo jazdy kategorii B

Edukacja

Logo
Technologia Żywności i Żywienia Człowieka, magisterskie
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie

Specjalizacje

Badania i rozwój
FMCG
Produkcja
Zarządzanie produkcją

Zainteresowania

turystyka wysokogórska, sport (czynnie), , muzyka, literatura

Inne

znajomość specjalistycznych programów do zarządzania produkcją: SAP, MFG Pro, Magic
teoretyczna i praktyczna znajomość systemów: BRC, HACCP, CUTE, PUF, TMS

Grupy

Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Uczelnia wywodzi się z Uniwersytetu Jagiellońskiego, gdzie od 1890 r. rozwijały się nauki rolnicze i leśne.