Umiejętności
GHP
GMP
ISO 22000
Microsoft Office
ISO 9001
Kontrola jakości
Prawo jazdy kat B
Audyt wewnętrzny
opracowywanie receptur
Laboratorium Umiejętności
Języki
angielski
podstawowy
Doświadczenie zawodowe
Młodszy Specjalista Technolog w Dziale R&D
współudział w tworzeniu dokumentacji technologicznej
opracowywanie receptur, instrukcji technologicznych dla nowopowstałych oraz istniejących produktów
odpowiedzialność za proces produkcji od strony technologicznej
prowadzenie prac związanych z rozwojem i wdrażaniem nowych produktów
przygotowywanie kalkulacji
współudział w przygotowywaniu tekstów na etykiety
weryfikacja etykiet na zgodność z obowiązującym prawem
opracowywanie receptur, instrukcji technologicznych dla nowopowstałych oraz istniejących produktów
odpowiedzialność za proces produkcji od strony technologicznej
prowadzenie prac związanych z rozwojem i wdrażaniem nowych produktów
przygotowywanie kalkulacji
współudział w przygotowywaniu tekstów na etykiety
weryfikacja etykiet na zgodność z obowiązującym prawem
Kierownik działu kontroli jakości
nadzorowanie pracy laboratorium
zarządzanie zespołem podległych pracowników
zapewnienie niezbędnych do pracy laboratorium materiałów i odczynników,
bieżący nadzór nad sprawnością i poprawnością działania całości wyposażenia do kontroli, pomiarów i badań,
kontrola dostaw surowców,
prowadzenie dokumentacji z prowadzonych badań wraz z wystawianiem świadectw analiz,
wydawanie orzeczeń laboratoryjnych
odświeżanie receptur
tworzenie kalkulacji
zarządzanie zespołem podległych pracowników
zapewnienie niezbędnych do pracy laboratorium materiałów i odczynników,
bieżący nadzór nad sprawnością i poprawnością działania całości wyposażenia do kontroli, pomiarów i badań,
kontrola dostaw surowców,
prowadzenie dokumentacji z prowadzonych badań wraz z wystawianiem świadectw analiz,
wydawanie orzeczeń laboratoryjnych
odświeżanie receptur
tworzenie kalkulacji
Laborant
nadzór nad bieżącą produkcją,
badania higieniczne urządzeń i otoczenia produkcyjnego,
kontrola dostaw surowców,
wykonywanie badań i analiz laboratoryjnych w tym analiz mikrobiologicznych,
przygotowywanie sprzętu i wykonywanie badań laboratoryjnych mających na celu zwolnienie wyrobów do produkcji seryjnej.
badania higieniczne urządzeń i otoczenia produkcyjnego,
kontrola dostaw surowców,
wykonywanie badań i analiz laboratoryjnych w tym analiz mikrobiologicznych,
przygotowywanie sprzętu i wykonywanie badań laboratoryjnych mających na celu zwolnienie wyrobów do produkcji seryjnej.
Laborantka
nadzór nad bieżącą produkcją,
badania higieniczne urządzeń i otoczenia produkcyjnego,
przygotowywanie sprzętu i wykonywanie badań laboratoryjnych mających na celu zwolnienie wyrobów do produkcji seryjnej,
kontrola dostaw surowców i opakowań,
wykonywanie badań i analiz laboratoryjnych w tym analiz mikrobiologicznych,
prowadzenie dokumentacji z prowadzonych badań wraz z wystawianiem świadectw analiz,
wydawanie orzeczeń laboratoryjnych.
badania higieniczne urządzeń i otoczenia produkcyjnego,
przygotowywanie sprzętu i wykonywanie badań laboratoryjnych mających na celu zwolnienie wyrobów do produkcji seryjnej,
kontrola dostaw surowców i opakowań,
wykonywanie badań i analiz laboratoryjnych w tym analiz mikrobiologicznych,
prowadzenie dokumentacji z prowadzonych badań wraz z wystawianiem świadectw analiz,
wydawanie orzeczeń laboratoryjnych.
Szkolenia i kursy
Szkolenie pt.: " Suplementy diety i żywność funkcjonalna - prawo i praktyka"
Szkolenie pt.: "Przepisy UE w zakresie substancji dodatkowych, aromatów i enzymów"
Szkolenie pt.: "Znakowanie Żywności -nowe wymagania prawne i najnowsze interpretacje"
Szkolenie pt.: "Analiza Trendów danych fizykochemicznych i mikrobiologicznych"
Warsztaty Krajowej Unii Producentów Soków pt. „Wartość odżywcza produktów sokowniczych”
Szkolenie pt. „Kontrola jakości pożywek mikrobiologicznych zgodnie z normą PN-EN ISO 11133:2014”
Szkolenie HACCP:
Audytowanie ISO 9001:2008; ISO 2200;2005
Audytowanie GMP, GHP, HACCP
Wdrażanie i audytowanie systemów GMP, GHP, HACCP, ISO 9001, ISO22000
Szkolenie pt.: "Przepisy UE w zakresie substancji dodatkowych, aromatów i enzymów"
Szkolenie pt.: "Znakowanie Żywności -nowe wymagania prawne i najnowsze interpretacje"
Szkolenie pt.: "Analiza Trendów danych fizykochemicznych i mikrobiologicznych"
Warsztaty Krajowej Unii Producentów Soków pt. „Wartość odżywcza produktów sokowniczych”
Szkolenie pt. „Kontrola jakości pożywek mikrobiologicznych zgodnie z normą PN-EN ISO 11133:2014”
Szkolenie HACCP:
Audytowanie ISO 9001:2008; ISO 2200;2005
Audytowanie GMP, GHP, HACCP
Wdrażanie i audytowanie systemów GMP, GHP, HACCP, ISO 9001, ISO22000
Edukacja
Specjalizacje
Produkcja
Zarządzanie produkcją
Zarządzanie jakością
Kontrola jakości
Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości
Zainteresowania
Literatura kryminalna (Hakan Nesser, Camilla Lackberg) sport (snowboard, jazda na rowerze)
Grupy
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Uczelnia wywodzi się z Uniwersytetu Jagiellońskiego, gdzie od 1890 r. rozwijały się nauki rolnicze i leśne.