Olga Adamska
specjalista d/s badań i wdrożeń, Kuchnie Świata S.A
Ryki,
lubelskie
Doświadczenie zawodowe
specjalista d/s badań i wdrożeń
klasyfikacja i oznakowanie substancji oraz mieszanin chemicznych zgodnie z wymaganiami rozporządzenia (WE) nr 1272/2008 (CLP).
Sporządzanie kart charakterystyki zgodnie z obowiązującymi przepisami
nadzór na zgodnością wyrobów ze specyfikacją techniczną
współpraca z działem produkcji w zakresie utrzymania jakości,
wykonywanie pomiarów parametrów fizykochemicznych za pomocą standardowych przyrządów pomiarowych
tworzenie dokumentacji dotyczącej jakości
udział w projektowaniu nowych produktów, walidacjach, audytach,
wprowadzanie do obrotu produktów chemicznych,
uzyskiwanie zezwoleń na obrót produktami biobójczymi w procedurze krajowej,
-współpraca z działem handlowym w zakresie doboru odpowiedniej oferty preparatów chemicznych do mycia i dezynfekcji dla branży spożywczej
Sporządzanie kart charakterystyki zgodnie z obowiązującymi przepisami
nadzór na zgodnością wyrobów ze specyfikacją techniczną
współpraca z działem produkcji w zakresie utrzymania jakości,
wykonywanie pomiarów parametrów fizykochemicznych za pomocą standardowych przyrządów pomiarowych
tworzenie dokumentacji dotyczącej jakości
udział w projektowaniu nowych produktów, walidacjach, audytach,
wprowadzanie do obrotu produktów chemicznych,
uzyskiwanie zezwoleń na obrót produktami biobójczymi w procedurze krajowej,
-współpraca z działem handlowym w zakresie doboru odpowiedniej oferty preparatów chemicznych do mycia i dezynfekcji dla branży spożywczej
Edukacja
Specjalizacje
Badania i rozwój
Chemia przemysłowa