Umiejętności
Audyt
Biologia
Komunikatywność
Dietetyka
Szkolenia pracowników
GHP
GMP
HCCP
BHP
Internet
Mikrobiologia
Microsoft Office
Biologia molekularna
PubMed
Publikacje naukowe
obsługa komputera
Punktualność
Prawo jazdy kat B
obsługa urządzeń laboratoryjnych
akredytacja laboratoriów badawczych
zamówienia
Języki
angielski
biegły
niemiecki
podstawowy
włoski
podstawowy
Doświadczenie zawodowe
specjalista mikrobiolog
-Wykonywanie badań mikrobiologicznych w zakresie wykrywania pałeczek Campylobacter spp. w żywności według akredytowanej metody w laboratorium posiadającym referencyjność
-Przygotowywanie podłóż mikrobiologicznych, sterylizacja, obsługa
i nadzór nad sprzętem laboratoryjnym
-Badanie wrażliwości na antybiotyki oraz identyfikacja gatunkowa bakterii metodą PCR
-Uczestnictwo w pisaniu publikacji naukowych
-Współpraca z Głównym Inspektoratem Sanitarnym
-Przygotowywanie i nadzór nad dokumentacją laboratorium akredytowanego
-Przygotowywanie zamówień na odczynniki, materiały pomocnicze, sprzęt i usługi
-Uczestnictwo w projekcie „Zachowaj równowagę”
-Przygotowywanie międzylaboratoryjnych badań porównawczych
i szkoleń
-Przygotowywanie podłóż mikrobiologicznych, sterylizacja, obsługa
i nadzór nad sprzętem laboratoryjnym
-Badanie wrażliwości na antybiotyki oraz identyfikacja gatunkowa bakterii metodą PCR
-Uczestnictwo w pisaniu publikacji naukowych
-Współpraca z Głównym Inspektoratem Sanitarnym
-Przygotowywanie i nadzór nad dokumentacją laboratorium akredytowanego
-Przygotowywanie zamówień na odczynniki, materiały pomocnicze, sprzęt i usługi
-Uczestnictwo w projekcie „Zachowaj równowagę”
-Przygotowywanie międzylaboratoryjnych badań porównawczych
i szkoleń
Szkolenia i kursy
-Studia podyplomowe na kierunku "Poradnictwo dietetyczne - postępy w żywieniu człowieka"
-Uczestnictwo w licznych seminariach i konferencjach
-Uczestnictwo w licznych seminariach i konferencjach
Edukacja
Specjalizacje
Badania i rozwój
Farmaceutyka/Biotechnologia
Zainteresowania
sport, podróże, literatura
Inne
- Współautorstwo publikacji pt. „Defensyny – peptydy o aktywności przeciwbakteryjnej”, Postępy Mikrobiologii, 50(3): 223-234, 2011
- Współautorstwo publikacji pt. „Prevalence of Campylobacter spp. in retail chicken, turkey, pork and beef meat in Poland between 2009-2013” – w oczekiwaniu na druk w czasopiśmie Journal of Food Protection
- Znajomość zasad GMP („Good Manufacturing Practice”), GHP („Good Higienic Practice”) oraz systemu HACCP
- Bardzo dobra obsługa komputera, znajomość systemów pakietu Microsoft Office
- Biegłość w poszukiwaniu danych w ogólnodostępnych medycznych bazach danych typu Pubmed
- Prawo jazdy kat. B
- Współautorstwo publikacji pt. „Prevalence of Campylobacter spp. in retail chicken, turkey, pork and beef meat in Poland between 2009-2013” – w oczekiwaniu na druk w czasopiśmie Journal of Food Protection
- Znajomość zasad GMP („Good Manufacturing Practice”), GHP („Good Higienic Practice”) oraz systemu HACCP
- Bardzo dobra obsługa komputera, znajomość systemów pakietu Microsoft Office
- Biegłość w poszukiwaniu danych w ogólnodostępnych medycznych bazach danych typu Pubmed
- Prawo jazdy kat. B
Grupy
Uniwersytet Warszawski
Uniwersytet Warszawski, założony w 1816 roku, jest największą polską
uczelnią i jednocześnie jedną z najlepszych w kraju.