Umiejętności
Umiejętności komunikacyjne
obsługa komputera
umiejętność pracy w zespole
Prawo jazdy kat B
Dbałość o miejsce pracy
Języki
angielski
dobry
niemiecki
podstawowy
Projekty
Badania naukowe i artykuł naukowy, temat: "Zaburzenia zmysłu smaku wśród osób starszych"
Celem badań było oszacowanie ubytków w obrębie funkcjonowania zmysłu smaku u osób starszych. Grupę badaną stanowili uczestnicy zajęć w Zespole Ośrodków Wsparcia na ul. Lwowskiej 28 w Lublinie, gdzie odbywają się dzienne zajęcia aktywizacji seniorów. Badanie składało się z uzupełnienia przez seniora kwestionariusza ankiety (najczęściej przy pomocy badacza) oraz przedmiotowego badania zmysłu smaku przy użyciu jednorazowych testów smakowych. Do badań posłużono się profesjonalnym zestawem do badania smaku w formie listków smakowych, wyprodukowanego przez Burghart Messtechnik GmbH, Tinsdaler Weg 175, 22880 Wedel, Germany; dystrybucja w Polsce: NaturFarm Piotr Wojciechowski, Poznań. Test został zatwierdzony do stosowania w Podstawowej Opiece Zdrowotnej. Dla każdego z 24 seniorów dostępne były 4 próbki smakowe (słodki, kwaśny, słony i gorzki). Liczba badanych była ograniczona liczebnością próbek. Poza badaniem faktu odczuwania smaku, oceniano także jego intensywność. Na badania uzyskano zgodę Komisji Bioetycznej, dyrekcji placówki oraz indywidualnie każdego seniora.
W zespole z
Zakres obowiązków
Przeprowadzanie badań, opracowywanie i porównywanie wyników z wynikami innych autorów o podobnej tematyce.
Szkolenia i kursy
Uczestnictwo w warsztacie " Komunikacja z trudnym pacjentem" - maj 2015
Specjalizacje
Zdrowie/Uroda/Rekreacja
Lekarze/Opieka medyczna
Zainteresowania
Gra w siatkówkę
Pływanie
Robótki ręczne
Pływanie
Robótki ręczne
Organizacje
Członkostwo w Studenckim Kole Naukowym przy Katedrze Onkologii i Środowiskowej Opieki Zdrowotnej przy Uniwersytecie Medycznym w Lublinie