Monika Machcińska

Analityk w Dziale Zapewnienia i Kontroli Jakości / Technolog / Specjalista ds. Reklamacji / Koordynator zespołu
Tułowice, opolskie

Umiejętności

LIMS MES Microsoft Word Umiejętność pracy w grupie Umiejętność pracy pod presją czasu Kontrola jakości Umiejętności analityczne umiejętność szybkiego uczenia się precyzja i dokładność analityczne myślenie komunikatywność Planowanie Zaangażowanie Raportowanie mikrobiologia Otwarty umysł Umiejętności sprzedaży koordynowanie pracy podległych pracowników analiza jakościowa Laboratorium Wdrożenie SAP Biotechnologia żywności MS Power Point - poziom zaawansowany Microsoft Excel (w stopniu zaawansowanym) analizy fizyko-chemiczne odpowiedzialność, rzetelność i konsekwencja w działaniu raporty Mikrobiologia żywności reklamacje Biotechnologia znajomość GLP chemia TEKDAN dokumentowanie procesu produkcji doszkalanie UV/VIS Spektrofotometr UV-2601 wiskozymetr Brookfielda DV2T REFRAKTOMETR ATAGO MASTER-S/MILLΑ siemens SIMATIC IT Unilab POKA

Języki

polski
ojczysty
angielski
dobry
niemiecki
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

NUTRICIA Zakłady Produkcyjne Sp. z o. o.
Operator przyszłych umiejętności/ Technolog- staż
Udział w innowacyjnym projekcie podnoszenia kompetencji w ramach organizacji.
Staż na pozycji technologa produkcji żywności.
NUTRICIA Zakłady Produkcyjne Sp. z o. o.
Analityk w dziale Kontroli Jakości
Ocena organoleptyczna produktów oraz prowadzenie badań fizykochemicznych na potrzeby dopuszczenia produktu do obrotu. Raportowanie wyników. Sprawdzanie sprzętu laboratoryjnego. Współpraca z technologami produkcji oraz działem wdrożeń.
NUTRICIA Zakłady Produkcyjne Sp. z o. o.
Laborant
Nadzór nad przebiegiem procesu produkcyjnego, analiza surowców, przeprowadzanie badań i działań korygujących po wykryciu niezgodności w trakcie prowadzonego procesu produkcyjnego. Prowadzenie dokumentacji sprzętu kontrolno-pomiarowego (pH-metr, analizator tłuszczu (NIR)). Zapewnienie dostępności materiałów do przeprowadzania badań oraz raportowanie w systemie MES. Obsługa maszyny produkcyjnej.
NUTRICIA Zakłady Produkcyjne Sp. z o. o.
Analityk w dziale zapewnienia jakości
Przygotowanie i rejestracja prób wyrobów gotowych oraz półproduktów, przekazywanie prób do badań zgodnie z harmonogramem, ocena sensoryczna, wykonywanie analiz fizykochemicznych, prowadzenie dokumentacji oraz archiwizacja prób. Monitorowanie stanów minimalnych materiałów do badań. Raportowanie wykrytych niezgodności jakościowych oraz udział w badaniach biegłości.
Neotech Sp. z o.o.
Inżynier jakości
Współpraca z innymi działami celem utrzymania standardów jakościowych. Kontakt z klientami w sprawach związanych z reklamacjami wyrobów oraz koordynacja pracy podległego zespołu zgodnie z wymaganiami norm ISO 9001. Definiowanie i wdrażanie akcji poprawy jakości produktów i procesów, analiza reklamacji jakościowych klienta, nadzór i zarządzanie dokumentacją kontrolno-pomiarową, uczestnictwo w audytach wyrobu, procesu.
Neotech Sp. z o.o.
Specjalista ds. zakupów
Wybór dostawcy materiałów do produkcji, kontrola stanów magazynowych, raportowanie do kadry wyższego szczebla, wysyłanie zapytań ofertowych, przygotowanie zleceń oraz sporządzanie raportów i analiz. Przeprowadzanie procesów reklamacji (kontakt z działem jakościowym oraz R&D).
Neotech Sp. z o.o.
Asystentka kierownika produkcji
Tworzenie formatek do raportów, raportowanie codziennie wyników z produkcji oraz laboratorium, prowadzenie teczki pracowniczej (obecności/nadgodzin/urlopów pracowników).
NUTRICIA Zakłady Produkcyjne Sp. z o. o.
pomoc przy wdrażaniu systemu SAP
Monitorowanie komunikatów międzysystemowych i poprawności wykonywanych operacji, doszkalanie pracowników w pracy w systemie, dokumentowanie procesu produkcji oaz wspieranie zespołu wdrażającego system SAP. Prowadzenie dokumentacji laboratoryjnej, wykonywanie pomiarów w laboratorium i zapisywanie wyników badań. Inspekcja warzyw.
Logo
Konsultant telefoniczny
CCIG Opole
Sprzedaż telefoniczna usług sieci komórkowej. Wprowadzanie zamówień do systemu oraz ewentualna korekta.
Logo
Praktykantka
KWP, Laboratorium Kryminalistyczne, Opole
Fotografowanie materiału dowodowego, pobieranie, przygotowywanie prób do badań i ekspedycji, techniczne i procesowe zabezpieczanie dowodów rzeczowych, przygotowywanie roztworów do analiz, prowadzenie rejestrów stosowanych substancji chemicznych, wykonywanie pod nadzorem badań ( metodą TLC i na chromatografie gazowym GC/MS) oraz prowadzenie dokumentacji laboratoryjnej ( zgodnie z zasadami LK KWP, prowadzenie zapisów w książce ekspertyz).
Logo
Praktykantka
WCM, Laboratorium Mikrobiologiczne i Analityczne, Opole
Wykonywanie pod nadzorem badań na analizatorach biochemicznych oraz hematologicznych, wykonywanie posiewów mikrobiologicznych, analiza mikroskopowa moczu, rejestracja pacjentów oaz archiwizacja wyników badań.
Logo
Praktykantka
Okręgowa Stacja Chemiczno - Rolnicza, Opole
Oznaczanie odczynu gleby (pomiar pH), składanie sączków, naważanie próbek do analiz, przygotowywanie roztworów, wykonywanie pod nadzorem badań oraz dokumentowanie wyników badań.

Projekty

gotowi na rynek pracy
brałam udział w szkoleniach umiejętności miękkich, uczęszczałam na szkolenie przygotowane przez firmę HELIXIA, wizytacje NUTRICIA Zakłady Produkcyjne Sp. z.o.o., Opole
Zakres obowiązków
W firmie NUTRICIA zapoznałam się z przebiegiem pracy na wszystkich działach tej firmy, brałam udział podczas wdrażania systemu SAP, analizowałam i wprowadzałam poprawki do instrukcji przystanowiskowych

Szkolenia i kursy

- Zarządzanie projektami EY Academy of Business
-Lean manufacturing- warsztaty, wdrożenie,rozwój Pogress Project
- Excel Business Intelligence Cognity
- Nauka pogramowania w Pythonie ALX
- Udział w szkoleniu An Introduction to SAP / SAP HANA(05.2017)
- Audytor wewnętrzny HACCP(03.2017)
- specyfika sprzedaży telefonicznej i obsługi klienta, oferta produktowa (06.2015)
- Audytor Wewnętrzny w Laboratorium wg ISO/IEC 17025:2005 (05.2015)

Edukacja

Logo
studia magisterskie, Biotechnologia stosowana, magisterskie
Uniwersytet Opolski
Logo
Biotechnologia inżynierska, inżynierskie
Uniwersytet Opolski
Logo
Technik analityk chemiczny, zawodowe
Publiczne Technikum nr. 7, Opole

Specjalizacje

Call Center
Konsultanci
Obsługa klienta
Inżynieria/Technika/Produkcja
Produkcja
Inne
Zarządzanie jakością
Kontrola jakości
Produkcja
Technologia

Zainteresowania

Interesuję się pieczeniem ciast oraz gotowaniem wraz z doskonaleniem receptur. Dodatkowo poświęcam wolny czas na ogrodnictwo oraz chów dobiu na ekologiczne jajka.

Inne

- Temat pracy inżynierskiej: „Wpływ warunków hodowli na poziom aktywności lipaz syntetyzowanych przez Proteus mirabilis”
- Pracownicza książeczka zdrowia dla celów sanitarno – epidemiologicznych

Grupy

Auditorzy Systemów Zarządzania
Auditorzy Systemów Zarządzania
Grupa osób związanych z auditowaniem Systemów Zarządzania takich jak ISO 9001, ISO 14001, PN-N/OHSAS 18001, ISO 27001, ISO/TS 16949, ISO 22000 (IFS, BRC), ISO 13485, ISO/IEC 17025, IRIS itp.
ISO 22000
ISO 22000
Bezpieczeństwo żywności i systemy zarządzania to moje zainteresowania. Założenie grupy ma celu wymianę informacji i doświadczeń w zakresie tego standardu.
Laboratoria
Laboratoria
Grupa dla studentów, absolwentów i pracowników, którzy swoją karierę zawodową wiążą z pracą w laboratoriach.
Laboratorium chemiczne
Laboratorium chemiczne
Wymiana doświadczeń analityków przeprowadzających: - walidację metod badawczych, - szacowanie budżetu niepewności - wprowadzających ISO 17025
Szkolenia dla Laboratoriów
Szkolenia dla Laboratoriów
Grupa założona dla pracowników laboratoriów poszukujących ciekawych, tanich szkoleń