Monika Lewkowicz

Z-ca Kierownika Pracowni Mikrobiologii, J.S. HAMILTON POLAND S.A. – Laboratorium Analizy Żywności
Szczecinek, zachodniopomorskie

Umiejętności

ISO 17025 Obsługa urządzeń biurowych Prawo jazdy kat B odpowiedzialność komunikatywność Znajomość środowiska Windows MS Oficce obsługa programu Symfonia Handel Umiejętność zarządzania zespołem i organizacji pracy Dobra organizacja czasu pracy, umiejętność pracy w zespole oraz w sytuacjach stresowych Audytor Wewnętrzny Zintegrowanych Systemów Zarządzania ISO 9001, ISO14001, PN-N/OHSAS 18001 Znajmość Programu SAP nastawienie na realizację celów i konsekwencja w działaniu Znajomość programu ARIBA

Języki

angielski
dobry

Doświadczenie zawodowe

Logo
Z-ca Kierownika Pracowni Mikrobiologii
J.S. HAMILTON POLAND S.A. – Laboratorium Analizy Żywności
Organizowanie pracy zespołu Pracowni Mikrobiologii w oddziale
Zarządzanie podległym personelem
Nadzór nad badaniami wykonywanymi w Pracowni Mikrobiologii
Wykonywanie analiz mikrobiologicznych
Prowadzenie dokumentacji zgodnie z przyjętym systemem jakości
Z-ca kierownika ds jakości
Opracowywanie i walidacje metod badawczych
Logo
Specjalista Laboratorium QA - Mikrobiolog
UNILEVER POLSKA S.A. oddział Poznań,
oordynacja pracy w laboratorium
Mikrobiologiczne analizy surowców, wyrobów gotowych, wymazów i wody
Kontakt z dostawcami i sporządzanie zamówień w systemie ARIBA
Członek zespołu HACCP: UHT, OHMIC, ASEPTIC, DOY
Walidacje: SIG CB5, SIG CB6, Linii sosów UHT , Linii OHMIC
Sporządzanie raportów z wykonywanych analiz oraz wycena ich koszów
Logo
Specjalista Mikrobiolog
J.S. HAMILTON POLAND LTD. SP. Z O.O. – Laboratorium Analizy Żywności
Mikrobiologiczne analizy żywności, wody i gleby
Nadzór nad szczepami macierzystymi
Sporządzanie sprawozdań z przeprowadzonych analiz
Przygotowywanie dokumentów wewnątrzlaboratoryjnych związanych z systemem jakości ISO 17025
WESSLING Polska Sp. z o.o. Oddział w Poznaniu
Laboratorium Analizy Żywności - Laborant
Przyjmowanie i ewidencjonowanie próbek do badań
Mikrobiologiczne analizy żywności, wody i gleby
Przygotowywanie podłoży mikrobiologicznych
Przygotowywanie dokumentów wewnątrzlaboratoryjnych związanych z akredytacją DAP
Przygotowanie laboratorium do audytu akredytacyjnego DAP
Logo
Sekcja Badań Mikrobiologicznych Żywności, Wody i Gleby - Stażysta
Powiatowa Stacja Sanitarno- Epidemiologiczna w Koninie

Szkolenia i kursy

- Technika pobierania próbek wody do badań fizyko-chemicznych i mikrobiologicznych
- Szkolenie z zakresu procedur laboratoryjnych związanych z wykonaniem badania wody na obecność grupy coli i E. coli oraz enteroków kałowych z zastosowaniem technologii Wskaźnikowych Substratów Odżywczych (DST) firmy Idexx Laboratories
- Ocena sanitarna wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi, metody badań mikrobiologicznych i zasady dobrej praktyki laboratoryjnej
- Kontrola jakości podłoży mikrobiologicznych
- Szkolenie z zakresu obsługi aparatu TEMPO zorganizowane przez firmę BioMerieux
- Szkolenie z zakresu obsługi aparatu CELSIS zorganizowane przez firmę CELSIS
- Szkolenie z technologii in-pack dla zup retortowych
- Asertywność i wiara w siebie
- Szkolenie z zakresu obsługi aparatu BaxSystem obejmujące BaxQ7- wykrywanie obecności Listeria monocytogenes i Salmonella sp. na Systemie Bax Q7 w oparciu o technikę PCR
- Walidacja i szacowanie niepewności metod mikrobiologicznych w laboratorium badawczym
- Audytor Wewnętrzny Systemu Zarządzania Jakością, Środowiskowego i BHP ISO 9001:2008, ISO 14001:2004, OHSAS 18001:2007
- Szkolenie zawodowe dla pracowników produkcji – Bezpieczeństwo przy pracach na wysokości
- Szkolenie wewnętrzne ze sposobu pobierania próbek żywności do badań mikrobiologicznych
- Aktualne wymagania metodyczne i techniczne mikrobiologicznych badań żywności i wody
- Metody badań żywności w obszarach regulowanych prawnie. Wybór metody do badań wg nowych wytycznych DAB-07
- Zanieczyszczenia żywności w pigułce. Aktualizacja wymagań prawnych, metody analizy.
- Walidacja metod mikrobiologicznych, szacowanie wyników pomiaru oraz zapewnienie jakości wyników badań.
- System zarządzania w laboratorium. Zadania kierownika ds. jakości i kierownika technicznego. Audit wewnętrzny w laboratorium

Edukacja

Logo
Biotechnologia, magisterskie
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu

Specjalizacje

Badania i rozwój
Inne

Zainteresowania

powieści kryminalne, sport: powieści kryminalne, sport: pływanie, fitness, snowboard, skoki spadochronowe, skoki bungee

Grupy

Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu to jedna z najlepszych uczelni w Polsce. W uznanych rankingach polskich szkół wyższych UAM sytuuje się w ścisłej czołówce najlepszych uczelni