Monika Jura-Kołodziejczyk

Dyrektor d/s Logistyki, Zakupów i Planowania produkcji

Wypowiedzi

  • Monika Jura-Kołodziejczyk
    Wpis na grupie Zdrowa żywność w temacie Japońskie produkty w Krakowie i nie tylko!!
    22.10.2010, 18:27

    Witam,
    Tak jak i inni nie będę owijać w bawełnę. Polecam mój sklep internetowy z japońskimi produktami. http://www.smakijaponii.biz
    Jest tofu-japońskie czyli delikatne i jedwabiste, są wodorosty-wakame i nori. Kilka rodzajów zielonej herbaty.Własnie czekam na dostawę dobrych miso-kilka rodzajów-będą dostepne za kilka dni. Oczywiście nie wszystkie produkty sa bezwzględnie eco, ale spora grupa absolutnie tak.Japończycy żyją dłużej i są zdrowi i szczupli- a jedzą nie tylko sushi. Wiem, bo mieszkałam w Japonii prawie trzy lata. Polecam i przy tym służę pomocą, radą i przepisami. Na stronie znajdziecie opis produktów, ich skład(aby wiedzieć co wybieracie) i przepisy. Sklep jest na początku drogi, ale co 2-3 tygodnie będę powiększać ofertę.
    W razie pytańkontakt@smakijaponii.biz
    pozdrawiam i czekam na kontakt. Monika

  • Monika Jura-Kołodziejczyk
    Wpis na grupie sushi w temacie Nowy sklep-japońskie produkty w Krakowie!!
    21.09.2010, 14:08

    Witam,
    I zapraszam do nowego sklepu internetowego w Krakowie.
    http://www.smakijaponii.biz
    Przy odpowiedniej wartości zamówienia dostawa na terenie miasta gratis. Zapraszam na zakupy- spory wybór japońskich sosów,zielonych herbat ale i wszystkiego co potrzebne do zrobienia sushi. Służę radą i przepisami w doborze produktów dla tych, którzy dopiero zaczynają. Z produktami z naszego sklepu zrobisz nie tylko sushi, ale i inne potrawy kuchni japońskiej a ja ci w tym pomogę. Zapraszamy.
    kontakt@smakijaponii.biz

  • Monika Jura-Kołodziejczyk
    Wpis na grupie GL - Szukam pracy w temacie Szukam pracy w Krakowie-tłumaczenia, sprzedaz, obsługa...
    23.07.2010, 15:08

    Ja tez szukam pracy. Jestem zainteresowana pracą w okolicach Krakowa. Pracuję obecnie w firmie, która przenosi swoją siedzibę do Warszawy i postanowiłam się z nimi nie przenosić. A zatem od 1 września moge podjąć pracę. Jestem zainteresowana pracą związana z tłumaczeniami w j. angielskim i japońskim, obsługą klienta biznesowego, organizacja eventów, spotkań biznesowych, sprzedaż i obsługa klienta biznesowego. Wszelkie informacje dotyczące mojej osoby dostępne są na moim profilu w GL. Obecnie pracuje w firmie Sumitomo Corporation. Mam nadzieję na dobry obrót spraw. Monika Jura-Kołodziejczyk
    monika.jura@gazeta.pl

  • Monika Jura-Kołodziejczyk
    Wpis na grupie sushi w temacie Kikoman Czy Yamasa ?
    22.07.2010, 14:56

    Zgadzam sie absolutnie z poprzednikiem, w artykule nie ma slowa o tym, ze Japonczycy wola Yamasa. Mieszkalam trzy lata w Japonii i tam zdecydowanie dominuje Kikkoman. Pytalam tez szefow Japonczykow i oni jednomyslnie stwierdzili, ze wola Kikkoman od innych marek. Oczywiscie jak przebywaja w Japonii uzywaja tez czesto lokalnych sosow sojowych, ale to mozliwe jest tylko na miejscu w Japonii.Jesli chodzi o mieszanie wasabi z sosem-nauczylam sie tego od moich Japonskich przyjaciol wlasnie i nie rozumiem skad takie kategoryczne twierdzenia, ze tego sie nie robi. Nie robi sie innych rzeczy zwiazanych z jedzeniem, ale to jest dluga opowiesc.Pozdrawiam

  • Monika Jura-Kołodziejczyk
    Wpis na grupie sushi w temacie w poszukiwaniu ryżu do sushi...
    22.07.2010, 13:29

    Witam,
    O ile wiem restauracje uzywaja ryz Nishiki. Najczesciej uzywany i rowniez preferowany przez Japonczykow w tym moich szefow rowniez. Zreszta powiem szczerze, ze robie profesjonalne przymiarki do japonskiego jedzenia i wyglada mi na to,ze zdecydowanie Nishiki jest najbardziej poszukiwane, choc rowniez jest z tych drozszych. Uzywam obecnie w domu Shinode i jest sporo gorszy od Nishiki. Rowniez moj maz twierdzi, ze sushi z Nishiki jest najlepsze.

Dołącz do GoldenLine

Oferty pracy

Sprawdź aktualne oferty pracy

Aplikuj w łatwy sposób

Aplikuj jednym kliknięciem

Wyślij zaproszenie do