Monika Kawka

Specjalista z branży Produkcji żywności / Biotechnologii
Wrocław, dolnośląskie

Umiejętności

Elektroforeza w żelu agarozowym Biotechnologia Chromatografia Inżynieria genetyczna HACCP ISO 22000 Laboratorium Microsoft Office Biologia molekularna Reakcja łańcuchowa polimerazy Oczyszczanie białek Photoshop CS5 Prawo jazdy kat B dobra organizacja czasu pracy Elektroforeza w żelu poliakrylamidowym BRC Global Standard For Food Safety Szybkie przyswajanie wiedzy i chęć do nauki

Języki

polski
ojczysty
angielski
dobry
rosyjski
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

EuroPharma Alliance Sp. z o.o.
Starszy Specjalista ds. Kontroli Jakości
Pełnienie funkcji zastępcy Pełnomocnika ds. jakości.
Aktualizacja i tworzenie dokumentów systemowych (FSSC 22000).
Reprezentowanie firmy na zewnątrz w sprawach jakościowych.
Członkostwo w zespole HACCP.
Przeprowadzanie audytów wewnętrznych i szkoleń.
Kontrola zwolnienia surowca i produktu gotowego, kontrola produkcji.
Kontrola przyjmowanych dostaw zgodnie z obowiązującymi standardami.
EuroPharma Alliance Sp. z o.o.
Specjalista ds. kontroli jakości
Odpowiedzialność za aktualizacje i tworzenie dokumentów systemowych (FSSC 22 000).
Członkostwo w zespole HACCP.
Przeprowadzanie audytów wewnętrznych i szkoleń.
Kontrola zwolnienia surowca i produktu gotowego, kontrola produkcji.
Kontrola przyjmowanych dostaw zgodnie z obowiązującymi standardami.
Logo
Pełnomocnik ds. jakości / Specjalista ds. jakości
Leanpack Sp. z o.o., Wrocław
Reprezentowanie firmy na zewnątrz w sprawach jakościowych.
Kontrola zwolnienia surowca i produktu gotowego.
Kontrola przyjmowanych dostaw zgodnie z obowiązującymi standardami.
Kontrola produkcji (BRC, ISO 22 000).
Odpowiedzialność za aktualizacje i tworzenie dokumentów systemowych (BRC, ISO 22 000).
Członkostwo w zespole HACCP.
Logo
Młodszy specjalista ds. jakości
Leanpack Sp. z o.o. , Wrocław
Kontrola przyjmowanych dostaw zgodnie z obowiązującymi standardami.
Archiwizowanie próbek.
Kontrola produkcji (BRC, ISO 22 000).
Odpowiedzialność za aktualizacje wszystkich dokumentów systemowych.
Członkostwo w zespole HACCP.
oleofarm s.c.
Stażysta - Dział kontroli jakości
Przygotowywanie próbek i wykonywanie analiz laboratoryjnych.
Przygotowywanie próbek do analiz chromatograficznych metodą HPLC-MS i GC.
Sterylny pobór próbek surowców, półproduktów i wyrobów gotowych oraz ich archiwizacja.
Przegląd dokumentacji kontroli jakości.
PwC Polska
Praktykant na stanowisku technologa żywności
Udział w rozwoju nowych produktów.
Kontrola i tworzenie dokumentacji technologicznej.
Zapoznanie się z produkcją żywności.
Finepharm Jelenia Góra
Praktykant w laboratorium kontroli jakości
Kontrola jakości produktów farmaceutycznych.
Oznaczanie stężenia białek i cukrów.
Przygotowywanie roztworów analitycznych.
Tworzenie dokumentacji laboratoryjnej.
Instytut Immunologii i Terapii Doświadczalnej PAN we Wrocławiu
Praktykant w Zakładzie Mikrobiologii
Badanie aktywności białek.
Klonowanie, oczyszczanie białek oraz DNA.
Przygotowywanie buforów i pożywek mikrobiologicznych.
Politechnika Wrocławska
Biotechnolog (w ramach prac dyplomowych - projekt badawczy OVOCURA)
Klonowanie, oczyszczanie DNA.
Uzyskiwanie rekombinowanych białek i ich oczyszczanie za pomocą chromatografii powinowactwa.
Przeprowadzanie elektroforez DNA i białek.

Szkolenia i kursy

Doskonalenie auditorów wewnętrznych SZBŻ wg ISO 22000:2005 (TUV SUD Polska Sp. z o.o. / styczeń 2017)

Analiza mikrobiologiczna suplementów diety (J.S. Hamilton Poland S.A. / listopad 2016)

Auditor wewnętrzny systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności wg normy ISO 22000:2005 oraz Codex Alimentarius (INCERT / styczeń 2016)

Pełnomocnik i auditor wewnętrzny systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności wg FSSC 22000 (Lubuski Instytut Jakości / sierpień 2015)

Excel - poziom średniozaawansowany (Excellent - Centrum Szkoleń i Optymalizacji / grudzień 2014)

Audytor Wewnętrzny HACCP (Bureau Veritas Polska sp. z o.o. / maj 2013 )

Akademicki Certyfikat Znajomości Języka Angielskiego wg CEFR (Certyfikat potwierdzający znajomość języka na poziomie B2 (ocena 4.5))

Edukacja

Logo
Biotechnologia, magisterskie
Politechnika Wrocławska
Logo
Technologia żywności i żywienie człowieka, inżynierskie
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
Logo
Biotechnologia, inżynierskie
Politechnika Wrocławska

Specjalizacje

Badania i rozwój
Farmaceutyka/Biotechnologia
Badania i rozwój
FMCG
Zarządzanie jakością
Kontrola jakości
Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości

Zainteresowania

uprawa kwiatów egzotycznych, film, fotografia