Monika Gusta
Specjalista ds. technologii i jakości w przemyśle spożywczym
Warszawa,
mazowieckie
Języki
angielski
podstawowy
Doświadczenie zawodowe
Specjalista ds. zadań badawczo-rozwojowych
- opracowywanie metodyki badań opakowań tekturowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością;
- udział w projektach badawczych dotyczących rozwoju nowoczesnych i bezpiecznych opakowań do żywności,
- udział w projektach badawczych dotyczących rozwoju nowoczesnych i bezpiecznych opakowań do żywności,
Specjalista ds. jakości
- wdrożenie systemu HACCP (produkcja mięsna),
- reprezentowanie firmy przed inspekcjami kontrolnymi
- tworzenie i aktualizacja dokumentacji jakościowej
- monitorowanie jakości surowców, produktów, opakowań i środowiska produkcyjnego, współpraca z laboratoriami zewnętrznymi
- szkolenia pracowników z zakresu GHP, GMP, HACCP
- optymalizacja procesów produkcyjnych i doskonalenie jakości produktu
- koordynacja realizacji zamówień opakowań oraz dostaw materiałów do produkcji
- reprezentowanie firmy przed inspekcjami kontrolnymi
- tworzenie i aktualizacja dokumentacji jakościowej
- monitorowanie jakości surowców, produktów, opakowań i środowiska produkcyjnego, współpraca z laboratoriami zewnętrznymi
- szkolenia pracowników z zakresu GHP, GMP, HACCP
- optymalizacja procesów produkcyjnych i doskonalenie jakości produktu
- koordynacja realizacji zamówień opakowań oraz dostaw materiałów do produkcji
Asystent, Kierownik Zespołu Biotechnologii Polimerów i Włókien
- nadzór na realizacją projektów badawczych z zakresu syntezy i modyfikacji biopolimerów oraz wykorzystania ich do wytwarzania włókien, folii i materiałów opatrunkowych;
- przygotowywanie wniosków o przyznanie nowych projektów badawczych;
- sporządzanie raportów okresowych i końcowych ze zrealizowanych projektów;
- koordynacja pracy laboratorium analitycznego i badawczego;
- odpowiedzialność za poprawne funkcjonowanie systemu GLP w laboratorium; udział w audytach wewnętrznych i zewnętrznych;
- przygotowywanie wniosków o przyznanie nowych projektów badawczych;
- sporządzanie raportów okresowych i końcowych ze zrealizowanych projektów;
- koordynacja pracy laboratorium analitycznego i badawczego;
- odpowiedzialność za poprawne funkcjonowanie systemu GLP w laboratorium; udział w audytach wewnętrznych i zewnętrznych;
Specjalista badawczo-techniczny
- przeprowadzanie analiz biochemicznych i mikrobiologicznych polimerów, enzymów oraz środków spożywczych;
- opracowywanie nowych metod analitycznych z zakresu badania polimerów, włókien, enzymów i in.
- udział w projektach badawczych obejmujących wytwarzanie, modyfikację i praktyczne wykorzystanie polimerów naturalnych, np: celulozy, skrobii, chitozanu
- opracowywanie nowych metod analitycznych z zakresu badania polimerów, włókien, enzymów i in.
- udział w projektach badawczych obejmujących wytwarzanie, modyfikację i praktyczne wykorzystanie polimerów naturalnych, np: celulozy, skrobii, chitozanu
Szkolenia i kursy
2007 - Auditor systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności wg normy PN-EN ISO 22000:2006 2007 - Zarządzanie bezpieczeństwem żywności wg PN-EN ISO 22000:2006
2013 - Znakowanie produktów spożywczych zgodnie z wymaganiami rozporządzenia 1169/2011, Jars Sp. z o.o.
2014 - Jakość handlowa świeżych owoców i warzyw, Fresh Quality
2017 - Akademia Food-Lex. Jakość i Bezpieczeństwo Żywności, Polska Federacja Producentów Żywności
2013 - Znakowanie produktów spożywczych zgodnie z wymaganiami rozporządzenia 1169/2011, Jars Sp. z o.o.
2014 - Jakość handlowa świeżych owoców i warzyw, Fresh Quality
2017 - Akademia Food-Lex. Jakość i Bezpieczeństwo Żywności, Polska Federacja Producentów Żywności
Edukacja
Specjalizacje
Badania i rozwój
Chemia przemysłowa
Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Katering/Restauracje/Gastronomia
Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości
Produkcja
Technologia
Inne
prawo jazdy kat. B
Grupy
Darmowe ebooki
Będąc członkiem tej grupy, będziesz otrzymywać informacje o pojawiających się darmowych e-bookach i audiobookach.
Jakość
Grupa osób związanych z zarządzaniem jakością, a także środowiskiem i bezpieczeństwem w organizacjach oraz auditowaniem systemów.
Laboratoria
Grupa dla studentów, absolwentów i pracowników, którzy swoją karierę zawodową wiążą z pracą w laboratoriach.
Lean Management
Zapraszam wszystkich zainteresowanych koncepcją Lean Management, poszerzaniem wiedzy i praktycznym stosowaniem zasad zarządzania w trybie "odchudzonym".
System HACCP
Grupa zrzeszająca osoby zaangażowane w zarządzanie
bezpieczeństwem żywności HACCP...zapraszam!
Technolodzy Żywności
Grupa dla technologów i inżynierów pracujących w przemyśle spożywczym oraz dla osób zainteresowanych produkcją i jakością żywności.
Zarządzanie Jakością
Grupa dla osób zawodowo zajmujących się zarządzaniem jakością (m.in. konsultantów, trenerów, pełnomocników ds. zarządzania jakością)