Języki
angielski
dobry
Doświadczenie zawodowe
kierownik planowania operacyjnego
- planowanie i harmonogramowanie produkcji od planowania brzeczek na warzelni po rozlew puszkowy i butelkowy;
- zapewnienie dostępności pełnej oferty asortymentowej;
- bilansowanie możliwości realizacji planów produkcyjnych;
- dbanie o wysoką jakość obsługi, terminowość i poprawność realizacji zleceń;
- dbanie o właściwy przepływ informacji między działami;
- obsługa systemu SAP,
- bieżąca analiza i kontrola wykonania planów;
- uzgadnianie terminów dostaw z działem sprzedaży i eksportu, szczególnie w przypadku zamówień realizowanych na zasadzie „make to order”; współpraca z klientem zagranicznym;
- zapewnienie dostępności materiałów opakowaniowych i surowców niezbędnych do wykonania planów; współpraca z dostawcami zewnętrznymi;
- koordynacja i kontrola realizacji dostaw;
- ścisła współpraca z dyrekcją browaru oraz pozostałymi działami produkcyjnymi, sprzedażą, eksportem, logistyką;
- ścisła współpraca z działem technicznym oraz rozlewami nad optymalizacją rozlewów poprzez np. redukcję ilości przezbrojeń na liniach, ilości rozlewanych asortymentów, wprowadzanych innowacyjności, zmian wydajności;
- raportowanie; monitorowanie poziomu zapasów wyrobów gotowych oraz materiałów niezbędnych do produkcji;
- implementacja nowych produktów; współtworzenie kart produktów oraz BOM;
- ustalanie priorytetów.
- zapewnienie dostępności pełnej oferty asortymentowej;
- bilansowanie możliwości realizacji planów produkcyjnych;
- dbanie o wysoką jakość obsługi, terminowość i poprawność realizacji zleceń;
- dbanie o właściwy przepływ informacji między działami;
- obsługa systemu SAP,
- bieżąca analiza i kontrola wykonania planów;
- uzgadnianie terminów dostaw z działem sprzedaży i eksportu, szczególnie w przypadku zamówień realizowanych na zasadzie „make to order”; współpraca z klientem zagranicznym;
- zapewnienie dostępności materiałów opakowaniowych i surowców niezbędnych do wykonania planów; współpraca z dostawcami zewnętrznymi;
- koordynacja i kontrola realizacji dostaw;
- ścisła współpraca z dyrekcją browaru oraz pozostałymi działami produkcyjnymi, sprzedażą, eksportem, logistyką;
- ścisła współpraca z działem technicznym oraz rozlewami nad optymalizacją rozlewów poprzez np. redukcję ilości przezbrojeń na liniach, ilości rozlewanych asortymentów, wprowadzanych innowacyjności, zmian wydajności;
- raportowanie; monitorowanie poziomu zapasów wyrobów gotowych oraz materiałów niezbędnych do produkcji;
- implementacja nowych produktów; współtworzenie kart produktów oraz BOM;
- ustalanie priorytetów.
Specjalista ds. planowania
- zapewnienie dostępności produktów
- planowanie produkcji - układanie planów produkcyjnych pod kątem optymalizacji rozlewów oraz wydajności poszczególnych linii rozlewniczych i innych okoliczności
- analiza stanów magazynowych materiałów i surowców do produkcji, a następnie składanie zamówień u dostawców
- transfer towarów pomiędzy magazynami zewnerznymi
- obsługa systemu SAP gównie w zakresie planowania (moduł PP), zakupów oraz zapasów (MM), transferów (LE)
- planowanie produkcji - układanie planów produkcyjnych pod kątem optymalizacji rozlewów oraz wydajności poszczególnych linii rozlewniczych i innych okoliczności
- analiza stanów magazynowych materiałów i surowców do produkcji, a następnie składanie zamówień u dostawców
- transfer towarów pomiędzy magazynami zewnerznymi
- obsługa systemu SAP gównie w zakresie planowania (moduł PP), zakupów oraz zapasów (MM), transferów (LE)
Kierownik sekretariatu
- obsługa sekretariatu
- ścisła współpraca z dyr. browaru oraz kierownictwem produkcji
- prowadzenie eweidencji wyrobów akcyzowych zharmonizowanych objętych procedurą zawieszenia poboru akcyzy oraz innych spraw i dokumentów związanych z funkcjonowaniem składu podatkowego
- przeliczanie akcyzy dla browaru
- uczestnictwo i protokołowanie narad
- wykonywanie tłumaczeń, w tym technicznych i w zakresie instrukcji SAP
- sporządzanie raportów kosztowych dot. browaru
- przewodnicząca komisji inwentaryzacyjnej magazynu wyrobów gotowych oraz produkcji w toku, sporządzanie arkuszy spisu z natury
- ścisła współpraca z dyr. browaru oraz kierownictwem produkcji
- prowadzenie eweidencji wyrobów akcyzowych zharmonizowanych objętych procedurą zawieszenia poboru akcyzy oraz innych spraw i dokumentów związanych z funkcjonowaniem składu podatkowego
- przeliczanie akcyzy dla browaru
- uczestnictwo i protokołowanie narad
- wykonywanie tłumaczeń, w tym technicznych i w zakresie instrukcji SAP
- sporządzanie raportów kosztowych dot. browaru
- przewodnicząca komisji inwentaryzacyjnej magazynu wyrobów gotowych oraz produkcji w toku, sporządzanie arkuszy spisu z natury
Kierownik Biura Zarządu / Asystent Prezesa Zarządu
Browary Polskie Brok-Strzelec SA Browar w Koszalinie
- zarządzanie pracą biura zarządu w celu optymalizacji pracy zarządu, dyrekcji i innych pracowników firmy
- ścisła i poufna współpraca z zarządem
- bezpośrednia i telefoniczna obsługa klienta
- utrzymywanie kontaktów z instytucjami, kontrahentami i strategicznymi dostawcami
- udział w tworzeniu procedur dot. obiegu dokumentacji wewnątrz przedsiebiorstwa, a następnie koordynacja ich działania
- dbanie o właściwą komunikację wewnątrz spółki
- koordynacja i kontrola pracy w systemie LOTUS
- obsługa korespondencji
- orgnizacja podróży służbowych i imprez integracyjno-rozrywkowych dla pracowników
- ścisła i poufna współpraca z zarządem
- bezpośrednia i telefoniczna obsługa klienta
- utrzymywanie kontaktów z instytucjami, kontrahentami i strategicznymi dostawcami
- udział w tworzeniu procedur dot. obiegu dokumentacji wewnątrz przedsiebiorstwa, a następnie koordynacja ich działania
- dbanie o właściwą komunikację wewnątrz spółki
- koordynacja i kontrola pracy w systemie LOTUS
- obsługa korespondencji
- orgnizacja podróży służbowych i imprez integracyjno-rozrywkowych dla pracowników
Szkolenia i kursy
Koło Deminga i 5 filarów wizualizacji miejsca pracy – Gnosis Business Solution – 2015
Audytor wewnętrzny bezpieczeństwa żywności w zakresie wymagań standardu IFS Food wersja 7 – TUV Rheinland Polska, 2021
Nauka j. angielskiego na poziomie C1 – ciągłe doskonalenie i nauka
Basics of Supply Chain Management – MPM Productivity Management Sp. z o.o. – 2010
Audytor wewnętrzny bezpieczeństwa żywności w zakresie wymagań standardu IFS Food wersja 7 – TUV Rheinland Polska, 2021
Nauka j. angielskiego na poziomie C1 – ciągłe doskonalenie i nauka
Basics of Supply Chain Management – MPM Productivity Management Sp. z o.o. – 2010
Specjalizacje
Łańcuch dostaw
Planowanie/Prognozowanie
Zainteresowania
Film, muzyka, książka
Inne
Prawo jazdy katategorii B