Języki
angielski
dobry
rosyjski
dobry
niemiecki
podstawowy
Doświadczenie zawodowe
Kierownik Zakładu
Planowanie i zarządzanie strategią działania jednostki:
• opracowanie, analiza i wdrożenie planów operacyjnych oraz nadzór nad ich terminową realizacją;
• konstruowanie budżetu, optymalizacja i zarządzanie centrami kosztów;
• inicjowanie działań optymalizujących procesy produkcyjne (wykorzystanie Lean Manufacturing);
• bezpośrednie raportowanie do Dyrektora Operacyjnego w randze członka Zarządu.
Zarządzanie zespołem (bezpośrednio 7 osób, pośrednio: 150 osób):
• planowania pracy;
• motywowanie zespołu
• mapowanie kompetencji, coaching.
Działania na poziomie operacyjnym:
• zarządzanie procesami w zakładzie produkcyjnym w oparciu o efektywność ekonomiczną;
• zapewnienie prawidłowych warunków BHP;
• zarządzanie jakością – zgodnie ze standardami BRC, IFS, TESCO, FDA;
• efektywna współpraca z wszystkimi pionami firmy ;
• odpowiedzialność przed kontrolami urzędowymi.
• opracowanie, analiza i wdrożenie planów operacyjnych oraz nadzór nad ich terminową realizacją;
• konstruowanie budżetu, optymalizacja i zarządzanie centrami kosztów;
• inicjowanie działań optymalizujących procesy produkcyjne (wykorzystanie Lean Manufacturing);
• bezpośrednie raportowanie do Dyrektora Operacyjnego w randze członka Zarządu.
Zarządzanie zespołem (bezpośrednio 7 osób, pośrednio: 150 osób):
• planowania pracy;
• motywowanie zespołu
• mapowanie kompetencji, coaching.
Działania na poziomie operacyjnym:
• zarządzanie procesami w zakładzie produkcyjnym w oparciu o efektywność ekonomiczną;
• zapewnienie prawidłowych warunków BHP;
• zarządzanie jakością – zgodnie ze standardami BRC, IFS, TESCO, FDA;
• efektywna współpraca z wszystkimi pionami firmy ;
• odpowiedzialność przed kontrolami urzędowymi.
Lider Obszaru
• realizacja założonych planów produkcyjnych;
• zarządzanie podległym personelem (120 osób);
• rozliczanie produkcji: monitorowanie wskaźników wydajnościowych oraz podejmowanie działań mających na celu podnoszenie produktywności;
• zarządzanie budżetem wydziałowym (redukcja kosztów i strat);
• wprowadzanie usprawnień na obszarach produkcyjnych;
• organizacja produkcji zgodnie z systemami HACCP, BRC, IFS, oraz normami ISO 9001, ISO 22000;
• przygotowanie obszaru produkcyjnego do certyfikacji i utrzymania standardów BRC i IFS;
• wdrażanie narzędzi doskonalenia produkcji: Lean Manufacturing (5S, SMED, TMP, Kaizen).
• zarządzanie podległym personelem (120 osób);
• rozliczanie produkcji: monitorowanie wskaźników wydajnościowych oraz podejmowanie działań mających na celu podnoszenie produktywności;
• zarządzanie budżetem wydziałowym (redukcja kosztów i strat);
• wprowadzanie usprawnień na obszarach produkcyjnych;
• organizacja produkcji zgodnie z systemami HACCP, BRC, IFS, oraz normami ISO 9001, ISO 22000;
• przygotowanie obszaru produkcyjnego do certyfikacji i utrzymania standardów BRC i IFS;
• wdrażanie narzędzi doskonalenia produkcji: Lean Manufacturing (5S, SMED, TMP, Kaizen).
Kierownik produkcji
Zakład Przemysłu Cukierniczego IGA
- nadzór nad przebiegiem procesu produkcyjnego ze szczególnym uwzględnieniem: utrzymania standardów jakości wyrobów gotowych, planowanej wydajności linii oraz obsady stanowisk pracy, realizacja zadań produkcyjnych i terminów wykonania zamówień,
- zarządzanie działem produkcji zatrudniającym 80 pracowników (szkolenia i rozwój pracowników, system motywowania, zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy),
- rozliczanie produkcji, monitorowanie wydajności oraz podejmowanie działań mających na celu zwiększenie wydajności produkcji,
- prowadzenie działań ciągłej poprawy,
- kontrola bieżących kosztów produkcji i podejmowanie działań w kierunku ich minimalizacji,
- udział w zespole ds. HACCP, podejmowanie działań dotyczących modyfikacji dokumentacji HACCP, ISO 9000,
- przygotowanie zakładu do certyfikacji standardu BRC, utrzymanie powyższego standardu,
- współudział podczas projektowania i wdrażania nowych produktów,
- zarządzanie działem produkcji zatrudniającym 80 pracowników (szkolenia i rozwój pracowników, system motywowania, zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy),
- rozliczanie produkcji, monitorowanie wydajności oraz podejmowanie działań mających na celu zwiększenie wydajności produkcji,
- prowadzenie działań ciągłej poprawy,
- kontrola bieżących kosztów produkcji i podejmowanie działań w kierunku ich minimalizacji,
- udział w zespole ds. HACCP, podejmowanie działań dotyczących modyfikacji dokumentacji HACCP, ISO 9000,
- przygotowanie zakładu do certyfikacji standardu BRC, utrzymanie powyższego standardu,
- współudział podczas projektowania i wdrażania nowych produktów,
Szkolenia i kursy
02.2016 Zarządzanie zmianą Certes
05.2011 Finanse dla nie finansistów, HIGH5 Training Group
05.2010 Zarządzanie projektami, BOARD
04. i 09.2009 Szkolenia z cyklu Akademia Zarządzania Produkcją i Logistyką (ODTK): 1. Planowanie i zarządzanie produkcją zgodnie z MRP II, 2. Gra kierownicza symulacja przedsiębiorstwa produkcyjnego
6 - 7.11.2008 Szkolenia z zakresu zarządzania zespołem, komunikacji, motywowanie, asertywności, ocena okresowa pracowników, Coaching – The Door Training International
11.2007 Warsztaty szkoleniowe: „Praktikum Waffeln und Füllungen” Zentralfachschule der Deutschen Süβwarenwirtschaft
2003 -2005 Centrum Edukacji Nauczycielskiej i Doradztwa Zawodowego w Olsztynie, kurs pedagogiczny
Dodatkowe szkolenia:
• szkolenie: Nowoczesne wskaźniki monitorowania produkcji (OEE);
• znajomość Lean Manufacturing (5S, SMED, TMP, 5why, Kazein);
• szkolenie: poprawa produktywności na obszarach produkcyjnych;
• szkolenia w zakresie BHP dla kadry zarządzającej;
• warsztaty szkoleniowe z zakresu GHP, GMP, HACCP, ISO 9001, ISO 22000, BRC, IFS, standard TESCO
05.2011 Finanse dla nie finansistów, HIGH5 Training Group
05.2010 Zarządzanie projektami, BOARD
04. i 09.2009 Szkolenia z cyklu Akademia Zarządzania Produkcją i Logistyką (ODTK): 1. Planowanie i zarządzanie produkcją zgodnie z MRP II, 2. Gra kierownicza symulacja przedsiębiorstwa produkcyjnego
6 - 7.11.2008 Szkolenia z zakresu zarządzania zespołem, komunikacji, motywowanie, asertywności, ocena okresowa pracowników, Coaching – The Door Training International
11.2007 Warsztaty szkoleniowe: „Praktikum Waffeln und Füllungen” Zentralfachschule der Deutschen Süβwarenwirtschaft
2003 -2005 Centrum Edukacji Nauczycielskiej i Doradztwa Zawodowego w Olsztynie, kurs pedagogiczny
Dodatkowe szkolenia:
• szkolenie: Nowoczesne wskaźniki monitorowania produkcji (OEE);
• znajomość Lean Manufacturing (5S, SMED, TMP, 5why, Kazein);
• szkolenie: poprawa produktywności na obszarach produkcyjnych;
• szkolenia w zakresie BHP dla kadry zarządzającej;
• warsztaty szkoleniowe z zakresu GHP, GMP, HACCP, ISO 9001, ISO 22000, BRC, IFS, standard TESCO
Edukacja
Specjalizacje
BHP/Ochrona środowiska
Nadzór
Produkcja
Zarządzanie produkcją
Zarządzanie jakością
SHE/QA
Zainteresowania
książka, podróże
Organizacje
2011 - nadal - Stowarzyszenie Menedżerów Nowej Gospodarki przy Katedrze Teorii Zarządzania SGH,
•2003 -2006 - działalność w Studenckim Naukowym Kole Zarządzania Jakością
•2003 -2006 - działalność w Studenckim Naukowym Kole Zarządzania Jakością
Grupy
Politechnika Warszawska
Politechnika Warszawska jest najstarszą polską uczelnią techniczną. Od ponad 180 lat kształci kolejne pokolenia inżynierów, wnosząc istotny wkład w rozwój nauk technicznych.
Akademia Menedżerska Nowoczesna Praktyka Zarządzania Firmą IV edycja
Szkoła Główna Handlowa - Akademia Menedżerska - Nowoczesna Praktyka Zarządzania Firmą IV edycja
Auditorzy Systemów Zarządzania
Grupa osób związanych z auditowaniem Systemów Zarządzania takich jak ISO 9001, ISO 14001, PN-N/OHSAS 18001, ISO 27001, ISO/TS 16949, ISO 22000 (IFS, BRC), ISO 13485, ISO/IEC 17025, IRIS itp.
Biznes
"Aby skutecznie prowadzić biznes, człowiek musi mieć wyobraźnię.
Musi mieć wizję tego, do czego chce dojść"
Charles M. Schwab
Business Marketing
Marketing Sekrety. Social Media Marketing. Marketing wirusowy, marketing szeptany, event marketing, experiential marketing, guerilla marketing, marketing doświadczeń, content marketing.
Career coaching
Coach, Coaching = dla osób, które prowadzą lub będą prowadziły coaching, coaching kariery, jak również dla wszystkich tych, którzy uważają, że coaching jest pomocnym narzędziem w odkrywaniu i planowan
Change Management. Zarządzanie Zmianą.
Zmiana to projekt. Złożoność zmiany i otoczenia. Transformacje. Partycypacyjne zarządzanie. Wsparcie, praca grupowa,facylitacja. Zaangażowanie interesariuszy, opór przed zamianami, od czego zależy suk
Coaching. Praktyka oparta na dowodach. Coaching EBP
Poznaj rzeczywiście skuteczne metody doskonalenia własnych kompetencji
Coaching Warszawa
Informacje o spotkaniach i wydarzeniach związanych z bezpłatnymi spotkaniami Warszawskiej Coaching Support Group. Więcej o spotkaniach także na www.csg.waw.pl