Mieczyslaw Ratajczyk

Bau-form szalunki i rusztowania sprzedaż i wynajem
Gdańsk, pomorskie

Umiejętności

Zarządzanie zespołem negocjacje handlowe Umiejętności komunikacyjne Motywowanie zespołu motywacja siebie jak i współpracowników konsekwencja w działaniu i dążeniu do celu zdolność logicznego myślenia, analizy i syntezy różnych danych, odpowiedzialność, rzetelność i konsekwencja w działaniu organizacja pracy własnej oraz zespołu dzielenie się wiedzą,doświadczeniem i umiejętnościami

Języki

angielski
dobry

Doświadczenie zawodowe

Logo
Regionalny przedstawiciel handlowy
Bau-form Sp. Z.o.o, Sp.k
- obsługa istniejącej sieci dystrybucji i zdobywanie nowych klientów
- realizacja planów sprzedaży w wyznaczonym regionie
- budowanie długoterminowych relacji z klientem
- doradztwo techniczno-handlowe,
- aktywne monitorowanie rynku nowych i wtórnych inwestycji w regionie,
- pozyskiwanie nowych klientów: generalnych wykonawców, developerów,
- przygotowywanie ofert handlowych,
- monitorowanie lokalnego rynku i działań konkurencji;
- raportowanie wyników swojej działalności;
HAVET Hotel Resort & Spa Dźwirzyno
Quality manager obiektu, dyrektor gastronomii,
szkolenia całego personelu gastronomicznego, ajny audyt
Forever Living Products
manager (B2B, B2C)
• pozyskiwanie kontraktów na polskim rynku
• przygotowanie ofert i analiz dla klientów
• prowadzenie szkoleń dla pracowników
Logo
manager gastronomii (projekt)
Zespół Pałacowy Galiny
• ustalanie i zwiększenie standardów w całym obiekcie,
• ulepszenia komunikacji między działowej,
• pomoc w zarządzaniu,
• sporządzanie sprawozdań,
• współpraca z innym jednostkami organizacj
Logo
Manager
TAS - takny audyt
• ustalanie wysokich standardów obsługi i utrzymywanie ich – Opus restaurants, hotel Sheraton, Zespół Pałacowy Galiny, Forever living, Havet Hotel
Sheraton Sopot Hotel, Conference Center & Spa
InAzia manager
(Kontrakt na otworzenie restauracji InAzia i wyszkolenie personelu)
• przygotowanie i prowadzenie spotkań kierowników działów,
• szkolenie obsługi na comiesięcznych spotkaniach działów,
• szkolenie personelu umożliwiające awans zawodowy
• sporządzanie sprawozdań z cotygodniowych rozmów z pracownikami
dotyczących ich zaangażowania i osiągniętych wyników
Logo
kierownik restauracji quality manager
Hotel Du Vin Birmingham
• realizacja zaplanowanego budżetu,
• wzrost sukcesów podczas pierwszego roku kierowania
• organizowanie comiesięcznych sesji szkoleniowych, prowadzonych
przez dostawców, dotyczących żywności i napojów,
• przeprowadzanie szkoleń
• prowadzenie comiesięcznych spotkań działowych,
• przygotowanie pracowników do awansu zawodowego
Logo
Project Manager
M&M Distribution PL
• opracowanie i wprowadzenie planu sprzedaży hurtowej polskich wędlin i nabiału w Wielkiej
Brytanii, w okręgu Birmingham,
• nawiązywanie i utrzymywanie kontaktów z odbiorcami,
• organizowanie prezentacji towarów,
• zarządzanie działem eksportu, logistyki.
Logo
Asystent Kierownika Restauracji
Hotel Du Vin, Birmingham
Logo
Kierownik sali
Hotel Du Vin, Birmingham
Logo
zastępca kierownika baru i restauracji
Willerby Manor Hotel Yorkshire
Logo
Kelner
leTalbooth restaurant Colchester, Essex
Logo
demi chef de partie
Milsoms Hotel Colchester, Essex
Logo
Barman
Lakitira resort Kos

Szkolenia i kursy

dyplom The International Institute of Hotel Management, Catering Industry and Tourism and the European Academy of Hotel Management and Catering Industry
• szkolenia trenerów
• kurs w dziedzinie zarządzania hotelem
• kurs w dziedzinie dozorowania prac pokojowych
• znajomość obsługi komputera, w tym pakietu Microsoft Office

Specjalizacje

Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Hotelarstwo