Wypowiedzi
-
Witam
Zgodnie z sugestiami rozstaje utworzone miejsce gdzie można dodawać informacje odnośnie szkoleń, targów, wydarzeń.
Umieszczone gdzie indziej tematy będą kasowane.
PozdrawiamMieczysław Obiedziński edytował(a) ten post dnia 21.08.08 o godzinie 10:15 -
Szanowni Państwo,
Zapraszam do zapoznania się z szkoleniami otwartymi firmy TÜV SÜD Polska na Wrzesień-Grudzień 2011
Dokładne terminy oraz lokalizacje szkoleń znajdą Państwo w
KALENDARZU SZKOLEŃ 2011
Szkolenia realizowane są w Warszawie, Poznaniu oraz Chorzowie.
W szczególności polecam szkolenia:
System zarządzania jakością ISO 9001:2008
Pełnomocnika systemu zarządzania jakością ISO 9001:2008
Auditor wewnętrzny SZJ ISO 9001:2008
Doskonalenie pracy Pełnomocnika SZJ ISO 9001:2008
Pełnomocnik Zintegrowanego Systemu Zarządzania
Auditor wewnętrzny Zintegrowanego Systemu Zarządzania
Auditor przemysłu spożywczego ISO 9001,FSSC 22000, IFS, BRC
To tylko część naszych propozycji. Wszystkie realizowane szkolenia znajdą Państwo na STRONIE INTERNETOWEJ
Nasze szkolenia - Twoja wartość
-małe grupy szkoleniowe;
-doświadczeni trenerzy, auditorzy i praktycy;
-duża liczna ćwiczeń pozwalających doskonalić umiejętności;
-korzystne warunki cenowe i rabaty;
-szkolenia zamknięte dopasowane indywidualnie do wymagań klienta;
-kompleksowa oferta szkoleniowa.
Każde szkolenie może być realizowane w też w formie zamkniętego, z uwzględnieniem Państwa wymagań i specyfiki branży.
Zapraszam do udziału w szkoleniach.
Pozdrawiam
Mieczysław ObiedzińskiMieczysław Obiedziński edytował(a) ten post dnia 23.08.11 o godzinie 22:07 -
O kurczę...
Widzę że to było 3 dni temu dostępne, znikneło...
Cóż ale tutaj znajdziecie ISO 19011:2002 jako "materiał szkoleniowy"
http://www.scw.co.th/download/ISO19011.pdf -
Witam
Proponuje wpisać w google "iso 19011:2002 pdf"
Trzeci wynik to ISO 19011:2002 w formie pdf do ściągniecia. W wersji EN.
PozdrawiamMieczysław Obiedziński edytował(a) ten post dnia 19.08.08 o godzinie 13:49 -
Linda Stróżyńska:
Może np o możliwości poszerzania wiedzy przez ludzi zajmujących się systemem HACCP?Jakie są dostępne szkolenia, gdzie, ile kosztują, w jakich firmach jest możliwość odbycia praktyk itd.
Dzięki... coś spróbuje stworzyć.
Mówisz i masz ;-)))Mieczysław Obiedziński edytował(a) ten post dnia 21.08.08 o godzinie 20:14 -
Witam
Szukam szkoleń w zakresie ISO 9001, ISO 14001... ogólnie w zakresie systemów zarządzania
Pozdrawiam
Mieczysław Obiedziński -
Gratuluje finezji i spokoju...
Ciekaw jestem jaka była reakcja innych uczetników?
dziwienie, rozbawienie, zakłopotanie?
Pozdrawiam
P.S. Nie ma co się wstydzić. Szkolenie to nie rozmowa z Błękintą linią ;-)) -
Witam,
Miałem na wiosne szkolenie, w którym grupa nie miała nawet postawowej wiedzy o omowianym temacie.(Szkolenia z ISO 9001). Więc tak naprawdę w trakcje szkolenia trzeba było zmienić program,tak aby końcowy efekt szkolenia był osiągniety (Pełnomocnik ISO 9001), czyli osoba miała umiejętności do pracy w zarządzania tym systemiem.
Uczetnicy zapisując się na szkolenie przeceniają swoją wiedze ( albo ich pracodawca).
Cóż program-programem, natomiast trzeba dostosować się do też do grupy.
Jeżeli odstaje osoba/kilka osób (z reguły słaby ciągnie do słabego) od reszty grupy, pracuje z nimi dodatkowo, trochę wiecej czasu mi poświęcam np. praca wieczorna, dodatkowe materiały do przeczytania, dodatkowe rozmowy podczas przerw).
Jeżeli nic nie daje skutku... no cóż walczyć trzeba i robić najlepiej jak się pofrafi.
Pozdrawiam
MietekMieczysław Obiedziński edytował(a) ten post dnia 13.08.08 o godzinie 16:43 -
Zarządzanie jakością Teoria i praktykazarzadzanie jakoscia teoria i praktyka Hamrol Adam, Mantura Władysław
Po prostu jakość. Podręcznik zarządzania jakością.
Myszewski Jan M. -
A czy to w ogólne ma znaczenie?
-
Witam,
Chciałem zaprosić do grupy dyskucyjnej ISO 22000, wszystkich zainteresowanych normą ISO 22000 do szerokiej dyskusji na jej temat, wdrażania oraz podzielenia się doświadczeniami w zakresie bezpieczeństwa żywności.
http://www.goldenline.pl/grupa/iso-22000
Pozdrawiam -
Czy ktoś posiada?
-
-nieprzystosowanie planu do specyfiki przedsiębiorstwa.
-powielanie "gotowych planów".
-brak wiedzy i przeszkolenia u pracowników produkcyjnych
-źle przeprowadzona analiza zagrożeń i wyznaczenie CCP
Pozdrawiam
Mieczysław Obiedziński -
Chodziło mi przede wszystkim o jaki sposób jest prowadzona komunikacja w firmie np.:
1)Określona informacja wysyłania jest za pomoca klucza( osób do których ma trafić informacja)
2)Regularne spotkania działowe(raz w tygodniu) i firmowe (1-2 w miesiącu) w omówienia bieżących problemów
3) tablice informacyjne dla pracowników
Ostatnio byłem w jednej w większych fabryk słodyczy, gdzie na ścianach są wystawiane informacje dotyczące biezących spraw(spotkania integracyjne, kto odszedł, kto przyszedł, badania lekarskie i inne), informacje dotyczące sytuacji firmy( Przychody, sprzedaż, rozwój, ochrona środowiska i inne), działalność kół jakości, grupy 5S, Grupy Kaizen, Polityka firmy.
4)Dodatkowo biuletyn wewnętrzny odnośnie zmian i działań kierownictwa.
Podrawiam
Mieczysław ObiedzińskiMieczysław Obiedziński edytował(a) ten post dnia 13.08.08 o godzinie 12:00 -
Tutaj znajdziecie ciekawe informacje odnośnie Alergenów
http://www.foodallergens.info/PL/consumers/default.html
http://www.alergia-pokarmowa.med.pl/lek_wykl_zapobiega...
http://www.vegamedica.pl/_pdf/skladniki_pokarmowe_jako...
Pozdrawiam -
Witam Szanownych Członków Grupy ISO 22000
Chciałbym na wstępnie podziękować osobom, które uczetniczą w dyskusjach i ożywiają to forum.
Chciałbym dowiedzieć się o jakich temach chwiliby Panśtwo dyskutować w jakim klierunku kształtować nasze forum.
Czekam cenne uwagi
Pozdrawiam
Mieczysław Marek Obiedziński -
Aby mieć możliwość przeczytania tego posta musisz być członkiem grupy Technolodzy Żywności
-
Witam
Produkty Dawtony ( przetwory owocowo-warzywne)
Pozdrawiam
Mietek -
Witam
W jaki sposób rozwiązana jest w waszych organizacjach komunikacja wewnętrzna? -
Przewodniki GMP/GHP zatwierdzone przez GIS
http://www.gis.gov.pl/pdf/faq/haccp_przewodniki.pdf
HACCP (poradnik wydany przez GIS)
http://www.gis.gov.pl/pdf/dhzzipu/broszura.pdf