Umiejętności
Zarządzanie zespołem
szkolenia
zarządzanie jakością
Znajomość prawa farmaceutycznego i zasad GMP
Znajomość Prawa Żywnościowego i Bezpieczeństwa Żywności
BRC Global Standard For Food Safety
IFS International Food Standard
GHP, GMP, HACCP, ISO 17025, ISO 9001, ISO 22000
dobra praktyka dystrybucji GDP
FSSC 22000
GMP+
znakowanie żywności
audyty jakości
FAMI-QS
food defence
ISO 29990
Języki
angielski
biegły
włoski
podstawowy
Doświadczenie zawodowe
Dyrektor Operacyjny
zarządzanie operacyjne, koordynacja procesów biznesowych w firmie,
współtworzenie i wdrażanie strategii,
współpraca z zarządem w ramach wdrażania celów i ich realizacji,
usprawnianie wewnętrznych procesów w firmie,
reprezentowanie firmy na zewnątrz;
koordynacja rekrutacji nowych pracowników;
prowadzenie auditów certyfikujących ISO 9001, HACCP, ISO 22000, FSSC 22000, BRC Food v7, BRC Packaging v5, BRC Agents&Brokers v1, FAMI-QS v7, GMP+ B4;
powoływanie nowych auditorów w ramach posiadanych kwalifikacji ( Ewaluator, Trener auditorów).
współtworzenie i wdrażanie strategii,
współpraca z zarządem w ramach wdrażania celów i ich realizacji,
usprawnianie wewnętrznych procesów w firmie,
reprezentowanie firmy na zewnątrz;
koordynacja rekrutacji nowych pracowników;
prowadzenie auditów certyfikujących ISO 9001, HACCP, ISO 22000, FSSC 22000, BRC Food v7, BRC Packaging v5, BRC Agents&Brokers v1, FAMI-QS v7, GMP+ B4;
powoływanie nowych auditorów w ramach posiadanych kwalifikacji ( Ewaluator, Trener auditorów).
Wykładowca
Studia podyplomowe "Bezpieczeństwo w Łańcuchu Żywnościowym"
Prowadzenie wykładów i warsztatów z zakresu:
-zagrożenia fizyczne żywności
-dobrych Praktyk (GMP/GHP/GLP/GVP/GAP)
-system HACCP
-identyfikowalność w przemyśle spożywczym
-system zarządzania w łańcuchu żywnnościowych ISO 22000
-auditowanie zgodnie z ISO 19011
Prowadzenie wykładów i warsztatów z zakresu:
-zagrożenia fizyczne żywności
-dobrych Praktyk (GMP/GHP/GLP/GVP/GAP)
-system HACCP
-identyfikowalność w przemyśle spożywczym
-system zarządzania w łańcuchu żywnnościowych ISO 22000
-auditowanie zgodnie z ISO 19011
Auditor wiodący TÜV, Manager TÜV SÜD Akademia oraz Food Business Service
Prowadzenie auditów certyfikujących w zakresie standardów ISO 9001, HACCP, ISO 22000, FSSC 22000 ( żywność, opakowania), BRC Food v7, BRC Packaging v5, FAMI-QS, GMP+.
-Organizacja pracy działów;
-Zarządzanie i dobór kadry (Trenerzy, Auditorzy);
-Nadzór merytoryczny na szkoleniami i projektami;
-Prowadzenie szkoleń i wykładów z zakresu:
-ISO 9001, ISO 14001, OHSAS/PN 18001, ISO 29990, ISO 50001, ISO 27001,
-HACCP, ISO 22000, GMP+, FAMI-QS,
-IFS Food v6, BRC Food v6, IFS Logistic v2, BRC IoP v4,
-Prawo żywnościowe i paszowe ( higiena, znakowanie, deklaracje zgodności, dodatki paszowe),
-Współpraca z instytucjami i uczelniami wyższymi;
-Prowadzenie auditów dostawców, identyfikowalności.
-Organizacja pracy działów;
-Zarządzanie i dobór kadry (Trenerzy, Auditorzy);
-Nadzór merytoryczny na szkoleniami i projektami;
-Prowadzenie szkoleń i wykładów z zakresu:
-ISO 9001, ISO 14001, OHSAS/PN 18001, ISO 29990, ISO 50001, ISO 27001,
-HACCP, ISO 22000, GMP+, FAMI-QS,
-IFS Food v6, BRC Food v6, IFS Logistic v2, BRC IoP v4,
-Prawo żywnościowe i paszowe ( higiena, znakowanie, deklaracje zgodności, dodatki paszowe),
-Współpraca z instytucjami i uczelniami wyższymi;
-Prowadzenie auditów dostawców, identyfikowalności.
Szkolenia i kursy
-Systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności Podobieństwa i różnice ISO 22000, IFS, BRC, TUV Rheinland Polska X 2009
-Doskonalenie systemu zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy w oparciu o wymagania nowej normy OHSAS 18001:2007 II 2009,
-Seminarium dotyczące ISO 22000,TUV Rheinland Polska V 2008
-Wymagania ISO 22000, DNV V 2008
-Szkolenie wymagania i intepretacja ISO 14001:2004 TUV SUD Polska V 2008
-Standard GlobalGAP TUV SUD Polska IV 2008
-Pełnomocnik ISO 9001:2000 XI 2007
-Szkolenie Auditor wiodący systemu ISO 9001 BSI Management Service VI 2007
-Szkolenie Auditor wewnętrzny systemu ISO 22000 BSI Management Service VI 2007
-Szkolenie z oceny sensorycznej żywności IV 2006
-Szkolenie z zastosowania barwników i aromatów w procesie technologicznym- warszaty praktyczne WILD Berlin IX 2005
-Szkolenie Audytor wewnętrzny systemu HACCP SGS Polska XI 2003
-szkolenie z zakresu systemu HACCP, SGGW 2002
-Doskonalenie systemu zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy w oparciu o wymagania nowej normy OHSAS 18001:2007 II 2009,
-Seminarium dotyczące ISO 22000,TUV Rheinland Polska V 2008
-Wymagania ISO 22000, DNV V 2008
-Szkolenie wymagania i intepretacja ISO 14001:2004 TUV SUD Polska V 2008
-Standard GlobalGAP TUV SUD Polska IV 2008
-Pełnomocnik ISO 9001:2000 XI 2007
-Szkolenie Auditor wiodący systemu ISO 9001 BSI Management Service VI 2007
-Szkolenie Auditor wewnętrzny systemu ISO 22000 BSI Management Service VI 2007
-Szkolenie z oceny sensorycznej żywności IV 2006
-Szkolenie z zastosowania barwników i aromatów w procesie technologicznym- warszaty praktyczne WILD Berlin IX 2005
-Szkolenie Audytor wewnętrzny systemu HACCP SGS Polska XI 2003
-szkolenie z zakresu systemu HACCP, SGGW 2002
Edukacja
Specjalizacje
Edukacja/Szkolenia
Uczelnie
Zainteresowania
Modelarstwo Redukcyjne,historia II wojny światowej,kuchnia włoska
Inne
-prawo jazdy B
-znajomość obsługi komputera, pakiet office, program Optima.
-znajomość obsługi komputera, pakiet office, program Optima.
Grupy
sggw
SGGW to jedna z najstarszych polskich uczelni. Zawsze wysoko w rankingach. Otrzymała tytuł „Najbardziej innowacyjnej i kreatywnej uczelni w Polsce”.
ABY POMÓC W 48 GODZIN
Grupa ta ma na celu umożliwienie jej uczestnikom szybkie reagowanie na wzajemne potrzeby, nie tylko w wydaniu biznesowym. W założeniu skierowana do jak najszerszego ogrona osób, gdyż nigdy nie
agroturystyka, rolnictwo ekologiczne
organizacja, rozwój i promocja turystyki wiejskiej; popularyzacja rolnictwa ekologicznego
Auditorzy Systemów Zarządzania
Grupa osób związanych z auditowaniem Systemów Zarządzania takich jak ISO 9001, ISO 14001, PN-N/OHSAS 18001, ISO 27001, ISO/TS 16949, ISO 22000 (IFS, BRC), ISO 13485, ISO/IEC 17025, IRIS itp.
audyt
Audyt wewnętrzny i zewnętrzny, audyt wykorzystania środków UE, egzaminy i certyfikaty w audycie.
Baza najlepszych firm szkoleniowych
Lista najlepszych i renomowanych firm szkoleniowych, doradczych, HR i konsultingowych.
Tu można dyskutować i zareklamować swoje usługi oraz ofertę. Grupa otwarta dla tych co szkolą i tych co chcą się
Bezpieczeństwo i Ochrona Zakładów Przemysłowych
Grupa zrzeszająca osoby związane z zapewnieniem bezpieczeństwa mienia Obiektów Przemysłowych.
Coaching. Praktyka oparta na dowodach. Coaching EBP
Poznaj rzeczywiście skuteczne metody doskonalenia własnych kompetencji
Darmowe ebooki
Będąc członkiem tej grupy, będziesz otrzymywać informacje o pojawiających się darmowych e-bookach i audiobookach.