Mieczysław Obiedziński

Dyrektor operacyjny, Auditor wiodący TÜV SÜD MS
Warszawa, mazowieckie

Umiejętności

Zarządzanie zespołem szkolenia zarządzanie jakością Znajomość prawa farmaceutycznego i zasad GMP Znajomość Prawa Żywnościowego i Bezpieczeństwa Żywności BRC Global Standard For Food Safety IFS International Food Standard GHP, GMP, HACCP, ISO 17025, ISO 9001, ISO 22000 dobra praktyka dystrybucji GDP FSSC 22000 GMP+ znakowanie żywności audyty jakości FAMI-QS food defence ISO 29990

Języki

angielski
biegły
włoski
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

TUV SUD Polska
Dyrektor Operacyjny
zarządzanie operacyjne, koordynacja procesów biznesowych w firmie,
współtworzenie i wdrażanie strategii,
współpraca z zarządem w ramach wdrażania celów i ich realizacji,
usprawnianie wewnętrznych procesów w firmie,
reprezentowanie firmy na zewnątrz;
koordynacja rekrutacji nowych pracowników;
prowadzenie auditów certyfikujących ISO 9001, HACCP, ISO 22000, FSSC 22000, BRC Food v7, BRC Packaging v5, BRC Agents&Brokers v1, FAMI-QS v7, GMP+ B4;
powoływanie nowych auditorów w ramach posiadanych kwalifikacji ( Ewaluator, Trener auditorów).
SGGW
Wykładowca
Studia podyplomowe "Bezpieczeństwo w Łańcuchu Żywnościowym"

Prowadzenie wykładów i warsztatów z zakresu:
-zagrożenia fizyczne żywności
-dobrych Praktyk (GMP/GHP/GLP/GVP/GAP)
-system HACCP
-identyfikowalność w przemyśle spożywczym
-system zarządzania w łańcuchu żywnnościowych ISO 22000
-auditowanie zgodnie z ISO 19011
TUV SUD Polska
Auditor wiodący TÜV, Manager TÜV SÜD Akademia oraz Food Business Service
Prowadzenie auditów certyfikujących w zakresie standardów ISO 9001, HACCP, ISO 22000, FSSC 22000 ( żywność, opakowania), BRC Food v7, BRC Packaging v5, FAMI-QS, GMP+.
-Organizacja pracy działów;
-Zarządzanie i dobór kadry (Trenerzy, Auditorzy);
-Nadzór merytoryczny na szkoleniami i projektami;
-Prowadzenie szkoleń i wykładów z zakresu:
-ISO 9001, ISO 14001, OHSAS/PN 18001, ISO 29990, ISO 50001, ISO 27001,
-HACCP, ISO 22000, GMP+, FAMI-QS,
-IFS Food v6, BRC Food v6, IFS Logistic v2, BRC IoP v4,
-Prawo żywnościowe i paszowe ( higiena, znakowanie, deklaracje zgodności, dodatki paszowe),
-Współpraca z instytucjami i uczelniami wyższymi;
-Prowadzenie auditów dostawców, identyfikowalności.

Szkolenia i kursy

-Systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności Podobieństwa i różnice ISO 22000, IFS, BRC, TUV Rheinland Polska X 2009
-Doskonalenie systemu zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy w oparciu o wymagania nowej normy OHSAS 18001:2007 II 2009,
-Seminarium dotyczące ISO 22000,TUV Rheinland Polska V 2008
-Wymagania ISO 22000, DNV V 2008
-Szkolenie wymagania i intepretacja ISO 14001:2004 TUV SUD Polska V 2008
-Standard GlobalGAP TUV SUD Polska IV 2008
-Pełnomocnik ISO 9001:2000 XI 2007
-Szkolenie Auditor wiodący systemu ISO 9001 BSI Management Service VI 2007
-Szkolenie Auditor wewnętrzny systemu ISO 22000 BSI Management Service VI 2007
-Szkolenie z oceny sensorycznej żywności IV 2006
-Szkolenie z zastosowania barwników i aromatów w procesie technologicznym- warszaty praktyczne WILD Berlin IX 2005
-Szkolenie Audytor wewnętrzny systemu HACCP SGS Polska XI 2003
-szkolenie z zakresu systemu HACCP, SGGW 2002

Edukacja

Logo
Wydział Technologii Żywności, magisterskie
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

Specjalizacje

Edukacja/Szkolenia
Uczelnie

Zainteresowania

Modelarstwo Redukcyjne,historia II wojny światowej,kuchnia włoska

Inne

-prawo jazdy B
-znajomość obsługi komputera, pakiet office, program Optima.

Grupy

398 wszystkich wypowiedzi
26 plusów
sggw
sggw
SGGW to jedna z najstarszych polskich uczelni. Zawsze wysoko w rankingach. Otrzymała tytuł „Najbardziej innowacyjnej i kreatywnej uczelni w Polsce”.
ABCszkolenia
ABCszkolenia
Grupa skupia wszystkich związanych z branżą szkoleniową oraz ich organizowaniem.
ABY POMÓC W 48 GODZIN
ABY POMÓC W 48 GODZIN
Grupa ta ma na celu umożliwienie jej uczestnikom szybkie reagowanie na wzajemne potrzeby, nie tylko w wydaniu biznesowym. W założeniu skierowana do jak najszerszego ogrona osób, gdyż nigdy nie
agroturystyka, rolnictwo ekologiczne
agroturystyka, rolnictwo ekologiczne
organizacja, rozwój i promocja turystyki wiejskiej; popularyzacja rolnictwa ekologicznego
Auditorzy Systemów Zarządzania
Auditorzy Systemów Zarządzania
Grupa osób związanych z auditowaniem Systemów Zarządzania takich jak ISO 9001, ISO 14001, PN-N/OHSAS 18001, ISO 27001, ISO/TS 16949, ISO 22000 (IFS, BRC), ISO 13485, ISO/IEC 17025, IRIS itp.
audyt
audyt
Audyt wewnętrzny i zewnętrzny, audyt wykorzystania środków UE, egzaminy i certyfikaty w audycie.
Baza najlepszych firm szkoleniowych
Baza najlepszych firm szkoleniowych
Lista najlepszych i renomowanych firm szkoleniowych, doradczych, HR i konsultingowych. Tu można dyskutować i zareklamować swoje usługi oraz ofertę. Grupa otwarta dla tych co szkolą i tych co chcą się
Bezpieczeństwo i Ochrona Zakładów Przemysłowych
Bezpieczeństwo i Ochrona Zakładów Przemysłowych
Grupa zrzeszająca osoby związane z zapewnieniem bezpieczeństwa mienia Obiektów Przemysłowych.
BHP, PPOŻ., PP, ZB;
BHP, PPOŻ., PP, ZB;
Społecznościowa grupa dyskusyjna o tematyce: BHP, PPOŻ., PP, ZB;
Chemia żywności
Chemia żywności
Chcemy wiedzieć co jemy, co wdychamy i co nas truje! Dla świadomych rzeczywistości.
Coaching. Praktyka oparta na dowodach. Coaching EBP
Coaching. Praktyka oparta na dowodach. Coaching EBP
Poznaj rzeczywiście skuteczne metody doskonalenia własnych kompetencji
Darmowe ebooki
Darmowe ebooki
Będąc członkiem tej grupy, będziesz otrzymywać informacje o pojawiających się darmowych e-bookach i audiobookach.