Umiejętności
Audyty bezpieczeństwa
Negocjacje
zarządzanie zmianą
Zarządzanie zespołem
pakiet MS Office
Negocjacje kontraktu
Obsługa klienta
Obsługa reklamacji
inwentaryzacja
Łatwość nawiązywania kontaktów interpersonalnych
Komunikatywność i łatwość nawiązywania kontaktów międzyludzkich
Znajomość systemu HACCP w tym GMP i GHP
Kontrola kosztów
umiejętność planowania, dobra organizacja pracy swojej jak i podwładnych
audyty jakości
tworzenie procedur wewnętrznych firmy
projektowanie budżetów i ich realizacja
rekrutacja pracowników i franczyzobiorców
Języki
angielski
podstawowy
Doświadczenie zawodowe
![Da Grasso](https://resize.goldenline.io/1/display/resize?url=https%3A%2F%2Fstatic.goldenline.pl%2Ffirm_logo%2F008%2Ffirm_3848_80ad62_big.jpg&width=40&height=40&key=d4088ba7a08d4f8fb8c38f03db3949e5)
Kierownik Działu Franczyzy
Odpowiedzialność za rozwój firmy, nadzór nad siecią prawie 200-stu placówek (jedna własna, reszta franczyzowe) i umacnianie siły marki. Zarządzanie kilkuosobowym działem franczyzy odpowiedzialnym za obsługę franczyzobiorców i otwieranie kolejnych lokali w sieci. W ramach działu kierowanie grupą Opiekunów franczyzobiorców, odwiedzających pizzerie na terenie całej Polski. W ramach obowiązków administracyjnych uporządkowanie 20-letniej dokumentacji franczyzowej, stworzenie procedur wewnątrz działowych, takich jak otwarcie nowego lokalu, zmiany ofert w lokalach franczyzobiorców, a także współtworzenie nowych procedur firmowych. Zbudowanie od podstaw działu szkoleń, kreowanie, organizowanie i wdrażanie akcji marketingowych ogólnopolskich i lokalnych.
![VACO Sp. z o.o.](https://resize.goldenline.io/1/display/resize?url=https%3A%2F%2Fstatic.goldenline.pl%2Ffirm_logo%2F052%2Ffirm_22196_a43f50_big.jpg&width=40&height=40&key=d4088ba7a08d4f8fb8c38f03db3949e5)
Dyrektor Regionu Płn-Wsch
Zarządzanie warszawskim biurem firmy, odpowiedzialnym za obsługę klientów w rejonie Polski północno-wschodniej (3,5 tys. obiektów). Kierowanie asystentkami wspierającymi prowadzenie biura i kilkunastoma technikami wykonującymi cykliczne usługi zabezpieczenia obiektów przed szkodnikami oraz podejmującymi działania interwencyjne. Nadzorowanie jakości wykonania usług i rzetelności wykonanej dokumentacji. Ponadto bezpośredni kontakt z przedstawicielami zabezpieczanych firm, w celu budowania relacji i rozszerzania zakresu usług. Samodzielne przygotowywanie dokumentacji do przetargów i zapytań ofertowych na obsługiwanym terenie.
![Logo](https://resize.goldenline.io/1/display/resize?url=https%3A%2F%2Fstatic.goldenline.pl%2Ffirm_logo_big.jpg&width=40&height=40&key=d4088ba7a08d4f8fb8c38f03db3949e5)
Dyrektor Zarządzający
Polska Grupa Gospodarki Odpadami Ekogal-Ekopur SA
Całkowita odpowiedzialność i zarządzanie spółką zatrudniającą 50 osób (35 w dwóch zakładach produkcyjnych) zajmującą się przetwarzaniem i utylizacją odbieranych od klientów odpadów przemysłowych. W ramach skutecznego przetwarzania odpadów - produkcja wysokoenergetycznych paliw przeznaczonych do współspalania z węglem w cementowniach i ciepłowniach. Bezpośredni nadzór nad Kierownikiem Produkcji i Kierownikiem Działu Handlowego, którego Przedstawiciele handlowi obsługiwali stałych klientów i pozyskiwali nowych. Przeprowadzenie reorganizacji, w wyniku której zamknięty został nierentowny oddział produkcyjny. Wyprowadzenie niezyskownej od 5 lat firmy, na zysk operacyjny na koniec 2012r. Zaplanowanie i realizacja dalszego rozwoju firmy poprzez zapewnienie wsparcia z funduszy unijnych na rozbudowanie i unowocześnienie zakładu produkcyjnego - wynajęcie dodatkowej powierzchni produkcyjno-magazynowej i kilkukrotne zwiększenie mocy produkcyjnych poprzez zakupienie nowoczesnego sprzętu.
![multikino](https://resize.goldenline.io/1/display/resize?url=https%3A%2F%2Fstatic.goldenline.pl%2Ffirm_logo%2F057%2Ffirm_256569_903216_big.jpg&width=40&height=40&key=d4088ba7a08d4f8fb8c38f03db3949e5)
Dyrektor Regionalny
Nadzorowanie pracy oddziałów firmy (5 multipleksów kinowych) w przydzielonym regionie. Do moich kluczowych obowiązków należało dbanie o realizowanie założeń budżetowych. Planowanie wraz z podległymi Dyrektorami Kin lokalnych akcji marketingowych, premier, itp. W ramach kontroli sprawdzanie realizacji standardów obsługi klienta, wyników inwentaryzacji oraz rzetelności raportów napływających z obiektów. Ponadto przygotowywałem ścieżki rozwoju podległych menadżerów (łącznie do 25 osób), a także przeprowadzałem okresową ocenę pracy.
Jednym z głównych dodatkowych działań, było przeprowadzenie reorganizacji związanej z połączeniem się firm Silver Screen i Multikino w jedną całość – ujednolicenie istniejących standardów i procedur w obu firmach oraz stworzenie nowych.
Jednym z głównych dodatkowych działań, było przeprowadzenie reorganizacji związanej z połączeniem się firm Silver Screen i Multikino w jedną całość – ujednolicenie istniejących standardów i procedur w obu firmach oraz stworzenie nowych.
![Silver Screen](https://resize.goldenline.io/1/display/resize?url=https%3A%2F%2Fstatic.goldenline.pl%2Ffirm_logo_big.jpg&width=40&height=40&key=d4088ba7a08d4f8fb8c38f03db3949e5)
Kierownik Kina
Zarządzanie oddziałem firmy – multipleksem kinowym. W ramach obiektu (4,5 tys. m2) prowadziłem 10-salowe kino mieszczące się na 4 poziomach budynku, dwa punkty sprzedaży Snack bar, kawiarnia, bar z alkoholem, a w pewnych okresie także kawiarenka internetowa oraz wypożyczalnia płyt DVD z dowozem do domu na terenie Łodzi. Obiektem zarządzałem początkowo jako zastępca kierownika, później jako samodzielny kierownik od czasu otwierania obiektu dla klientów w styczniu 2001r., aż do połączenia się firmy z Multikinem. Do moich obowiązków należało: planowanie budżetu i jego realizacja, układanie repertuaru kina, nadzór na inwentaryzacją, rekrutacja załogi (do 130 osób) i menadżerów, zarządzanie obiektem poprzez Kierowników zmian, dbanie o szkolenia pracowników, jakość obsługi klienta i organizację imprez dodatkowych, takich jak wynajem sal, premiery, itp.
![McDonald's Polska](https://resize.goldenline.io/1/display/resize?url=https%3A%2F%2Fstatic.goldenline.pl%2Ffirm_logo%2F103%2Ffirm_296935_0902e1_big.jpg&width=40&height=40&key=d4088ba7a08d4f8fb8c38f03db3949e5)
Kierownik Restauracji
Przez 5 lat pracy awansowałem przez wszystkie po kolei stanowiska w strukturze: pracownik restauracji, instruktor, swing manager, asystent kierownika i wreszcie kierownik. Zarządzałem restauracjami zatrudniającymi 25-50 pracowników. Do moich głównych obowiązków należało dbanie, by placówka pracowała zgodnie ze standardami firmy. Ponadto budżetowałem kosztów i odpowiadałem za ich realizację. Rekrutowałem pracowników, prowadziłem szkolenia, przeprowadzałem kontrole jakości, inwentaryzację, kalibrowanie sprzętu w swojej restauracji i w całym regionie, realizowałem ogólnopolskie akcje marketingowe, dbałem o czystość i standard obsługi. Przeprowadzałem okresowe oceny pracy pracowników i menadżerów oraz planowałem ich ścieżki kariery w strukturach firmy.
Szkolenia i kursy
prawo jazdy - kategorii B, od 02.1993 r.
Edukacja
Specjalizacje
Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Katering/Restauracje/Gastronomia
Human Resources/Zasoby ludzkie
Rekrutacja/Employer Branding
Marketing
Komunikacja marketingowa
Obsługa klienta
Turystyka/Hotelarstwo/Katering
Sprzedaż - Sieci handlowe
Zarządzanie sprzedażą – sieci handlowe
Zainteresowania
historia Rosji Radzieckiej XX w., marketing, film, sport
Grupy
![ABY POMÓC W 48 GODZIN](http://static.goldenline.pl/group_logo/002/group_18002_69c572_tiny.jpg)
ABY POMÓC W 48 GODZIN
Grupa ta ma na celu umożliwienie jej uczestnikom szybkie reagowanie na wzajemne potrzeby, nie tylko w wydaniu biznesowym. W założeniu skierowana do jak najszerszego ogrona osób, gdyż nigdy nie
![Rekruter](http://static.goldenline.pl/group_logo/000/group_72592_6e2726_tiny.jpg)
Rekruter
Pierwszy magazyn stworzony z myślą o branży usług rekrutacyjnych. Lekturę kierujemy do specjalistów, kierowników i dyrektorów, na co dzień związanych z obszarem ZZL.