Michał Doroszkiewicz

Pastry Chef
Poznań, wielkopolskie

Języki

angielski
dobry

Doświadczenie zawodowe

Logo
Własna działalność gospodarcza
Pastry Lab Michał Doroszkiewicz
Zeelandia sp. z o. o.
business development technologist, wykładowca Akademia Zeelandia
Logo
Head Pastry Chef
The Atlantic Hotel - Ocean Restaurant MICHELIN *starred – Jersey UK
Logo
Pastry Chef
Gilpin Lodge Hotel UK
Logo
asystent
Ośrodek Szkoleniowy dla Cukierników Professional
Logo
cukiernik- uczeń zawodu
Cukiernia W. Kadulski Poznań

Szkolenia i kursy

- Espai Sucre- Hiszpania
- CastAlimenti – Włochy
- Yssingeaux – Francja
- Funck Ice Carving – Niemcy
- Ośrodek dla Cukierników Professional - Polska

Specjalizacje

Edukacja/Szkolenia
Szkolenia
Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Hotelarstwo
Produkcja
Zarządzanie produkcją

Inne

- Współorganizacja Europejskich Spotkań Młodych organizawanych przez Wspólnotę Ekumeniczną z Taize -wolontariusz (lata 2000-2010)

Osiągnięcia:
– Mistrz Polski Uczniów w zawodzie Ciastkarz-Cukiernik – 2000
– Mistrz Polski Młodych Cukieników – 2001
– Mistrz Świata Młodych Cukierników – 2002
- Olimpiada Kulinarna IKA Erfurt 2008 - brązowy medal, 2012 -wyróżnienie
– Puchar Świata Cukierników - Coupe du Monde de la Patesserie Lyon 2003, 2009 – reprezentacja kraju
- Coppa del Mondo della Gelateria Rimini 2014- brązowy medal
- Branżowa osobowość roku 2015