Umiejętności
Ryby
Kuchnia indyjska
Microsoft Excel
Microsoft Office
Microsoft Office 2007
Microsoft Word
Opera
Sosy
Owoce morza
Zupy
Microsoft Windows XP
Microsoft Windows 7
zdolność do pracy w zespole
znajomość systemu HACCP
język niemiecki komunikatywny
Język angielski - zaawansowany w mowie i w piśmie
zdolność do pracy pod presja czasu
Gotowanie
gotowanie , obsluga komputera,
kuchnia tajska
zdolność do pracy w warunkach stresu oraz bez nadzoru przełożonego
Materials Control
kuchnia japońska, sushi
Micros Systems
kuchnia miedzynarodowa
Zarządzanie towarem (zapewnienie ciągłości stoku towarowego)
Kuchnia fusion
Kuchnia chińska
Kuchnia Wietnamska
Kuchnia niemiecka
Mięsa
Dodatki do dań ciepłych
Języki
polski
ojczysty
angielski
biegły
niemiecki
podstawowy
Doświadczenie zawodowe
Chef de Partie
Schloss Johannisberg / Zamek Johannisberg
Chef de Partie na stanowisku Entrometier : dziale kuchennym odpowiedzialnym za zupy, dekoracje oraz wszelakie ciepłe dodatki do dań ciepłych i zimnych. Odpowiedzialny za zamówienia, produkcje, nadzór nad podwładnymi oraz wydawanie dań (nakładanie/dekorowanie/etc.).
Chef de Bucherei
Superior Wellness Hotel Sackmann, Baiersbronn-Schwarzenberg, Germany
Szef rzeźni odpowiedzialny za zamówienia oraz obróbkę wstępną oraz termiczną wszelakich ryb, mięs i owoców morza zarazem na salę restauracyjną Anita, gości hotelowych oraz restauracje Schlossberg wyróżnioną dwiema gwiazdkami przez przewodnik Michelin.
Szkolenia i kursy
FCE - 2001r.
Specjalizacje
Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Hotelarstwo
Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Katering/Restauracje/Gastronomia
Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Inne
Zainteresowania
wędkarstwo; podróże; spacery/wędrówki piesze; fotografia cyfrowa; komputery (software i hardware); internet wraz z innymi sieciami IT; gotowanie (to dla mnie nie tylko praca, ale również hobby i życiowa pasja); smartfony, telefonia komórkowa oraz inne sieci teleinformatyczne; muzyka; kino.
Inne
Międzynarodowe Prawo Jazdy kat. B