Wypowiedzi
-
Witam,
Ukończyłam Technologię Żywności na SGGW i obecnie zajmuję się wprowadzaniem systemów jakości na rynku zagranicznym. Zgadzam się z przedówcami i żałuję, że na studiach było tak mało przykładów praktycznego wykorzystania wiedzy. Jest ogromne zapotrzebowanie na pracowników ze znajomością statystyki do m.in Statistical Proces Control, Lean Manufacturing czy jak wcześniej wspomniano Six Sigma, lecz w przemyśle spożywczym stosusuje się wybrane elementy SS. Bardzo przydatna jest umiejętność pisania procedur. Na moim kierunku oprócz przedmiotów typowo zawodowych znalazły się rownież marketing czy zarządzanie produkcją, ekonomia. Były to podstawy ale uważam, że mimo wszystko przydatne.
Wielu rzeczy niestety nauczyłam się dopiero w trakcie wykonywania zawodu. Oczywiście i na moim kierunku przydałoby się wprowadzić "zdrowe" relacje pomiędzy wykładowcam i a studentami. -
Owszem, można pod pewnymi warunkami.
http://www.fsis.usda.gov/factsheets/focus_on_freezing/...
REFREEZING