Martyna Siwy

Technolog żywności
Cieszyn, śląskie

Umiejętności

Lotus Notes Microsoft Excel Microsoft Office Microsoft Word SAP Prawo jazdy kat B

Języki

angielski
dobry
niemiecki
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Prymat Sp. z o. o.
Technolog
- Nadzorowanie i prowadzenie dokumentacji Działu (specyfikacje wyrobów gotowych, dostawców surowców, projekty) jak i dokumentacji dla klientów sieci
- Analiza produktów firm konkurencyjnych
- Projektowanie wyrobów
- Kalkulowanie wartości odżywczych dla produktów finalnych
- Prowadzenie szkoleń z zakresu technologii produkcji
- Ocena i dobór dostawców surowców
- Nadzór nad produkcją wyrobów finalnych
- Opracowywanie i aktualizacja dokumentacji technologicznej dotyczącej surowców, wyrobów i procesów technologicznych
- Poszukiwanie innowacji
Prymat Sp. z o. o.
Młodszy technolog
- Analiza produktów firm konkurencyjnych
- Projektowanie/modyfikacja wyrobów zgodnie z procedurami
- Nadzorowanie i prowadzenie dokumentacji Działu (specyfikacje dostawców, projekty) jak i dokumentacji dla klientów sieci
- Kalkulowanie wartości odżywczych dla produktów finalnych
- Ocena próbek wyrobów gotowych jak i surowców
- Dobór i ocena dostawców surowców
- Nadzór nad produkcją wyrobów finalnych
- Opracowywanie i aktualizacja dokumentacji technologicznej dotyczącej surowców, wyrobów i procesów technologicznych
- Poszukiwanie innowacji
Prymat Sp. z o. o.
Lider Zapewnienia Jakości
- Nadzorowanie i prowadzenie dokumentacji Działu (specyfikacje wyrobów gotowych, surowców)
- Organizacja pracy Działu i egzekwowanie od innych pracowników przestrzegania zasad wynikających z dokumentacji ZSZ
- Raportowanie przełożonemu dotyczące funkcjonowania Działu
- Rozwiązywanie bieżących problemów jakościowych na Produkcji i wewnątrz Działu
- Prowadzenie i kontrola rejestrów (wyroby gotowe, opakowania)
- Prowadzenie i ocena zasadności reklamacji
- Ocena i dobór dostawców surowców
- Nadzór i kontrola sprzętów pomiarowych
Prymat Sp. z o. o.
Kontroler jakości
Logo
Sprzedawca
Costume Sp. z o.o. sklep odzieżowy "Lobster"
Logo
Technolog żywności
Zakłady mięsne Stania
praktyka studencka
Prymat Sp. z o. o.
Kontroler jakości/ laborant
praktyka studencka
Logo
Kelnerka
Restauracja Camelot w Krakowie
Logo
Laborant
Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna
praktyka studencka

Szkolenia i kursy

- Szkolenie: Wdrażanie i audytowanie systemów GMP, GHP, HACCP, (Codex Alimentarius)
- Szkolenie: Wdrażanie i audytowanie ISO 9001:2000 (2008)
- Szkolenie: Wdrażanie i audytowanie ISO 22000:2005
- Certyfikat: Asystent Systemu Zarządzania Jakością
- Kurs szkoleniowy w tematyce: Lean Manufacturing dla menadżera w procesie/Umiejętność inicjowania kreatywności
- Szkolenie: PR Kryzysowy – wystąpienia publiczne przed kamerą

Edukacja

Logo
Towaroznawstwo/Menedżer produktu, magisterskie
Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
Logo
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, magisterskie
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie

Specjalizacje

Zarządzanie jakością
Kontrola jakości
Produkcja
Technologia

Zainteresowania

Lubię sport, a szczególnie jazdę na rowerze i na nartach. Uczęszczam na zajęcia wzmacniające sylwetkę tj. pilates, taniec. W wolnej chwili zajmuję się sadzeniem roślin. Lubię gotować, szczególnie dania kuchni polskiej i włoskiej.

Inne

Prawo jazdy kat. B
Bardzo dobra znajomość pakietu MS Office, urządzeń biurowych.
Dobra znajomość systemu SAP

Grupy

UEK
UEK
Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, założony w 1925 roku, to jedna z najlepszych państwowych uczelni ekonomicznych w Polsce, a jednocześnie największa uczelnia ekonomiczna w Europie Środkowej.
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Uczelnia wywodzi się z Uniwersytetu Jagiellońskiego, gdzie od 1890 r. rozwijały się nauki rolnicze i leśne.