Umiejętności
HACCP
ISO 17025
ISO 22000
Microsoft Office
Języki
polski
ojczysty
angielski
biegły
niemiecki
dobry
Doświadczenie zawodowe
Technolog R&D ds. cukiernictwa
- opracowywanie receptur nowych wyrobów cukierniczych (ciasta, ciastka, granity, galaretki, stabilizatory do śmietany, gofry, kremy budyniowe itp.)
- zastosowanie enzymów w wyrobach cukierniczych
- modyfikacja istniejących receptur
- testy wypiekowe produktów cukierniczych wraz z analizą wyników
- wymiana surowców
- projekty oszczędnościowe
- harmonizacja surowców
- tworzenie raportów z ocen nowych surowców/produktów
- współpraca z działem Kontroli Jakości i Marketingiem
- doradztwo technologiczne
- współpraca z działem zakupów podczas poszukiwania nowych surowców
- poprawa receptur cukierniczych do katalogów produktów i strony internetowej
- kalkulacje kosztów surowcowych i ich analiza
- przeprowadzanie analiz sensorycznych i instrumentalnych oraz opracowywanie metodyki oceny wyrobów cukierniczych
- przygotowywanie wytycznych do testowania nowych produktów dla kontroli jakości
- nadzór oraz zwalnianie pierwszych partii produkcyjnych
- przygotowywanie prezentacji multimedialnych oraz ich prezentacja
- analiza portfolio produktów
- opracowywanie dokumentacji produktów
- prezentowanie nowych produktów
- zastosowanie enzymów w wyrobach cukierniczych
- modyfikacja istniejących receptur
- testy wypiekowe produktów cukierniczych wraz z analizą wyników
- wymiana surowców
- projekty oszczędnościowe
- harmonizacja surowców
- tworzenie raportów z ocen nowych surowców/produktów
- współpraca z działem Kontroli Jakości i Marketingiem
- doradztwo technologiczne
- współpraca z działem zakupów podczas poszukiwania nowych surowców
- poprawa receptur cukierniczych do katalogów produktów i strony internetowej
- kalkulacje kosztów surowcowych i ich analiza
- przeprowadzanie analiz sensorycznych i instrumentalnych oraz opracowywanie metodyki oceny wyrobów cukierniczych
- przygotowywanie wytycznych do testowania nowych produktów dla kontroli jakości
- nadzór oraz zwalnianie pierwszych partii produkcyjnych
- przygotowywanie prezentacji multimedialnych oraz ich prezentacja
- analiza portfolio produktów
- opracowywanie dokumentacji produktów
- prezentowanie nowych produktów
Stażysta
Wykonywanie analiz fizyko-chemicznych m.in. :
- homogenizacja i naważanie prób na alergeny
- przygotowanie roztworów mianowanych odczynników
- wykonywanie badań analitycznych, z wykorzystaniem odczynników, sprzętu i
aparatury laboratoryjnej (głównie oznaczanie cukrów)
- homogenizacja i naważanie prób na alergeny
- przygotowanie roztworów mianowanych odczynników
- wykonywanie badań analitycznych, z wykorzystaniem odczynników, sprzętu i
aparatury laboratoryjnej (głównie oznaczanie cukrów)
Młodszy pracownik produkcyjny
- właściwa kontrola i wykonywanie operacji wskazanej przez przełożonego
- układanie lodów w opakowaniu zbiorczym
- zaklejanie i etykietowanie opakowań zbiorczych
- kontrola opakowań zbiorczych i jednostkowych pod względem właściwego oznakowania
- kontrola opakowań pod kątem trwałości i szczelności zamknięcia
- wykonywanie prac porządkowych
- dbanie o bezpieczeństwo produktu w obszarze jego działań
- układanie lodów w opakowaniu zbiorczym
- zaklejanie i etykietowanie opakowań zbiorczych
- kontrola opakowań zbiorczych i jednostkowych pod względem właściwego oznakowania
- kontrola opakowań pod kątem trwałości i szczelności zamknięcia
- wykonywanie prac porządkowych
- dbanie o bezpieczeństwo produktu w obszarze jego działań
praktykant
Centrum Rozwoju Aplikacji Spożywczych Brenntag
- zaznajomienia się z opracowywaniem nowych produktów
- meczowanie aromatów
- poznanie „świata dodatków funkcjonalnych do żywności" i możliwości ich wykorzystania
- pomoc przy testowaniu i tworzeniu produktów z zakresu: sosy, przetwory rybne, marynaty, analogi sera, posypki
do chipsów, produkty mięsne nastrzykiwane (golonka, karkówka, biodrówka, szynka, boczek),
produkty z mięsa rozdrobnionego (kabanosy, serwolatka, pulpety mięsne, farsze pierogowe),
produkty emulgowane (parówki), ciastka wielozbożowe, ciastka kruche, babki o
różnych aromatach, muffnki, kiśle, żelki, napoje izotoniczne i energetyczne, napoje i odżywki dla sportowców,
- pomoc w przygotowaniu wydarzenia" Brenntag Meat Innovation Day" i otwarcia Centrum
Aplikacyjnego w Zgierzu
- meczowanie aromatów
- poznanie „świata dodatków funkcjonalnych do żywności" i możliwości ich wykorzystania
- pomoc przy testowaniu i tworzeniu produktów z zakresu: sosy, przetwory rybne, marynaty, analogi sera, posypki
do chipsów, produkty mięsne nastrzykiwane (golonka, karkówka, biodrówka, szynka, boczek),
produkty z mięsa rozdrobnionego (kabanosy, serwolatka, pulpety mięsne, farsze pierogowe),
produkty emulgowane (parówki), ciastka wielozbożowe, ciastka kruche, babki o
różnych aromatach, muffnki, kiśle, żelki, napoje izotoniczne i energetyczne, napoje i odżywki dla sportowców,
- pomoc w przygotowaniu wydarzenia" Brenntag Meat Innovation Day" i otwarcia Centrum
Aplikacyjnego w Zgierzu
praktykant
- praca w laboratorium mikrobiologicznym, technologicznym oraz fizyko-chemicznym (dział jakości
żywności)
- dokonywanie oceny mikrobiologicznej gotowych wyrobów, tj. napojów produkowanych przez firmę
- robienie posiewów mikrobiologicznych na pożywkach agarowych
- filtracja napojów na membranach w celu określenia zawartości drobnoustrojów
- odczytywanie i interpretacja wyników wykonywanych wcześniej posiewów
- ocena jakości wyrobów gotowych (napojów), dodatków do żywności (barwniki), produktów
pomocniczych (folie, preformy) i opakowań (etykiety)
- przygotowanie oraz dokonanie oceny sensorycznej napojów, cukierków czekoladowych oraz
landrynek
- wykonywanie analiz fizyko-chemicznych
- analiza wody, przeznaczonej do produkcji napojów
- zaznajomienia się z opracowywaniem nowych produktów rynkowych
żywności)
- dokonywanie oceny mikrobiologicznej gotowych wyrobów, tj. napojów produkowanych przez firmę
- robienie posiewów mikrobiologicznych na pożywkach agarowych
- filtracja napojów na membranach w celu określenia zawartości drobnoustrojów
- odczytywanie i interpretacja wyników wykonywanych wcześniej posiewów
- ocena jakości wyrobów gotowych (napojów), dodatków do żywności (barwniki), produktów
pomocniczych (folie, preformy) i opakowań (etykiety)
- przygotowanie oraz dokonanie oceny sensorycznej napojów, cukierków czekoladowych oraz
landrynek
- wykonywanie analiz fizyko-chemicznych
- analiza wody, przeznaczonej do produkcji napojów
- zaznajomienia się z opracowywaniem nowych produktów rynkowych
Szkolenia i kursy
- Certyfikat auditora wewnętrznego systemu zarządzania w laboratoriach badawczych i wzorcujących wg normy PN-EN ISO/IEC 17025:2005
- Certyfikat auditora wewnętrznego systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności wg normy ISO 22000 oraz Systemu HACCP
- Certyfikat ukończenia kursu marketingu internetowego w ramach programu Internetowe Rewolucje
- Certyfikat auditora wewnętrznego systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności wg normy ISO 22000 oraz Systemu HACCP
- Certyfikat ukończenia kursu marketingu internetowego w ramach programu Internetowe Rewolucje
Edukacja
Specjalizacje
Zarządzanie jakością
Kontrola jakości
Produkcja
Technologia
Zainteresowania
- podróże
- campery
- owoce aronii
- sztuki walki
- campery
- owoce aronii
- sztuki walki