Marta Kucharska

Technolog Żywności
Łódź, łódzkie

Umiejętności

Archiwum Angielski Microsoft Office Negocjacje Administracja biura zaopatrzenie

Języki

angielski
biegły
niemiecki
podstawowy
rosyjski
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

SWM Poland
Procurement Assistant
Międzynarodowa Spółka, lider w produkcji papieru specjalistycznego - wykorzystywanego w przemyśle tytoniowym

- wprowadzanie zapotrzebowań zakupowych do sytemu Oracle
- tworzenie zamówień i kontakt z dostawcami
- matchowanie faktur zakupowych oraz tworzenie przyjęć w systemie
- kontrola ilości komponentów produkcyjnych i uzupełnianie zapasów
T-Mobile Polska S.A.
Konsultant w Biurze Obsługi Klienta
- sprzedaż i doradztwo w zakresie produktów i usług
- obsługa posprzedażowa ( rozwiązywanie problemów z dziedzin technologii, rachunkowości, usług, pomoc techniczna)
- realizacja indywidualnych planów sprzedaży
Logo
praktykant - program wymiany studenckiej ERASMUS
Universität für Bodenkultur, Wiedeń Austria
Badania do pracy magistersko- inżynierskiej: Quantification of Carotenoids by
HPLC using aternative calibration strategies for less common compounds.
(Analiza ilościowa karotenoidów metodą HPLC przy zastosowaniu
alternatywnych metod kalibracyjnych dla rzadziej występujących związków.)
- ekstrahowanie karotenoidów (m.in. likopen, luteina, karoten, echinenon, astaksantyna) z produktów żywnościowych oraz analiza ich czystości przy użyciu HPLC - wysokosprawnej chromatografii cieczowej
- uzyskanie wysokiej czystości likopenu alternatywnymi metodami kalibracji
Brenntag Polska Sp. z o.o.
praktykant
Przedsiębiorstwo zajmujące się dystrybucją środków chemicznych do celów przemysłowych a także dodatków do żywności.

Miesięczne praktyki w różnych działach firmy:
- laboratorium piekarnicze ( badania wpływu substancji pomocniczych na procesy piekarnicze a także analiza wpływu różnych stężeń aromatów i dodatków spożywczych na gotowe produkty sproszkowane)
- laboratorium chemiczne ( analiza chemiczna produktów gotowych, testowanie nowych receptur napojów kolorowych i energetycznych)
- mikrobiologiczne (analiza mikrobiologiczna wody, powietrza, powierzchni produkcyjnych, produktów gotowych)
- biuro (porządkowanie dokumentacji i specyfikacji handlowych)

Szkolenia i kursy

-09/2011 – 03/2012 Szkolenia z zakresu sprzedaży oraz sztuki dysponowania głosem
-07/2010 Szkolenie sensoryczne (aromaty wytrawne) zorganizowane przez firmę Givaudan – światowego lidera na rynku aromatów

Edukacja

Logo
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, magisterskie
Politechnika Łódzka

Specjalizacje

Inżynieria
Inne
Produkcja
Zarządzanie produkcją
Zakupy
Inżynieria/Technika/Produkcja

Zainteresowania

- taniec – style latynoskie
- sztuki walki
- podróże

Inne

- obsługa urządzeń laboratoryjnych w tym dobra znajomość HPLC (Accela 600), spektrofotometru
oraz homogenizatorów ( Stephan)
- obsługa komputera - pakiet Microsoft Office, programy do obsługi klienta, ORACLE
- prawo jazdy – kategoria B

Grupy

1 wszystkich wypowiedzi
0 plusów
Biotechnologia
Biotechnologia
Grupa zainteresowanych biotechnologią oraz naukami pokrewnymi.
Chemia kosmetyczna
Chemia kosmetyczna
Grupa dla wszystkich zainteresowanych chemią kosmetyczną. Celem istnienia nowo powstałej grupy jest stworzenie platformy umożliwiającej m.in. wymianę poglądów, opinii i doświadczeń, a także naw
Darmowe szkolenia
Darmowe szkolenia
Po prostu wymiana informacji na temat darmowych szkoleń..
Praca w branży medycznej i farmaceutycznej
Praca w branży medycznej i farmaceutycznej
medycyna, farmacja - oferty pracy, opinie o pracodawcach, informacje o branży
Przedsiębiorczość
Przedsiębiorczość
Przedsiębiorcy, osoby przedsiębiorcze, współpraca biznesowa, przyjaciele biznesowi, rozwój osobisty i firmowy, pomoc, dotacje, biznesplany. Przedsiębiorczość