Mariusz Wójtowicz

Mariusz Wójtowicz

glówny technolog, szef produkcji, Zakłady mięsne
Starachowice, świętokrzyskie

Umiejętności

Optymalizacja procesów Zarządzanie produkcją doradztwo żywieniowe, układanie i planowanie jadłospisów, prowadzenie wywiadów żywieniowych Redukcja kosztów Biochemia

Języki

angielski
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Logo
Dyrektor ds Produkcji
Zakład Mięsne "KRAWCZYK" w Mleczkowie k. Radomia
• Wdrażanie nowych i optymalizowanie istniejących produktów,
• Optymalizacja procesów technologicznych: rozbioru rozdrabniania, nastrzyku, masowania, obróbki termicznej, pakowania, logistyki,
• Wdrażanie norm rozbiorowych i rozliczanie nadzoru niższego z ich przestrzegania
• Planowanie zakupów surowca poprzez bilans mięsny i nadzór nad jego jakością
• Nadzór nad technologią w czasie produkcji
• Rozliczanie podległych pracowników z powierzonego mienia (surowców mięsnych i materiałów pomocniczych) ,
• Organizowanie pracy w podległych jednostkach spółki, rozliczanie godzin pracy produkcji, rozbioru, pakowni
• Praca w zespole wprowadzającym do zakładu ISO, opracowywanie instrukcji stanowiskowych, procedur jakościowych w procesach produkcyjnych
Logo
Szef Produkcji
„LULULLUS” Zakłady Mięsna w Leoncinie, Szef Produkcji
• Nadzór nad technologią w czasie produkcji,
• Rozliczanie podległych pracowników z powierzonego mienia (surowców mięsnych i materiałów pomocniczych) ,
• Organizowanie pracy w podległych jednostkach spółki,
• Rozliczanie, planowanie produkcji, współpraca ze służbami handlowymi ,
• Planowanie zakupów surowca i nadzór nad jego jakością
• Wdrażanie norm rozbiorowych i rozliczanie nadzoru niższego z ich przestrzegania
• Ścisłe opracowywanie norm jakościowych i współpraca w zespole HACCP i IFS
• Obrona systemu IFS podczas audytów zewnętrznych
Logo
Dyrektor d/s Produkcji
Zakłady Mięsne "WiR" Łopuszno
• Wdrażanie nowych i optymalizowanie istniejących produktów,
• Optymalizacja procesów technologicznych: rozdrabniania, nastrzyku, masowania, obróbki termicznej, pakowania, logistyki,
• Wdrażanie norm rozbiorowych i rozliczanie nadzoru niższego z ich przestrzegania
• Planowanie zakupów surowca poprzez bilans mięsny i nadzór nad jego jakością
• Nadzór nad technologią w czasie produkcji, jeśli była potrzeba obsługa maszyn i urządzeń (komora wędzarniczo-parzelnicza, nastrzykiwarka, nadziewarki)
• Rozliczanie podległych pracowników z powierzonego mienia (surowców mięsnych i materiałów pomocniczych) ,
• Organizowanie pracy w podległych jednostkach spółki,
• Praca w zespole wprowadzającym do zakładu ISO, opracowywanie instrukcji stanowiskowych, procedur jakościowych w procesach produkcyjnych
Animex Sp. z o.o.
Szef produkcji, główny technolog
• 2000 – 2001 Mistrz Produkcji - Peklownia,
• 2001 – 2002 Szef Planowania Produkcji – planowanie tygodniowe zakupów trzody chlewnej, rozbiorów i produkcji przetwórczej.
• 2002 – 2003 Szef Produkcji Przetwórczej –2003 – 2005
• Główny Technolog – tworzenie nowych produktów i wdrażanie do produkcji, optymalizacja istniejących receptur, minimalizacja kosztów produkcji,

Szkolenia i kursy

Audytor Wewnętrzny

Edukacja

Logo
Technologia Żywności, magisterskie
Akademia Rolnicza im. Hugona Kołłątaja w Krakowie

Specjalizacje

Badania i rozwój
Chemia przemysłowa
Produkcja
Zarządzanie produkcją
Zarządzanie jakością
Kontrola jakości

Zainteresowania

• Historia, Sport, Wędkarstwo

Inne

• Rzetelność, dokładność i systematyczność,
• Odpowiedzialność, samodzielność i zaangażowanie w wykonywaną pracę,
• Doskonała zdolność komunikacji, nastawienie na sukces,
• Umiejętność zarządzania i motywowania pracowników,
• Przedsiębiorczość, kreatywność w działaniu oraz odporność na stres,
• Prawo jazdy kategorii B
• Bardzo dobra znajomość komputera (Corel Draw, Corel Photo Paint, Photoshop, In Design, Pakietu Office i urządzeń zespolonych)