![Mariusz Wójtowicz](https://resize.goldenline.io/1/display/resize?url=https%3A%2F%2Fstatic.goldenline.pl%2Fuser_man_photo_huge.png&width=170&height=170&key=d4088ba7a08d4f8fb8c38f03db3949e5)
Mariusz Wójtowicz
glówny technolog, szef produkcji, Zakłady mięsne
Starachowice,
świętokrzyskie
Umiejętności
Optymalizacja procesów
Zarządzanie produkcją
doradztwo żywieniowe, układanie i planowanie jadłospisów, prowadzenie wywiadów żywieniowych
Redukcja kosztów
Biochemia
Języki
angielski
podstawowy
Doświadczenie zawodowe
![Logo](https://resize.goldenline.io/1/display/resize?url=https%3A%2F%2Fstatic.goldenline.pl%2Ffirm_logo_big.jpg&width=40&height=40&key=d4088ba7a08d4f8fb8c38f03db3949e5)
Dyrektor ds Produkcji
Zakład Mięsne "KRAWCZYK" w Mleczkowie k. Radomia
• Wdrażanie nowych i optymalizowanie istniejących produktów,
• Optymalizacja procesów technologicznych: rozbioru rozdrabniania, nastrzyku, masowania, obróbki termicznej, pakowania, logistyki,
• Wdrażanie norm rozbiorowych i rozliczanie nadzoru niższego z ich przestrzegania
• Planowanie zakupów surowca poprzez bilans mięsny i nadzór nad jego jakością
• Nadzór nad technologią w czasie produkcji
• Rozliczanie podległych pracowników z powierzonego mienia (surowców mięsnych i materiałów pomocniczych) ,
• Organizowanie pracy w podległych jednostkach spółki, rozliczanie godzin pracy produkcji, rozbioru, pakowni
• Praca w zespole wprowadzającym do zakładu ISO, opracowywanie instrukcji stanowiskowych, procedur jakościowych w procesach produkcyjnych
• Optymalizacja procesów technologicznych: rozbioru rozdrabniania, nastrzyku, masowania, obróbki termicznej, pakowania, logistyki,
• Wdrażanie norm rozbiorowych i rozliczanie nadzoru niższego z ich przestrzegania
• Planowanie zakupów surowca poprzez bilans mięsny i nadzór nad jego jakością
• Nadzór nad technologią w czasie produkcji
• Rozliczanie podległych pracowników z powierzonego mienia (surowców mięsnych i materiałów pomocniczych) ,
• Organizowanie pracy w podległych jednostkach spółki, rozliczanie godzin pracy produkcji, rozbioru, pakowni
• Praca w zespole wprowadzającym do zakładu ISO, opracowywanie instrukcji stanowiskowych, procedur jakościowych w procesach produkcyjnych
![Logo](https://resize.goldenline.io/1/display/resize?url=https%3A%2F%2Fstatic.goldenline.pl%2Ffirm_logo_big.jpg&width=40&height=40&key=d4088ba7a08d4f8fb8c38f03db3949e5)
Szef Produkcji
„LULULLUS” Zakłady Mięsna w Leoncinie, Szef Produkcji
• Nadzór nad technologią w czasie produkcji,
• Rozliczanie podległych pracowników z powierzonego mienia (surowców mięsnych i materiałów pomocniczych) ,
• Organizowanie pracy w podległych jednostkach spółki,
• Rozliczanie, planowanie produkcji, współpraca ze służbami handlowymi ,
• Planowanie zakupów surowca i nadzór nad jego jakością
• Wdrażanie norm rozbiorowych i rozliczanie nadzoru niższego z ich przestrzegania
• Ścisłe opracowywanie norm jakościowych i współpraca w zespole HACCP i IFS
• Obrona systemu IFS podczas audytów zewnętrznych
• Rozliczanie podległych pracowników z powierzonego mienia (surowców mięsnych i materiałów pomocniczych) ,
• Organizowanie pracy w podległych jednostkach spółki,
• Rozliczanie, planowanie produkcji, współpraca ze służbami handlowymi ,
• Planowanie zakupów surowca i nadzór nad jego jakością
• Wdrażanie norm rozbiorowych i rozliczanie nadzoru niższego z ich przestrzegania
• Ścisłe opracowywanie norm jakościowych i współpraca w zespole HACCP i IFS
• Obrona systemu IFS podczas audytów zewnętrznych
![Logo](https://resize.goldenline.io/1/display/resize?url=https%3A%2F%2Fstatic.goldenline.pl%2Ffirm_logo_big.jpg&width=40&height=40&key=d4088ba7a08d4f8fb8c38f03db3949e5)
Dyrektor d/s Produkcji
Zakłady Mięsne "WiR" Łopuszno
• Wdrażanie nowych i optymalizowanie istniejących produktów,
• Optymalizacja procesów technologicznych: rozdrabniania, nastrzyku, masowania, obróbki termicznej, pakowania, logistyki,
• Wdrażanie norm rozbiorowych i rozliczanie nadzoru niższego z ich przestrzegania
• Planowanie zakupów surowca poprzez bilans mięsny i nadzór nad jego jakością
• Nadzór nad technologią w czasie produkcji, jeśli była potrzeba obsługa maszyn i urządzeń (komora wędzarniczo-parzelnicza, nastrzykiwarka, nadziewarki)
• Rozliczanie podległych pracowników z powierzonego mienia (surowców mięsnych i materiałów pomocniczych) ,
• Organizowanie pracy w podległych jednostkach spółki,
• Praca w zespole wprowadzającym do zakładu ISO, opracowywanie instrukcji stanowiskowych, procedur jakościowych w procesach produkcyjnych
• Optymalizacja procesów technologicznych: rozdrabniania, nastrzyku, masowania, obróbki termicznej, pakowania, logistyki,
• Wdrażanie norm rozbiorowych i rozliczanie nadzoru niższego z ich przestrzegania
• Planowanie zakupów surowca poprzez bilans mięsny i nadzór nad jego jakością
• Nadzór nad technologią w czasie produkcji, jeśli była potrzeba obsługa maszyn i urządzeń (komora wędzarniczo-parzelnicza, nastrzykiwarka, nadziewarki)
• Rozliczanie podległych pracowników z powierzonego mienia (surowców mięsnych i materiałów pomocniczych) ,
• Organizowanie pracy w podległych jednostkach spółki,
• Praca w zespole wprowadzającym do zakładu ISO, opracowywanie instrukcji stanowiskowych, procedur jakościowych w procesach produkcyjnych
![Animex Sp. z o.o.](https://resize.goldenline.io/1/display/resize?url=https%3A%2F%2Fstatic.goldenline.pl%2Ffirm_logo%2F100%2Ffirm_8548_c79ae1_big.jpg&width=40&height=40&key=d4088ba7a08d4f8fb8c38f03db3949e5)
Szef produkcji, główny technolog
• 2000 – 2001 Mistrz Produkcji - Peklownia,
• 2001 – 2002 Szef Planowania Produkcji – planowanie tygodniowe zakupów trzody chlewnej, rozbiorów i produkcji przetwórczej.
• 2002 – 2003 Szef Produkcji Przetwórczej –2003 – 2005
• Główny Technolog – tworzenie nowych produktów i wdrażanie do produkcji, optymalizacja istniejących receptur, minimalizacja kosztów produkcji,
• 2001 – 2002 Szef Planowania Produkcji – planowanie tygodniowe zakupów trzody chlewnej, rozbiorów i produkcji przetwórczej.
• 2002 – 2003 Szef Produkcji Przetwórczej –2003 – 2005
• Główny Technolog – tworzenie nowych produktów i wdrażanie do produkcji, optymalizacja istniejących receptur, minimalizacja kosztów produkcji,
Szkolenia i kursy
Audytor Wewnętrzny
Specjalizacje
Badania i rozwój
Chemia przemysłowa
Produkcja
Zarządzanie produkcją
Zarządzanie jakością
Kontrola jakości
Zainteresowania
• Historia, Sport, Wędkarstwo
Inne
• Rzetelność, dokładność i systematyczność,
• Odpowiedzialność, samodzielność i zaangażowanie w wykonywaną pracę,
• Doskonała zdolność komunikacji, nastawienie na sukces,
• Umiejętność zarządzania i motywowania pracowników,
• Przedsiębiorczość, kreatywność w działaniu oraz odporność na stres,
• Prawo jazdy kategorii B
• Bardzo dobra znajomość komputera (Corel Draw, Corel Photo Paint, Photoshop, In Design, Pakietu Office i urządzeń zespolonych)
• Odpowiedzialność, samodzielność i zaangażowanie w wykonywaną pracę,
• Doskonała zdolność komunikacji, nastawienie na sukces,
• Umiejętność zarządzania i motywowania pracowników,
• Przedsiębiorczość, kreatywność w działaniu oraz odporność na stres,
• Prawo jazdy kategorii B
• Bardzo dobra znajomość komputera (Corel Draw, Corel Photo Paint, Photoshop, In Design, Pakietu Office i urządzeń zespolonych)