Wypowiedzi
-
Witam ,
od dłuższego czasu prowadzę pizzerię w ramach sieci Gruby Benek.
Próbowałem wcześniej rozkręcić własną pizzerie i niestety, ale nie udało mi się to się pomimo naprawdę dużego doświadczenia. Jednak chęć posiadania własnego biznesu zwyciężyła i wstąpiłem do franczyzy (Gruby Benek). Uważam to za świetne posunięcie i gdybym miał raz jeszcze wybierać to postąpiłbym tak samo (z tym, że wcześniej). Franczyza to świetny pomysł ze względu na to, ze marka ma już wyrobioną opinię i klienci sami przychodzą. Pomoc w rozpoczęciu biznesu jest nieoceniona. Sieć pomogła mi nawet znaleźć odpowiedni lokal (najlepsza lokalizacja, metraż i cena). Zresztą oni pomagają na każdym etapie prowadzenia pizzerii. Narzuceni dostawcy mogą być dla kogoś problemem, ale wydaje mi się , ze to wynika z poczucia, że jeśli coś jest nam narzucone to mamy wobec tego awersje. Dla mnie jest to ułatwieniem ponieważ to sieć ustala ceny z producentami (mały przedsiębiorca nie wynegocjuje tak dobrych cen jak duża sieć). Nie muszę szukać i jeździć z miejsca na miejsce, a wszystko mam zapewnione. Marketing też na najwyższym poziomie (w skali ogólnokrajowej), wiec też nie muszę się angażować.
Polecam franczyzę bo to dużo mniejsze ryzyko i ogromna pomoc ze strony franczyzodawcy.
W przypadku Grubego Benka wejście we franczyzę wygląda następująco:
http://franczyza.grubybenek.pl/
Polecam bo naprawdę się opłaca. -
Witam ,
oczywiście założenie własnego biznesu i osiągnięcie przy tym sukcesu jest niesamowitym doświadczeniem i można być z siebie bardzo dumnym. Ale niestety nie zawsze jest to takie proste. Ja już próbowałem i niestety, ale nie udało się pomimo naprawdę dużego doświadczenia (w moim przypadku jest to gastronomia). Jednak chęć posiadania własnego biznesu zwyciężyła i wstąpiłem do franczyzy (Gruby Benek). Uważam to za świetne posunięcie i gdybym miał raz jeszcze wybierać to postąpił bym tak samo (z tym, że wcześniej). Franczyza to świetny pomysł ze względu na to, ze marka ma już wyrobioną opinię i klienci sami przychodzą. Pomoc w rozpoczęciu biznesu jest nieoceniona. Sieć pomogła mi nawet znaleźć odpowiedni lokal (najlepsza lokalizacja, metraż i cena). Zresztą oni pomagają na każdym etapie prowadzenia pizzerii. Narzuceni dostawcy mogą być dla kogoś problemem, ale wydaje mi się , ze to wynika z poczucia, że jeśli coś jest nam narzucone to mamy wobec tego obiekcje. Dla mnie jest to ułatwienie ponieważ to sieć ustala ceny z producentami (mały przedsiębiorca nie wynegocjuje tak dobrych cen jak duża sieć). Nie muszę szukać jeździć z miejsca na miejsce, a wszystko mam zapewnione. Marketing też na najwyższym poziomie (w skali ogólnokrajowej), wiec też nie muszę się angażować.
Polecam franczyzę bo to dużo mniejsze ryzyko i ogromna pomoc ze strony franczyzodawcy.
W przypadku Grubego Benka wejście we franczyzę wygląda następująco:
http://franczyza.grubybenek.pl/