Marek Dziedzic

Lider Zespołu/Specjalista ds. Logistyki, Lear Corporation Poland
Rzeszów, podkarpackie

Umiejętności

Logistyka Zarządzanie logistyczne Microsoft Office Negocjacje Project Management łańcuch dostaw Zarządzanie łańcuchem dostaw Zarządzanie zespołem Transport Obsługa klienta

Języki

angielski
biegły

Doświadczenie zawodowe

Lear Corporation Poland
Lider Zespołu/Specjalista ds. Logistyki
 koordynowanie pracy Działu Logistyki Centralnej (20 osób),
 zarządzanie dziennymi stanami magazynowymi materiałów oraz wyrobów gotowych o wartości przekraczającej 50mln zł,
 zabezpieczenie logistyczne dla nowych projektów uruchamianych w firmie,
 planowanie i programowanie zaopatrzenia materiałowego na podstawie komunikatów EDI otrzymywanych od klientów,
 utrzymywanie relacji z dostawcami (rozwiązywanie sytuacji problemowych),
 planowanie produkcji na wszystkich jej szczeblach,
 planowanie i organizacja wysyłek wyrobu gotowego,
 utrzymywanie relacji z klientami oraz analiza ich zapotrzebowań w odniesieniu do możliwości produkcyjnych poszczególnych linii produkcyjnych,
 tworzenie okresowych raportów i analiz logistycznych,
 optymalizacja przepływów materiałowych i procesów produkcyjnych.
Lear Corporation Poland
Specjalista ds. Logistyki
*planowanie i programowanie zaopatrzenia materiałowego na podstawie komunikatów EDI otrzymywanych od klientów,
*kontrola dostaw oraz utrzymywanie relacji z dostawcami,
*planowanie produkcji na podstawie prognoz klienta,
*planowanie i organizacja wysyłek wyrobu gotowego do klientów,
*utrzymywanie długoterminowych relacji z klientami oraz analiza ich zapotrzebowań,
*kontrola stanów magazynowych przy pomocy systemów DCI oraz BPCS,
*tworzenie okresowych raportów i analiz,
*optymalizacja przepływów materiałowych oraz procesów produkcyjnych,
*wszechstronna współpraca ze wszystkimi działami firmy,
Pizza Express Ltd
Kitchen Manager/ Okręgowy Trener Personelu
*zarządzanie bezpośrednio zespołem 10 a pośrednio do 40 osób,
*rekrutacja pracowników,
*kontrola kosztów (opracowywanie planów zużycia i zapotrzebowania),
*składanie i realizacja zamówień o tygodniowej wartości przekraczającej 6000 funtów (planowanie magazynowania i terminów dostaw),
*realizowanie ustalonego budżetu,
*uczestnictwo w comiesięcznych spotkaniach na szczeblu regionalnym (ok. 150 restauracji sieciowych),
*prowadzenie treningów i prezentacji wewnętrznych dla 13 restauracji podległego okręgu,

Edukacja

Logo
Ekonomia, magisterskie
Uniwersytet Rzeszowski