Wypowiedzi

  • Marcin Obi
    Wpis na grupie SANEPID w temacie Wymogi dla pieczenia kurczaków w sklepie spozywczym
    28.01.2021, 22:50

    Witam
    Jakie są wymogi dla pieczenia kurczaków w sklepie? Czy wystarczy jakieś oddzielne pomieszczenie np. obróbka wstępna mycie i opruszanie kurczaków przyprawami, następnie marynowanie w oddzielnej lodówce a w końcowym etapie wypiek? Czy coś jeszcze trzeba spełnić? Czy spotkaliście się, że w takim sklepie sprzedają również gotową do grilla np karkówkę, która przyrządzili w sklepie ( ucięcie plastra karkówki, przyprawienie, zapakowanie próżniowo, napisanie składników przyprawy oraz termin przydatności do spożycia) czy to jest już produkcja wyrobu i podlega to pod Inspekcję Weterynarii?Ten post został edytowany przez Autora dnia 28.01.21 o godzinie 22:52

Dołącz do GoldenLine

Oferty pracy

Sprawdź aktualne oferty pracy

Aplikuj w łatwy sposób

Aplikuj jednym kliknięciem

Wyślij zaproszenie do