Umiejętności
GHP
GMP
Gnuplot
HACCP
Inkscape
ISO 22000
Microsoft Office
Microsoft Word
Mieszanie
Microsoft PowerPoint
ISO 9001
Obsługa klienta
Prawo jazdy kat B
Obsługa kasy fiskalnej i terminali płatniczych
reologia
gnuR
Inżynieria Żywności
Hydrokoloidy
Języki
polski
ojczysty
angielski
dobry
francuski
podstawowy
Doświadczenie zawodowe
Stażysta w Dziale Zapewnienia Jakości
Zakres zadań zawodowych wykonywanych przez Stażystę/kę w czasie odbywania Stażu:
• Zapoznanie się z zasadami BHP, gospodarką odczynnikami chemicznymi i odpadami z laboratoriów.
• Zapoznanie się z analizami i dokumentacją laboratoryjną (plany i metodyki badań, elektroniczne raportowanie) oraz wykonywanie analiz surowców, półwyrobów i wyrobów gotowych.
• Zapoznanie się z procedurą nadzoru nad aparaturą kontrolno-pomiarową, wykonywanie kalibracji sprzętu laboratoryjnego.
Rodzaj wiedzy, umiejętności oraz kompetencji społecznych możliwych do uzyskania w wyniku zrealizowanego Stażu zgodnych z efektami kształcenia dla ww. kierunku studiów:
• Wiedza na temat bezpiecznej pracy w laboratoriach.
• Znajomość metodyk i umiejętność wykonywania analiz fizycznych i chemicznych surowców, półwyrobów i wyrobów gotowych.
• Znajomość metodyk i umiejętność wykonywania analiz mikrobiologicznych surowców, półwyrobów i wyrobów gotowych.
• Umiejętność kalibracji sprzętu laboratoryjnego.
• Wiedza na temat doboru próbek oraz interpretacji wyników
• Zapoznanie się z zasadami BHP, gospodarką odczynnikami chemicznymi i odpadami z laboratoriów.
• Zapoznanie się z analizami i dokumentacją laboratoryjną (plany i metodyki badań, elektroniczne raportowanie) oraz wykonywanie analiz surowców, półwyrobów i wyrobów gotowych.
• Zapoznanie się z procedurą nadzoru nad aparaturą kontrolno-pomiarową, wykonywanie kalibracji sprzętu laboratoryjnego.
Rodzaj wiedzy, umiejętności oraz kompetencji społecznych możliwych do uzyskania w wyniku zrealizowanego Stażu zgodnych z efektami kształcenia dla ww. kierunku studiów:
• Wiedza na temat bezpiecznej pracy w laboratoriach.
• Znajomość metodyk i umiejętność wykonywania analiz fizycznych i chemicznych surowców, półwyrobów i wyrobów gotowych.
• Znajomość metodyk i umiejętność wykonywania analiz mikrobiologicznych surowców, półwyrobów i wyrobów gotowych.
• Umiejętność kalibracji sprzętu laboratoryjnego.
• Wiedza na temat doboru próbek oraz interpretacji wyników
asystent laboratoryjny
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Praca w laboratorium Katedry Inżynierii i Aparatury Przemysłu Spożywczego,
1. Projekt: „Wpływ stężenia hydrokoloidu na charakterystykę reologiczną modelowego układu reostabilnego podczas mieszania”
o Wstępne projektowanie procesu,
o Wykonanie analiz stężeń i przygotowanie roztworów do badań,
o Przeprowadzenie procesu mieszania na stanowisku badawczym będącym jego odzwierciedleniem w skali ćwierćtechnicznej,
o Podsumowanie wyników badań oraz przedstawienie graficzne przy pomocy programów gnuplot 5.0, Inkscape oraz Excel.
2. Projekt: „Wpływ mieszania w warunkach oscylacji prędkości obrotowej mieszadła na właściwości reologiczne wodnych roztworów gumy ksantanowej.”
o Projekt procesu i stanowiska badawczego,
o Analiza stężeń
o Proces mieszania na stanowisku badawczym w skali ćwierćtechnicznej z uwzględnieniem oscylacji,
o Interpretacja wyników badań oraz graficzne odzwierciedlenie przy pomocy programów gnuplot 5.0, Inkscape oraz Excel.
1. Projekt: „Wpływ stężenia hydrokoloidu na charakterystykę reologiczną modelowego układu reostabilnego podczas mieszania”
o Wstępne projektowanie procesu,
o Wykonanie analiz stężeń i przygotowanie roztworów do badań,
o Przeprowadzenie procesu mieszania na stanowisku badawczym będącym jego odzwierciedleniem w skali ćwierćtechnicznej,
o Podsumowanie wyników badań oraz przedstawienie graficzne przy pomocy programów gnuplot 5.0, Inkscape oraz Excel.
2. Projekt: „Wpływ mieszania w warunkach oscylacji prędkości obrotowej mieszadła na właściwości reologiczne wodnych roztworów gumy ksantanowej.”
o Projekt procesu i stanowiska badawczego,
o Analiza stężeń
o Proces mieszania na stanowisku badawczym w skali ćwierćtechnicznej z uwzględnieniem oscylacji,
o Interpretacja wyników badań oraz graficzne odzwierciedlenie przy pomocy programów gnuplot 5.0, Inkscape oraz Excel.
Szkolenia i kursy
Ukończyłam pierwszy stopień kursu HACCP z zakresu: "Wdrażania i audytowania systemów GMP, GHP, HACCP, ISO 9001, ISO 22000", "Audytowania ISO 9001:2008 i ISO 22000:2005" oraz "Audytowania GMP, GHP i HACCP".
Edukacja
Specjalizacje
Inżynieria
Inne
Staże/Praktyki
Staże
Grupy
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Uczelnia wywodzi się z Uniwersytetu Jagiellońskiego, gdzie od 1890 r. rozwijały się nauki rolnicze i leśne.