Marcelina Nowak

Doktorantka technologii żywności, Była stażystka w firmie Maspex.
Trzebinia, małopolskie

Umiejętności

GHP GMP Gnuplot HACCP Inkscape ISO 22000 Microsoft Office Microsoft Word Mieszanie Microsoft PowerPoint ISO 9001 Obsługa klienta Prawo jazdy kat B Obsługa kasy fiskalnej i terminali płatniczych reologia gnuR Inżynieria Żywności Hydrokoloidy

Języki

polski
ojczysty
angielski
dobry
francuski
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Łysoń
Stażysta w Dziale Zapewnienia Jakości
Zakres zadań zawodowych wykonywanych przez Stażystę/kę w czasie odbywania Stażu:
• Zapoznanie się z zasadami BHP, gospodarką odczynnikami chemicznymi i odpadami z laboratoriów.
• Zapoznanie się z analizami i dokumentacją laboratoryjną (plany i metodyki badań, elektroniczne raportowanie) oraz wykonywanie analiz surowców, półwyrobów i wyrobów gotowych.
• Zapoznanie się z procedurą nadzoru nad aparaturą kontrolno-pomiarową, wykonywanie kalibracji sprzętu laboratoryjnego.

Rodzaj wiedzy, umiejętności oraz kompetencji społecznych możliwych do uzyskania w wyniku zrealizowanego Stażu zgodnych z efektami kształcenia dla ww. kierunku studiów:
• Wiedza na temat bezpiecznej pracy w laboratoriach.
• Znajomość metodyk i umiejętność wykonywania analiz fizycznych i chemicznych surowców, półwyrobów i wyrobów gotowych.
• Znajomość metodyk i umiejętność wykonywania analiz mikrobiologicznych surowców, półwyrobów i wyrobów gotowych.
• Umiejętność kalibracji sprzętu laboratoryjnego.
• Wiedza na temat doboru próbek oraz interpretacji wyników
Dan Cake Polonia Sp. z o.o.
Praktykantka
Zakres obowiązków:
o Kontrola jakości wyrobów gotowych, półproduktów i składników,
o Zbieranie próbek do analizy,
o Kontrola jakości produktów w magazynku odstawczym,
o Zapoznanie z procesami i procedurami.
beeline Poland Sp. z o.o.
Asystent sprzedaży
Doradztwo i obsługa klienta
Logo
Praktykantka
Rejonowe Przedsiębiorstwo Wofdociągów i Kanalizacji Sp. z.o.o. w Chrzanowie
Zakres obowiązków:
o Zapoznanie z procesami występującymi na każdej stacji oczyszczania i uzdatniania wody,
o Wykonywanie analiz wody i ścieków w akredytowanych jednostkach laboratoryjnych.
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
asystent laboratoryjny
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Praca w laboratorium Katedry Inżynierii i Aparatury Przemysłu Spożywczego,

1. Projekt: „Wpływ stężenia hydrokoloidu na charakterystykę reologiczną modelowego układu reostabilnego podczas mieszania”

o Wstępne projektowanie procesu,
o Wykonanie analiz stężeń i przygotowanie roztworów do badań,
o Przeprowadzenie procesu mieszania na stanowisku badawczym będącym jego odzwierciedleniem w skali ćwierćtechnicznej,
o Podsumowanie wyników badań oraz przedstawienie graficzne przy pomocy programów gnuplot 5.0, Inkscape oraz Excel.

2. Projekt: „Wpływ mieszania w warunkach oscylacji prędkości obrotowej mieszadła na właściwości reologiczne wodnych roztworów gumy ksantanowej.”

o Projekt procesu i stanowiska badawczego,
o Analiza stężeń
o Proces mieszania na stanowisku badawczym w skali ćwierćtechnicznej z uwzględnieniem oscylacji,
o Interpretacja wyników badań oraz graficzne odzwierciedlenie przy pomocy programów gnuplot 5.0, Inkscape oraz Excel.

Szkolenia i kursy

Ukończyłam pierwszy stopień kursu HACCP z zakresu: "Wdrażania i audytowania systemów GMP, GHP, HACCP, ISO 9001, ISO 22000", "Audytowania ISO 9001:2008 i ISO 22000:2005" oraz "Audytowania GMP, GHP i HACCP".

Edukacja

Logo
Technologia Żywności, doktoranckie
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Logo
Technologia Żywności, Specjalność: Inżynieria Żywności, magisterskie
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Logo
Technologia Żywności, Specjalność: Bioinżynieria i Bioprocesy, inżynierskie
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie

Specjalizacje

Inżynieria
Inne
Staże/Praktyki
Staże

Grupy

Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Uczelnia wywodzi się z Uniwersytetu Jagiellońskiego, gdzie od 1890 r. rozwijały się nauki rolnicze i leśne.