Małgorzata Sznicer

technolog, Fabryka Wódek "POLMOS ŁAŃCUT" S.A.
Łańcut, podkarpackie

Umiejętności

Technologia Żywności Planowanie produkcji Logistyka produkcji Projektowanie wyrobów znajomość przepisów prawa żywnościowego

Języki

angielski
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Fabryka Wódek "POLMOS ŁAŃCUT" S.A.
technolog
od 2004 - obecnie Fabryka Wódek ,,POLMOS ŁAŃCUT” Spółka Akcyjna
stanowiska związane z produkcją:
Specjalista Technolog,
Kierownik Działu Technologicznego:
- opracowywanie i wdrażanie nowych produktów na
rynek krajowy i zagraniczny,
- kontrola technologii i procesów rozlewu,
- praca nad zapewnieniem wysokiej jakości wyrobów i
polepszaniem efektywności produkcji,
- współpraca z działami zapewnienia jakości, produkcji,
utrzymania ruchu, planowania, kontrolingu,
- reprezentacja Firmy w kontaktach z kontrahentami
i potencjalnymi klientami,
- ścisła współpraca z projektantami, drukarniami, hutami
w zakresie przygotowywania partii produkcyjnych
nowych produktów,
- współpraca z niezależnymi laboratoriami i placówkami
( Sanepid , PZH ),
- prowadzenie całokształtu spraw związanych z ochroną
znaków towarowych Spółki w kraju i za granicą,
- prowadzenie całokształtu spraw związanych ze
stosowanie przez Spółkę kodów kreskowych,
- śledzenie, nadzorowanie i wprowadzanie wchodzących
w życie ustaw i przepisów dotyczących wyrobów branży
spirytusowej ( ustawy i akty normatywne krajowe i UE ),
- przeprowadzanie auditów wewnętrznych w firmie,
od 1993 do 2004 Fabryka Wódek ,,POLMS ŁAŃCUT” Spółka Akcyjna
stanowiska związane z opracowaniem i wdrażaniem
nowych projektów:
Kierownik Działu Nowych Uruchomień,
Pełnomocnik Zarządu ds. Nowy Uruchomień,
od 1992 do 1993 Fabryka Wódek ,,POLMOS ŁAŃCUT” Spółka
Akcyjna
stanowisko: Referent ds. sprzedaży w Dziale Sprzedaży
- przyjmowanie dyspozycji zakupu asortymentu od
hurtowników.

Szkolenia i kursy

ODBYTE KURSY I SZKOLENIA

w latach 2011 - 2014 Canfor Warszawa
Cykl szkoleń - znakowanie środków spożywczych. Weryfikacja
poprawności etykiet. Aromaty i enzymy w żywności -
przepisy UE.
w latach 2009 - 2011 TUV Rheinland Kraków
Warsztaty doskonalące dla audytorów wewnętrznych.
System Zarządzania Jakością ISO 9001.
2010 Bureau Veritas Polska Sp. z o.o. Warszawa – audytor
HACCP.
w latach 2005 - 2010 Krajowa Izba Gospodarcza Warszawa
Regulacje krajowe i europejskie - bezpieczeństwo i jakość żywności.
2007 Urząd Patentowy RP Warszawa
Własność intelektualna i przemysłowa, prawa autorskie.
w latach 2003 i 2006 ZETOM Sp. z o.o. Warszawa
Cykl szkoleń doskonalących wymagania Normy ISO
9001:2000.
2006 Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości Łańcut
Techniki proekologiczne w przemyśle spirytusowym –
przepisy dotyczące ochrony środowiska.
2005 Centralny Ośrodek Badawczo – Rozwojowy Opakowań W- wa
Obowiązki sanitarno - higieniczne producentów opakowań
żywnościowych w świetle polskiego ustawodawstwa.
2005 Centrum Rozwoju Społeczno – Ekonomicznego Sielec
,,HACCP – wdrażanie wymagań sanitarnych, dobrej
praktyki produkcyjnej w przemyśle spożywczym”.
2005 Stowarzyszenie NOT Przemysłu Spożywczego Warszawa
Funkcjonowanie Przedsiębiorstw Spożywczych.
1999 Optimus Comfort Sp. z o.o.
Obsługa programu graficznego Corel Draw 7.0.
w latach 1995 - 1997 Naczelna Organizacja Techniczna Warszawa
Cykl szkoleń dotycząca normalizacji zakładowej.

Edukacja

Logo
Technologia Obrotu Produktami i Surowcami Rolniczymi, magisterskie
Akademia Rolnicza w Krakowie,

Specjalizacje

Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości
Produkcja
Technologia

Zainteresowania

ogrodnictwo, turystyka , muzyka klasyczna, sport ( pływanie ).

Organizacje

Polskie Towarzystwo Geogrficzne

Inne

obsługa komputera (Windows, MS Word, Excel, Corel 11.0 - 1999 ), Prawo jazdy kat. B.