Magdalena Stolarek

Kierownik Pracowni Mikrobiologicznych, J.S. Hamilton Poland S.A.
Wrocław, dolnośląskie

Umiejętności

GMP Zarządzanie zespołem Kontrola jakości Zapewnienia Jakości Badania jakościowe Laboratorium Mikrobiologia żywności audyty jakości Biotechnologia biologia molekularna Jakość żywności Bezpieczeństwo żywności

Języki

angielski
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Logo
Kierownik Laboratorium Analiz Mikrobiologicznych
J.S. Hamilton Poland S.A.
Logo
Z-ca Kierownika Pracowni Mikrobiologii
J.S. Hamilton Poland S.A.
• nadzór nad analizami mikrobiologicznymi żywności wykonywanymi zgodnie z przyjętymi normami i procedurami badawczymi
• nadzór nad sprawdzaniem i wzorcowaniem wyposażenia pomiarowo-badawczego
• opracowywanie własnych metod badawczych, wdrażanie i ich walidacja
• udział w badaniach biegłości i nadzór nad sterowaniem jakością
• zastępowanie Kierownika ds. jakości w oddziale w zakresie bieżących zadań, zapewniających właściwe funkcjonowanie systemu zarządzania
• organizacja pracy zespołu analitycznego w Pracowni Mikrobiologii
• prowadzenie działań w zakresie funkcjonowania zakresu elastycznego
• autoryzacja i zatwierdzanie sprawozdań z badań
• prowadzenie szkoleń warsztatowych z zakresu badań mikrobiologicznych
• przeprowadzanie audytów wewnętrznych
Logo
Kierownik Techniczny/Pracownia Mikrobiologii Żywności
Vet-Lab Brudzew
• wykonywanie analiz mikrobiologicznych w oparciu o aktualne normy i procedury badawcze
• sporządzanie raportów z badań i dokumentacji laboratoryjnej zgodnie z przyjętym systemem zarządzania jakością
• nadzór nad badaniami i sterowanie jakością badań
• nadzór nad wyposażeniem i spójnością pomiarową
• dokonywanie zakupów bieżących
• aktualizacja dokumentacji związanej z działalnością techniczną oraz nadzór nad normami i procedurami badawczymi
• nadzór nad przygotowaniem metod do akredytacji i utrzymaniem akredytacji metod
• wdrażanie nowych metod badawczych
• aktualizacja wiedzy z zakresu wymagań prawnych i normatywnych, dbałość o jakość badań oraz wysoki standard obsługi klienta
Logo
Asystent Laboratoryjny/Pracownia Mikrobiologii Żywności
Vet-Lab Brudzew
• wykonywanie analiz mikrobiologicznych w oparciu o aktualne normy i procedury badawcze
• sporządzanie raportów z badań i dokumentacji laboratoryjnej zgodnie z przyjętym systemem zarządzania jakością
• nadzór nad wyposażeniem pomiarowym i aparaturą pomocniczą
Aquanet S.A.
praktykant/Laboratorium Badań Środowiskowych
• zapoznanie się z pobieraniem próbek wody do badań
• wykonywanie analiz chemicznych próbek wody i analiz wagowych
• zapoznanie się z technikami instrumentalnymi (HPLC, HPLC-HG-AAS, GC)
Mleczarnia TUREK Sp. z o.o.
praktykant
• poznanie organizacji zakładu produkcyjnego
• wykonywanie analiz chemicznych i mikrobiologicznych surowców stosowanych do produkcji, półproduktów i wyrobów gotowych serów pleśniowych

Szkolenia i kursy

• Kierowanie zespołem pracowników laboratorium (Sopocki Instytut Rozwoju Biznesu)
• Nadzór nad alergenami w zakładzie produkcyjnym (J.S. Hamilton Consulting Sp. z o.o.)
• Audit wewnętrzny w laboratorium (Polskie Centrum Akredytacji)
• Wymagania prawne dotyczące wody do spożycia, wody z kąpielisk i miejsc wykorzystywanych do kąpieli oraz nadzór nad pływalniami (Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna)
• Walidacja metod mikrobiologicznych, szacowanie wyników pomiaru oraz zapewniania jakości wyników badań (Barbara Nowakowska, System-Lab QA)
• Nadzorowanie jakością pożywek w laboratorium mikrobiologicznym. Przygotowanie, produkcja, przechowywanie i kontrola jakości pożywek z uwzględnieniem wymagań PN-EN ISO 11133:2014-07 (BioMerieux Polska Sp. z o.o.)
• Monitoring zagrożeń mikrobiologicznych w procesie produkcji oraz metody alternatywne w aspekcie zapewniania jakości uzyskanych wyników i obowiązujących wymagań (Sterbios Sp. z o.o.)
• Wybrane zagadnienia normy PN-EN ISO/IEC 17025:2005 (Okręgowy Urząd Miar)
• Zasady Dobrej Praktyki Produkcyjnej – GMP (Ośrodek Kwalifikacji Jakości Wyrobów SIMPTEST Sp. z o.o. S.k)
• Podstawowy Kurs Chromatografii (Candela Sp. z o.o.)

Edukacja

Logo
Mikrobiologia, higiena i jakość w przemyśle, studia podyplomowe
Politechnika Łódzka
Logo
Chemia biologiczna, magisterskie
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Logo
Chemia biologiczna, licencjackie
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu

Specjalizacje

Badania i rozwój
Farmaceutyka/Biotechnologia
Zarządzanie jakością
Kontrola jakości
Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości

Inne

prawo jazdy kat. B (czynne)

Grupy

Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu to jedna z najlepszych uczelni w Polsce. W uznanych rankingach polskich szkół wyższych UAM sytuuje się w ścisłej czołówce najlepszych uczelni
A Ja Szukam Pracy
A Ja Szukam Pracy
Grupa dla osób szukających obecnie pracy. Członkowie grupy mogą wymieniać się tu doświadczeniami jak i rozwiązywać wspólnie problemy.
Auditorzy Systemów Zarządzania
Auditorzy Systemów Zarządzania
Grupa osób związanych z auditowaniem Systemów Zarządzania takich jak ISO 9001, ISO 14001, PN-N/OHSAS 18001, ISO 27001, ISO/TS 16949, ISO 22000 (IFS, BRC), ISO 13485, ISO/IEC 17025, IRIS itp.
Darmowe szkolenia
Darmowe szkolenia
Po prostu wymiana informacji na temat darmowych szkoleń..
Jakość
Jakość
Grupa osób związanych z zarządzaniem jakością, a także środowiskiem i bezpieczeństwem w organizacjach oraz auditowaniem systemów.
Laboratorium mikrobiologiczne
Laboratorium mikrobiologiczne
Wymiana doświadczeń mikrobiologów: - projektowanie i wyposażenie laboratorium - metody badań - walidacja - monitorowanie środowiska - kontrola jakości podłoży - badania biegłości
Praca w branży medycznej i farmaceutycznej
Praca w branży medycznej i farmaceutycznej
medycyna, farmacja - oferty pracy, opinie o pracodawcach, informacje o branży
Praca w przemyśle spożywczym
Praca w przemyśle spożywczym
Grupa zrzeszająca pracowników przemysłu spożywczego
Szkolenia dla Laboratoriów
Szkolenia dla Laboratoriów
Grupa założona dla pracowników laboratoriów poszukujących ciekawych, tanich szkoleń
Zarządzanie Jakością
Zarządzanie Jakością
Grupa dla osób zawodowo zajmujących się zarządzaniem jakością (m.in. konsultantów, trenerów, pełnomocników ds. zarządzania jakością)