Magdalena Mikołajczyk
mgr inż. technologii żywności
Okonek,
wielkopolskie
Umiejętności
BRC
Zarządzanie
Zarządzanie produktem
Zapewnienia Jakości
HACCP, ISO 22000, IFS,
Języki
angielski
podstawowy
Doświadczenie zawodowe
Pełnomocnik ds. zarządzania jakością
Resko sp. z o.o.
Moje zadania stanowiskowe obejmowały:
- wdrażanie, utrzymywanie i kontrola systemów HACCP, IFS oraz MSC,
- reprezentowanie zakładu przed jednostką certyfikującą, instytucjami kontrolującymi,
- opracowanie, aktualizację oraz rozpowszechnienie dokumentacji dotyczącej zapewnienia jakości,
- prowadzenie ewidencji obowiązujących norm i przepisów prawa,
- kontrolę procesów produkcyjnych,
- prowadzenie auditów wewnętrznych w zakładzie,
- opracowanie i aktualizację specyfikacji,
- współpraca z dostawcami i odbiorcami.
- wdrażanie, utrzymywanie i kontrola systemów HACCP, IFS oraz MSC,
- reprezentowanie zakładu przed jednostką certyfikującą, instytucjami kontrolującymi,
- opracowanie, aktualizację oraz rozpowszechnienie dokumentacji dotyczącej zapewnienia jakości,
- prowadzenie ewidencji obowiązujących norm i przepisów prawa,
- kontrolę procesów produkcyjnych,
- prowadzenie auditów wewnętrznych w zakładzie,
- opracowanie i aktualizację specyfikacji,
- współpraca z dostawcami i odbiorcami.
kierownik produkcji
Resko sp. z o.o.
Moje zadania stanowiskowe obejmowały:
Kontrola bieżąca procesu, planowanie
Rozwiązywaniem problemów natury technicznej,
organizacyjnej i personalnej,
Nadzór nad bezpiecznym prowadzeniem produkcji,
przestrzeganiem przepisów BHP i przeciwpożarowych,
Koordynacja stanowisk pracy na poszczególnych etapach produkcji,
Optymalizacją czasu pracy,
Kontrola bieżących kosztów produkcji i podejmowaniem właściwych działań w kierunku ich minimalizacji.
Sporządzanie raportów i analiz wydajności produkcji,
Współpraca z Zakładem Karnym.
Kontrola bieżąca procesu, planowanie
Rozwiązywaniem problemów natury technicznej,
organizacyjnej i personalnej,
Nadzór nad bezpiecznym prowadzeniem produkcji,
przestrzeganiem przepisów BHP i przeciwpożarowych,
Koordynacja stanowisk pracy na poszczególnych etapach produkcji,
Optymalizacją czasu pracy,
Kontrola bieżących kosztów produkcji i podejmowaniem właściwych działań w kierunku ich minimalizacji.
Sporządzanie raportów i analiz wydajności produkcji,
Współpraca z Zakładem Karnym.
Pełnomocnik d/s jakości, technolog
Przedsiębiorstwo Wielobranżowe "A.S.G." w Człuchowie
Moje zadania stanowiskowe obejmowały:
- wdrażanie, utrzymywanie i kontrola systemu HACCP,
- opracowanie, aktualizację oraz rozpowszechnienie dokumentacji dotyczącej Systemów Bezpieczeństwa Żywności
- dostosowanie zakładu jak i dokumentacji do wymagań ISO 22000
- prowadzenie ewidencji obowiązujących norm i przepisów prawa,
- kontrolę procesów produkcyjnych,
- prowadzenie auditów wewnętrznych w zakładzie,
- przygotowywanie oraz pobieranie prób surowca i produktu gotowego do analiz laboratoryjnych,
- wdrożenie w zakładzie wymagań eksportowych krajów trzecich (Tajwan, Mołdawia, Hongkong, Unia Celna (Kazachstan, Białoruś, Rosja)
- współpraca z Inspektoratem Weterynarii
- wdrażanie, utrzymywanie i kontrola systemu HACCP,
- opracowanie, aktualizację oraz rozpowszechnienie dokumentacji dotyczącej Systemów Bezpieczeństwa Żywności
- dostosowanie zakładu jak i dokumentacji do wymagań ISO 22000
- prowadzenie ewidencji obowiązujących norm i przepisów prawa,
- kontrolę procesów produkcyjnych,
- prowadzenie auditów wewnętrznych w zakładzie,
- przygotowywanie oraz pobieranie prób surowca i produktu gotowego do analiz laboratoryjnych,
- wdrożenie w zakładzie wymagań eksportowych krajów trzecich (Tajwan, Mołdawia, Hongkong, Unia Celna (Kazachstan, Białoruś, Rosja)
- współpraca z Inspektoratem Weterynarii
Specjalista ds. programów
Powiatowy Urząd Pracy w Złotowie
- przygotowywanie wniosków o pozyskanie środków z Europejskich Funduszy Strukturalnych,
- opracowywanie wniosków dotyczących programów na łagodzenia skutków bezrobocia ze środków stanowiących rezerwę Ministra Pracy i Polityki Społecznej
- opracowywanie analiz rynku pracy na potrzeby realizacji projektu,
- przygotowywanie kwartalnych, rocznych informacji dotyczących przebiegu realizacji programu,
- współdziałanie z innymi komórkami organizacyjnym urzędu.
- sporządzanie ewidencji niezbędnej dokumentacji,
- opracowywanie wniosków dotyczących programów na łagodzenia skutków bezrobocia ze środków stanowiących rezerwę Ministra Pracy i Polityki Społecznej
- opracowywanie analiz rynku pracy na potrzeby realizacji projektu,
- przygotowywanie kwartalnych, rocznych informacji dotyczących przebiegu realizacji programu,
- współdziałanie z innymi komórkami organizacyjnym urzędu.
- sporządzanie ewidencji niezbędnej dokumentacji,
Pracownik Administracyjny
- sporządzanie dziennych, miesięcznych, koncowych zestawień produkcji,
- sporządzanie zestawień wydajności pracy,
- rejestracja i rozliczanie pracowników,
- gromadzenie i kontrola pod względem formalnym dokumentacji pracowników.
- sporządzanie zestawień wydajności pracy,
- rejestracja i rozliczanie pracowników,
- gromadzenie i kontrola pod względem formalnym dokumentacji pracowników.
Asystent Działu Zapewnienia Jakości
Moje zadania stanowiskowe obejmowały:
- wdrażanie, utrzymywanie i kontrola systemów HACCP, BRC, IFS oraz ISO 22000.
- opracowanie, aktualizację oraz rozpowszechnienie dokumentacji dotyczącej Systemów Zapewnienia Jakości,
- prowadzenie ewidencji obowiązujących norm i przepisów prawa,
- kontrolę procesów produkcyjnych,
- prowadzenie auditów wewnętrznych w zakładzie,
- przygotowywanie oraz pobieranie prób surowca i produktu gotowego do analiz laboratoryjnych,
- przeprowadzenie ocen organoleptycznych produktów,
- kontrolę czystości mikrobiologicznej powietrza w zakładzie.
- wdrażanie, utrzymywanie i kontrola systemów HACCP, BRC, IFS oraz ISO 22000.
- opracowanie, aktualizację oraz rozpowszechnienie dokumentacji dotyczącej Systemów Zapewnienia Jakości,
- prowadzenie ewidencji obowiązujących norm i przepisów prawa,
- kontrolę procesów produkcyjnych,
- prowadzenie auditów wewnętrznych w zakładzie,
- przygotowywanie oraz pobieranie prób surowca i produktu gotowego do analiz laboratoryjnych,
- przeprowadzenie ocen organoleptycznych produktów,
- kontrolę czystości mikrobiologicznej powietrza w zakładzie.
Szkolenia i kursy
2018r. Auditor wewnętrzny systemu HACCP z uwzględnieniem BRC v.7 i IFS v.6
2015r. Umiejętności indywidualne - jak znaleźć w sobie motywację?
2015r. certyfikat "Zarządzanie przez delegowanie"
od 04.2014 - Szybki Angielski: Metoda Colina Rose
2013r - Audytor wewnętrzny systemu zarządzania BHP
wg PN-N 18001
2012r - Specjalista Ochrony Przeciwpożarowej
2009r - Audytor wewnętrzny systemu HACCP;
2009r - Audytor wewnętrzny Systemu Zarządzania
Bezpieczeństwem Żywności wg ISO 22000:2005;
2015r. Umiejętności indywidualne - jak znaleźć w sobie motywację?
2015r. certyfikat "Zarządzanie przez delegowanie"
od 04.2014 - Szybki Angielski: Metoda Colina Rose
2013r - Audytor wewnętrzny systemu zarządzania BHP
wg PN-N 18001
2012r - Specjalista Ochrony Przeciwpożarowej
2009r - Audytor wewnętrzny systemu HACCP;
2009r - Audytor wewnętrzny Systemu Zarządzania
Bezpieczeństwem Żywności wg ISO 22000:2005;
Specjalizacje
Łańcuch dostaw
Magazynowanie
Produkcja
Zarządzanie produkcją
Zarządzanie jakością
Kontrola jakości
Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości
Inne
Oferuję:
• doradztwo w zakresie wdrożenia standardów HACCP, GMP, GHP, IFS, BRC, ISO 22000 obejmujące opracowanie pełnej dokumentacji oraz pomoc w jej wdrożeniu,
• przeprowadzenie niezbędnych szkoleń w zakresie w/w standardów bezpieczeństwa żywności,
• przeprowadzenie audytów wewnętrznych w zakładzie jak i u dostawców,
• doradztwo w zakresie wdrożenia standardów HACCP, GMP, GHP, IFS, BRC, ISO 22000 obejmujące opracowanie pełnej dokumentacji oraz pomoc w jej wdrożeniu,
• przeprowadzenie niezbędnych szkoleń w zakresie w/w standardów bezpieczeństwa żywności,
• przeprowadzenie audytów wewnętrznych w zakładzie jak i u dostawców,
Grupy
ABY POMÓC W 48 GODZIN
Grupa ta ma na celu umożliwienie jej uczestnikom szybkie reagowanie na wzajemne potrzeby, nie tylko w wydaniu biznesowym. W założeniu skierowana do jak najszerszego ogrona osób, gdyż nigdy nie
Auditorzy Systemów Zarządzania
Grupa osób związanych z auditowaniem Systemów Zarządzania takich jak ISO 9001, ISO 14001, PN-N/OHSAS 18001, ISO 27001, ISO/TS 16949, ISO 22000 (IFS, BRC), ISO 13485, ISO/IEC 17025, IRIS itp.
Fundusze unijne
Jak napisać dobry projekt? Jak rozliczyć wniosek? Jak znaleźć się w gąszczu przepisów prawnych? - Bezpłatne porady najlepszych profesjonalistów w kraju.
Inspektor ppoż metodą elearning SGSP.INFOR.EDUSTACJA
Grupa dla byłych, obecnych i przyszłych uczestników, może wykładowców(?) i innych sympatyków:)
ISO 22000
Bezpieczeństwo żywności i systemy zarządzania to moje zainteresowania. Założenie grupy ma celu wymianę informacji i doświadczeń w zakresie tego standardu.
Jakość
Grupa osób związanych z zarządzaniem jakością, a także środowiskiem i bezpieczeństwem w organizacjach oraz auditowaniem systemów.