Magdalena Bogucka (Gołaszewska)

mgr inż., technolog żywienia, Restaurant Manager IKEA Retail sp. z o.o.

Języki

angielski
biegły
niemiecki
dobry

Doświadczenie zawodowe

IKEA Retail Sp. z o.o.
Restaurant Manager
IKEA Retail Sp. z o.o.
Bistro & Swedish Food Market Manager
Logo
Asystent pracowni badań chemicznych żywności
Wojewódzki Inspektorat Weterynarii, Zakład Higieny Weterynaryjnej
Chromatografia gazowa, badania pozostałośći pestycydów chloroorganicznych, fosforoorganicznych, polichlorowanych bifenyli w produktach żywnościowych pochodzenia zwierzęcego
Logo
praktykantka
Praktyki studenckie w Zakładzie Higieny Weterynaryjnej w Warszawie ( Wojewódzki Inspektorat Weteryn
praca w laboratorium mikrobiologicznym; przyjmowanie i przechowywanie próbek do badań; przygotowywanie pożywek; badania mikrobiologiczne żywności metodami klasycznymi i nowoczesnymi metodami instrumentalnymi, w tym zautomatyzowanym wskaźnikiem jakości Tempo; nadzór nad wyposażeniem pomiarowym i badawczym w laboratorium mikrobiologicznym; walidacja metod mikrobiologicznych oraz sterowanie jakością badań w laboratorium mikrobiologicznym
Sodexo Polska Sp. z o.o.
praktykantka
wykonywanie opisów technicznych produktów (warzyw i owoców świeżych i mrożonych, mięsa, drobiu, nabiału i ryb); wykonanie katalogu mięsa i drobiu; uczestniczenie w szkoleniu menedżera restauracji przez menedżera z działu zakupów w zakresie procedur zakupowych; wizytowanie restauracji oraz obserwowanie i uczestniczenie w pracy menedżera restauracji; kontakty z dostawcami działu zakupów w zakresie pozyskiwania informacji o jakości produktów; wizyty u dostawców mięsa i drobiu
Logo
praktykantka
Praktyki studenckie w Szkole Podstawowej im. Jana Pawła II w Węgrowie
przygotowywanie jadłospisów w szkolnej stołówce, przeliczanie wartości energetycznych i odżywczych jadłospisów dla uczestników wakacyjnych : „półkolonii”, zapoznanie się z normami i zaleceniami żywieniowymi z uwzględnieniem grup ludności, zapoznanie się z wymaganiami i przepisami dotyczącymi realizacji żywienia w zakładach żywienia zbiorowego

Szkolenia i kursy

- Audytor wewnętrzny sustemów GHP/GMP oraz HACCP
- Specjalista ds. systemów GMP/GHP oraz HACCP
- kurs „Kształtowania Jakości w Gastronomii i Cateringu” ze szczególnym uwzględnieniem obsługi konsumenta, opracowanie projektu Domu Weselnego
- kurs „Inżynierii Tworzenia Nowych Produktów Żywnościowych”, opracowanie Musu Warzywnego z dodatkiem błonnika pokarmowego
- kurs „Systemów zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności”, opracowanie księgi GMP/GHP oraz HACCP dla cukierni

Edukacja

Logo
Żywienie człowieka, Zarządzanie jakością i produkcją żywności, magisterskie
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Logo
Żywienie człowieka, Racjonalizacja i ocena żywienia, inżynierskie
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

Specjalizacje

Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Katering/Restauracje/Gastronomia

Zainteresowania

- Dietetyka, zdrowie człowieka
- Żywność wygodna i funkcjonalna
- Chemia
- Teatr, Literatura, Kino, Muzyka

Inne

- obsługa komputera i znajomość pakietu Ms Office, programu FAKT, programu Płatnik, programu Dieta2 oraz Dietetyk, znajomość podstawowa programu AutoCAD
- posiadam prawo jazdy kategorii B

Grupy

sggw
sggw
SGGW to jedna z najstarszych polskich uczelni. Zawsze wysoko w rankingach. Otrzymała tytuł „Najbardziej innowacyjnej i kreatywnej uczelni w Polsce”.