Umiejętności
praca w grupie
Planowanie produkcji
sumienność i rzetelność w wykonywaniu zadań
pozytywne nastawienie do ludzi i pracy
punktualność i odpowiedzialność za powierzone mi zadania
Znajomoś języków obcych (angielski,
Języki
angielski
dobry
Doświadczenie zawodowe
Kierownik Produkcji
P. P. H. Herring
Odpowiedzialnym jestem za całość procesu produkcji. Zadania typu:
1. Planowanie oraz kontrola procesu produkcji,
2. rozwiązywanie problemów technicznych,
3. nadzór nad bezpiecznym prowadzeniem produkcji (m.in. kontrola przestrzegania zasad GMP i GHP, oraz zasad określonych w systemie BRC, IFS, MSC, nadzór nad przeprowadzaniem badań mikrobiologicznych jak i fizykochemicznych żywności, wody, powietrza, w pomieszczeniach produkcyjnych),
4. optymalizacja czasu pracy,
5. kontrolowanie bieżących kosztów produkcji,
6. kalkulacja kosztów wytworzenia produktów,
7. wdrażanie nowych i nadzór nad aktualnymi systemami jakości,
8. dbałość o prawidłowy przebieg kontroli dokonywanych przez takie jednostki publiczne jak: WIJHARS, Weterynaria, Sanepid, Główny urząd miar i jednostek, itp.
9. zakup surowca rybnego bezpośrednio u Norweskich i Islandzkich producentów.
W 2013 wdrożyłem system zarządzania jakością BRC (British Retail Consortium). Jest to system pochodzenia brytyjskiego, który określa szereg wymagań, jakie należy spełnić, aby zagwarantować najwyższą jakość i bezpieczeństwo oferowanych produktów. W obecnych czas jest On wymagany przez większość sieci handlowych.
W 2014 roku wraz z głównym technologiem wdrożyliśmy kolejny projekt, certyfikat zrównoważonego rybołówstwa: MSC (Marine Stewardship Council). Posiadanie certyfikatu MSC gwarantuje m.in., że do oferowanych przez firmę produktów, zostały użyte ryby, pochodzące ze zrównoważonych połowów.
W 2016 roku wraz z głównym technologiem wdrożyliśmy kolejny projekt, International Food Standard (IFS) jest to kolejny system odpowiedzialny za zapewnienie szeroko rozumianego bezpieczeństwa produkowanych wyrobów. Posiadanie IFS jest przede wszystkim wymagane przez sieci handlowe wywodzące się z rynku Niemieckiego (np. Lidl, Real) i Francuskiego (np. Auchan, Carrefour).
W 2018 roku, głównie za moją inicjatywą wdrożyliśmy system ERP (Enterprise Resources Planning). Jest to oprogramowanie do kompleksowego zarządzania przedsiębiorstwem. Kryjące się w skrócie ERP „planowanie zasobów” obejmuje kontrolę i zarządzanie najważniejszymi zasobami i procesami w niemal każdym obszarze biznesowym firmy: sprzedaż, finanse, księgowość, magazyn, kadry, zaopatrzenie, produkcja itd.
1. Planowanie oraz kontrola procesu produkcji,
2. rozwiązywanie problemów technicznych,
3. nadzór nad bezpiecznym prowadzeniem produkcji (m.in. kontrola przestrzegania zasad GMP i GHP, oraz zasad określonych w systemie BRC, IFS, MSC, nadzór nad przeprowadzaniem badań mikrobiologicznych jak i fizykochemicznych żywności, wody, powietrza, w pomieszczeniach produkcyjnych),
4. optymalizacja czasu pracy,
5. kontrolowanie bieżących kosztów produkcji,
6. kalkulacja kosztów wytworzenia produktów,
7. wdrażanie nowych i nadzór nad aktualnymi systemami jakości,
8. dbałość o prawidłowy przebieg kontroli dokonywanych przez takie jednostki publiczne jak: WIJHARS, Weterynaria, Sanepid, Główny urząd miar i jednostek, itp.
9. zakup surowca rybnego bezpośrednio u Norweskich i Islandzkich producentów.
W 2013 wdrożyłem system zarządzania jakością BRC (British Retail Consortium). Jest to system pochodzenia brytyjskiego, który określa szereg wymagań, jakie należy spełnić, aby zagwarantować najwyższą jakość i bezpieczeństwo oferowanych produktów. W obecnych czas jest On wymagany przez większość sieci handlowych.
W 2014 roku wraz z głównym technologiem wdrożyliśmy kolejny projekt, certyfikat zrównoważonego rybołówstwa: MSC (Marine Stewardship Council). Posiadanie certyfikatu MSC gwarantuje m.in., że do oferowanych przez firmę produktów, zostały użyte ryby, pochodzące ze zrównoważonych połowów.
W 2016 roku wraz z głównym technologiem wdrożyliśmy kolejny projekt, International Food Standard (IFS) jest to kolejny system odpowiedzialny za zapewnienie szeroko rozumianego bezpieczeństwa produkowanych wyrobów. Posiadanie IFS jest przede wszystkim wymagane przez sieci handlowe wywodzące się z rynku Niemieckiego (np. Lidl, Real) i Francuskiego (np. Auchan, Carrefour).
W 2018 roku, głównie za moją inicjatywą wdrożyliśmy system ERP (Enterprise Resources Planning). Jest to oprogramowanie do kompleksowego zarządzania przedsiębiorstwem. Kryjące się w skrócie ERP „planowanie zasobów” obejmuje kontrolę i zarządzanie najważniejszymi zasobami i procesami w niemal każdym obszarze biznesowym firmy: sprzedaż, finanse, księgowość, magazyn, kadry, zaopatrzenie, produkcja itd.
Szkolenia i kursy
2007 rok - patent płetwonurka P1 CMAS
2007 rok - prawo jazdy kategoria B - czynny kierowca
2007 rok - prawo jazdy kategoria B - czynny kierowca
Edukacja
Specjalizacje
Produkcja
Zarządzanie produkcją
Zainteresowania
Wszelkiego rodzaju sporty: koszykówka, piłka nożna, siatkówka, tenis stołowy, jazda na nartach, jazda na snowboardzie, dart, nurkowanie, film.
Inne
Obsługa komputera PC
Microsoft Office, program Audacity, DVD Lab Pro, Subtitle Creator, Subtitle Workshop, Ifo Edit, TS Muxer, BD Rebuldier, AVCHD Coder, Adobe Premiere, Adobe After Effect i Adobe Encore
Obsługa komputera Macintosh
Bardzo dobra znajomość programu Final Cut Pro
Podstawowa znajomość: Adobe After Effect, Adobe Encore, Adobe Premiere
Doświadczenie jakie nabyłem podczas swojego pobytu w stacji telewizyjnej TVN 24 oraz TVN CNBC nauczyło mnie pracy w dużym stresie i pod wielką presją czasu. Natomiast czas spędzony w firmie PPH Herring nauczył mnie jak umiejętnie prowadzić zespół ludzi, tak by praca była wydajna i przy okazji sprawiała im przyjemność.
Microsoft Office, program Audacity, DVD Lab Pro, Subtitle Creator, Subtitle Workshop, Ifo Edit, TS Muxer, BD Rebuldier, AVCHD Coder, Adobe Premiere, Adobe After Effect i Adobe Encore
Obsługa komputera Macintosh
Bardzo dobra znajomość programu Final Cut Pro
Podstawowa znajomość: Adobe After Effect, Adobe Encore, Adobe Premiere
Doświadczenie jakie nabyłem podczas swojego pobytu w stacji telewizyjnej TVN 24 oraz TVN CNBC nauczyło mnie pracy w dużym stresie i pod wielką presją czasu. Natomiast czas spędzony w firmie PPH Herring nauczył mnie jak umiejętnie prowadzić zespół ludzi, tak by praca była wydajna i przy okazji sprawiała im przyjemność.
Grupy
Uniwersytet Mikołaja Kopernika
UMK jest liderem wśród uczelni Polski Północnej m.in. pod względem potencjału naukowego i liczby studentów (25 tys.). To także największy pracodawca w regionie.
BIZNES. Certyfikaty Energetyczne
Świadectwa Energetyczne, Charakterystyki Energetyczne, Bilanse Mocy, Audyty Energetyczne...
Grupa dla przedsiębiorców, którzy prowadzą działalność właśnie w tej branży i chcą zarabiać konkretne pieni
Filmiki
Webwideo//Wideomarketing//Realizacje filmowe//YouTube//Vimeo
Grupa dla tych wszystkich,których pasją są realizacje filmowe małe i duże, montaż wszelkiego rodzaju filmików, klipów
Grupa Zakupowa
Grupa zakupowa to miejsce dla osób pracujących w działach zakupów lub zawodowo zajmujących się kupowaniem, chcących podjąć inicjatywę optymalizacji kosztów w swoich firmach. Dołącz do nas.
Montaż filmowy sztuka operatorska
Grupa dla osób które interesują sie produkcją filmów i sami je tworzą.
Montaż i postprodukcja
Grupa skupiająca ludzi pasjonujących sie sztuką montażu i procesem postprodukcji. Dowiesz sie tutaj gdzie, co, jak i od czego zacząć swoją przygodę z mediami.
Praca w mediach
Dla szukających i dla tych których ktoś szuka. Ale też aby pogadać o kuchni branży i ponarzekać na realia pracy w mediach i reklamie.