Umiejętności
APS
CRP
ERP
GHP
GMP
HACCP
ISO
Lean Management
SAP
SAP ERP
prawo jazdy kat. A i B
zarządzanie zmianą
Zarządzanie zespołem
Łatwość nawiązywania kontaktów
Kontrola jakości
Chęć rozwoju
Wysokie zdolności interpersonalne
Umiejętności analityczne
umiejętność szybkiego uczenia się
organizacja pracy
praca w zespole
Office
Umiejętności komunikacyjne
Kreatywnosc i chec do podejmowania nowych wyzwan
dobra organizacja pracy
Umiejętności organizacyjne i priorytetyzacja
Język angielski - poziom zaawansowany
Harmonogramowanie produkcji
wsparcie techniczne
samodzielność w podejmowaniu decyzji
Kreatywne rozwiązywanie problemów
motywacja siebie jak i współpracowników
analiza jakościowa
prowadzenie projektów
Umiejętność budowania relacji z ludźmi
Współpraca z osobami z różnych działów
wdrażanie pracownika do pracy
wdrażanie nowych projektów
nadzór nad dokumentacją
analiza sensoryczna
praca w zespole i kierowanie zespołem
Planowanie zapasów
MPS
SAP R / 3
Kultury probiotyczne
Żywność funkcjonalna
Języki
polski
ojczysty
angielski
dobry
Doświadczenie zawodowe
Production Planning Specialist / Master Data Administration and Recipe Specialist
Operacyjne planowanie produkcji w uzgodnieniu z Działem Produkcji.
Zarządzanie stanami magazynowymi (surowce do produkcji wyrobów gotowych) i planowanie zapasów.
Przygotowywanie receptur wyrobów gotowych zgodnych z wymaganiami klientów.
Opracowywanie receptur produkcyjnych dla półfabrykatów surowców .
Optymalizacja kosztów w bilansie materiału z zachowaniem wartości wymaganych w specyfikacji.
Efektywne gospodarowanie w celu minimalizacji kosztów logistycznych.
Kontrolowanie nowo przyjmowanych receptur wyrobu gotowego.
Dokonywanie oceny możliwości wykorzystania pozostałości procesu dla kolejnych zleceń.
Monitorowanie stanów magazynowych i zużycia oraz koordynowanie działań likwidacyjnych.
Koordynacja i przygotowanie wysyłki towaru dla klientów z zachowaniem terminów realizacji zamówień.
Tworzenie receptur systemowych (BOM) w systemie SAP.
Wyznaczanie partii produktów gotowych do wysłania jako próby ofertowe.
Ścisła współpraca i wewnętrzny przepływ informacji, w szczególności z Działem Produkcji oraz Działem Logistyki.
Aktywacja oraz tworzenie nowych numerów materiałowych w systemie SAP.
Aktualizacja danych materiałowych w systemie SAP.
Zarządzanie stanami magazynowymi (surowce do produkcji wyrobów gotowych) i planowanie zapasów.
Przygotowywanie receptur wyrobów gotowych zgodnych z wymaganiami klientów.
Opracowywanie receptur produkcyjnych dla półfabrykatów surowców .
Optymalizacja kosztów w bilansie materiału z zachowaniem wartości wymaganych w specyfikacji.
Efektywne gospodarowanie w celu minimalizacji kosztów logistycznych.
Kontrolowanie nowo przyjmowanych receptur wyrobu gotowego.
Dokonywanie oceny możliwości wykorzystania pozostałości procesu dla kolejnych zleceń.
Monitorowanie stanów magazynowych i zużycia oraz koordynowanie działań likwidacyjnych.
Koordynacja i przygotowanie wysyłki towaru dla klientów z zachowaniem terminów realizacji zamówień.
Tworzenie receptur systemowych (BOM) w systemie SAP.
Wyznaczanie partii produktów gotowych do wysłania jako próby ofertowe.
Ścisła współpraca i wewnętrzny przepływ informacji, w szczególności z Działem Produkcji oraz Działem Logistyki.
Aktywacja oraz tworzenie nowych numerów materiałowych w systemie SAP.
Aktualizacja danych materiałowych w systemie SAP.
Shift Leader
Nadzór nad prawidłowym funkcjonowaniem laboratorium zakładowego i zarządzanie zmianą.
Wdrażanie nowych metodyk badawczych.
Współudział w pracach nad poprawą jakości produkowanych wyrobów.
Dbanie o bezpieczeństwo i porządek pracy w laboratorium.
Podejmowanie działań korygujących i zapobiegawczych.
Zarządzanie laboratorium fizyko-chemicznym i mikrobiologicznym w porozumieniu z kierownikiem laboratorium w przypadku jego nieobecności.
Ścisła współpraca z innymi działami w ramach spraw bieżących.
Podejmowanie działań związanych z kontrolą jakości w ramach istniejących systemów jakości i zarządzania bezpieczeństwem żywności.
Wdrażanie nowych metodyk badawczych.
Współudział w pracach nad poprawą jakości produkowanych wyrobów.
Dbanie o bezpieczeństwo i porządek pracy w laboratorium.
Podejmowanie działań korygujących i zapobiegawczych.
Zarządzanie laboratorium fizyko-chemicznym i mikrobiologicznym w porozumieniu z kierownikiem laboratorium w przypadku jego nieobecności.
Ścisła współpraca z innymi działami w ramach spraw bieżących.
Podejmowanie działań związanych z kontrolą jakości w ramach istniejących systemów jakości i zarządzania bezpieczeństwem żywności.
Lab Quality Control Assistant
Analiza i interpretacja wyników badań kontroli jakości produktów z poszczególnych etapów procesu produkcji.
Informowanie o konieczności działań korygujących, bądź występujących odchyleniach od aktualnych norm jakościowych.
Sprawdzanie zgodności towaru ze specyfikacją bądź wytycznymi kontraktu.
Wystawianie certyfikatów jakościowych.
Prowadzenie dokumentacji przeprowadzonych analiz.
Operowanie w systemie SAP.
Systemowe magazynowanie kontrprób każdej partii produktu.
Wysyłanie paczek z próbami ofertowymi (cały świat).
Kalibracja oraz nadzór nad sprzętem laboratoryjnym.
Analiza sensoryczna.
Analiza fizykochemiczna.
Analiza z wykorzystaniem testów enzymatycznych.
Szukanie możliwości obniżenia kosztów działań laboratorium oraz usprawnienia pracy.
Wspieranie dobrej atmosfery pracy w zespole.
Informowanie o konieczności działań korygujących, bądź występujących odchyleniach od aktualnych norm jakościowych.
Sprawdzanie zgodności towaru ze specyfikacją bądź wytycznymi kontraktu.
Wystawianie certyfikatów jakościowych.
Prowadzenie dokumentacji przeprowadzonych analiz.
Operowanie w systemie SAP.
Systemowe magazynowanie kontrprób każdej partii produktu.
Wysyłanie paczek z próbami ofertowymi (cały świat).
Kalibracja oraz nadzór nad sprzętem laboratoryjnym.
Analiza sensoryczna.
Analiza fizykochemiczna.
Analiza z wykorzystaniem testów enzymatycznych.
Szukanie możliwości obniżenia kosztów działań laboratorium oraz usprawnienia pracy.
Wspieranie dobrej atmosfery pracy w zespole.
Stażysta
Prowadzenie projektu którego celem było usprawnienie oraz skrócenie czasu trwania jednej z metod analizy przeprowadzanej w laboratorium zakładowym.
Projekt został zakończony sukcesem.
Osiągnięcia: metoda została usprawniona i zwalidowana, czas trwania analizy skrócony o ponad 40 %, powstała nowa instrukcja analityczna.
Wyniki projektu zostały zaprezentowane na forum firmy i pozytywnie ocenione.
Projekt został zakończony sukcesem.
Osiągnięcia: metoda została usprawniona i zwalidowana, czas trwania analizy skrócony o ponad 40 %, powstała nowa instrukcja analityczna.
Wyniki projektu zostały zaprezentowane na forum firmy i pozytywnie ocenione.
magistrant
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego, Zakład Technologii Fermentacji
Prowadzenie badań doświadczalnych mających na celu poprawę produktywności biomasy wybranych szczepów bakterii fermentacji mlekowej z rodzaju Lactobacillus oraz określenie wpływu stężenia tlenu w pożywce na ich zdolności fermentacyjne.
Projektowanie metodyki badań.
Przygotowanie niezbędnych materiałów.
Zbieranie istotnych informacji z artykułów i publikacji naukowych.
Obsługa wysokiej klasy biofermentorów BIOSTAT.
Praca przy zachowaniu warunków sterylnych.
Graficzna i statystyczna obróbka wyników badań.
Wyciąganie konstruktywnych wniosków.
Współpraca sfinalizowana została powstaniem pracy magisterskiej obronionej na ocenę bardzo dobrą.
Projektowanie metodyki badań.
Przygotowanie niezbędnych materiałów.
Zbieranie istotnych informacji z artykułów i publikacji naukowych.
Obsługa wysokiej klasy biofermentorów BIOSTAT.
Praca przy zachowaniu warunków sterylnych.
Graficzna i statystyczna obróbka wyników badań.
Wyciąganie konstruktywnych wniosków.
Współpraca sfinalizowana została powstaniem pracy magisterskiej obronionej na ocenę bardzo dobrą.
Szkolenia i kursy
"Doskonalenie kompetencji technicznych w laboratorium fizyko-chemicznym" CE2 (2016);
"Analiza statystyczna trendów danych fizykochemicznych i mikrobiologicznych" Hamilton (2016);
"Budowanie środowiska pracy" CE2 (2016);
"Analiza sensoryczna soków NFC" Szkolenie wewnętrzne (2016);
"Analiza statystyczna trendów danych fizykochemicznych i mikrobiologicznych" Hamilton (2016);
"Budowanie środowiska pracy" CE2 (2016);
"Analiza sensoryczna soków NFC" Szkolenie wewnętrzne (2016);
Edukacja
Specjalizacje
Badania i rozwój
Farmaceutyka/Biotechnologia
Badania i rozwój
FMCG
Sprzedaż - FMCG
Inne
Zarządzanie jakością
Kontrola jakości
Produkcja
Technologia
Grupy
sggw
SGGW to jedna z najstarszych polskich uczelni. Zawsze wysoko w rankingach. Otrzymała tytuł „Najbardziej innowacyjnej i kreatywnej uczelni w Polsce”.