Łukasz Kaczyński

Instytut
Warszawa, mazowieckie

Umiejętności

GHP GLP GMP HACCP Microsoft Office Biotechnologia żywności Chemia żywności Mikrobiologia żywności analiza mikrobiologiczna

Języki

polski
ojczysty
angielski
dobry
rosyjski
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Logo
Pracownik naukowo - techniczny
Fundacja Badań i Rozwoju Nauki
Coca-Cola HBC Polska
praktykant
- pobieranie prób do badań w określonych miejscach na liniach technologicznych oraz punktach strategicznych z punktu widzenia zapewnienia jakości produkcji;
- analiza mikrobiologiczna gazowanych napojów bezalkoholowych: Coca-cola, coca-cola zero, coca-cola light, Cherry Coke, Fanta Orange, Sprite, Kinley Tonic Water, Burn;
- prace laboratoryjne: przygotowywanie podłóż mikrobiologicznych, sterylizacja materiałów;
- obsługa fachowej aparatury kontrolno-pomiarowej;
- sporządzanie dokumentacji laboratoryjnej i raportowanie wyników badań;
- udział w spotkaniach zespołowych omawiających bieżące zagadnienia i sposoby korygowania problemów napotkanych podczas codziennej pracy
Logo
Lab Technic
Instytut Fizjologii i Żywienia Zwierząt PAN
- wykonywanie analiz spektrofotometrycznych pobranych treści przewodu pokarmowego zwierząt przeżuwających;
- nadzór nad aparaturą kontrolno-pomiarową oraz odczynnikami do badań w laboratorium mikrobiologicznym;
- analiza uzyskanych wyników badań z zastosowaniem pakietu MS Excel
JARS Sp. z o.o.
Laborant mikrobiolog
- analiza mikrobiologiczna prób żywności z zastosowaniem systemów HACCP, GMP oraz GLP;
- przygotowywanie odczynników oraz pożywek mikrobiologicznych wg obowiązujących w laboratorium receptur;
- wykonywanie podstawowej dokumentacji w zakresie uzyskanych wyników badawczych;
- nadzór nad poprawnością procesu sterylizacji

Szkolenia i kursy

-ukończone szkolenie potwierdzone certyfikatem- Pełnomocnik Zintegrowanego Systemu Zarządzania Jakością, BHP i Środowiskowego wg norm ISO 9001, PN-N-18001, ISO 14001;

-certyfikat Auditora wewnętrznego systemów GMP/GHP oraz HACCP wg ISO 22000:2005 potwierdzony przez TÜV SÜD Polska Sp. z o.o. zdanym egzaminem

Edukacja

Logo
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, Specjalność: BMiOŻ, Specjalizacja: Ocena Jakości Żywności, inżynierskie
Warsaw University of Life Sciences

Specjalizacje

Badania i rozwój
Farmaceutyka/Biotechnologia
Produkcja
Technologia

Zainteresowania

Podróże, kolarstwo rekreacyjne, botanika, nauki ścisłe

Inne

Aktualna książeczka do celów sanitarno - epidemiologicznych

Grupy

sggw
sggw
SGGW to jedna z najstarszych polskich uczelni. Zawsze wysoko w rankingach. Otrzymała tytuł „Najbardziej innowacyjnej i kreatywnej uczelni w Polsce”.
Kariera inżyniera
Kariera inżyniera
Grupa zrzeszająca inżynierów chcących rozwijać swoje kariery !
Rozwój osobisty
Rozwój osobisty
Dla tych, co już znaleźli i dla tych, co właśnie szukają. Siebie.
Technologia Żywnośći
Technologia Żywnośći
Grupa osób, które chcą rozwijać swoją wiedzę i dzielić się doświadczeniem.